Op motorreis met de romans van schrijfster Daniëlle Boelens

Motor aan de druppellader? Dan heb je misschien wel tijd over voor andere hobby’s. Wat is er nu leuker dan lezen over reizen en motorrijden?! Laat je deze wintermaanden meenemen op motorreis door Zuid-Amerika. Schrijfster en motorrijder Daniëlle Boelens heeft hier twee heerlijke romans over geschreven. Zet de warme chocolademelk maar klaar en leg je voeten op de bank, want deze boeken leg je niet meer weg.

Redactie: Valerie June Smit / Instagram: @valeriejune6

Foto’s: Daniëlle Boelens / website: danielleboelens.nl

Schrijfster Daniëlle is een echte vrouw van de wereld, bijna ieder continent heeft zij aangetikt en met reizen is ze voorlopig nog niet klaar. Tijdens haar vijf maanden lange reis door Zuid-Amerika hield Daniëlle een online reisdagboek bij, zodat ze haar volgers mee kon nemen op avontuurDe complimenten die zij kreeg, motiveerden haar om twee romans te schrijven: Lingerie en motorleer en  Route 8Beide boeken lezen als een trein, omdat ze met veel humor zijn geschreven en als bonus maak je als lezer ook nog eens op een leuke manier kennis met cultuur en geschiedenis. Motormeiden was zo enthousiast over de boeken, dat wij nieuwsgierig werden naar de schrijfster. 

Daniëlle vertelt over haar…
Romans

Lingerie en motorleer is een reisverhaal dat de lezer gedurende 4.000 kilometer meeneemt door de natuur, langs cultuur en de geschiedenis van Bolivia, terwijl er op de achtergrond een gepassioneerde romance speelt.

In Route 8 wordt de lezer verder meegenomen door Zuid-Amerika. Losgetrokken van het anker van de dagelijkse routine, in het decor van Peru, Brazilië, Argentinië en Chili, leiden interessante ontmoetingen, plaatsen en avonturen tot verrassende inzichten.”

Passie voor motorrijden

“Op mijn 18de kreeg ik een relatie met een motorrijder, hij nam mij mee naar Duitsland, Luxemburg en Griekenland. Na zes jaar lang achterop te hebben gezeten, besloot ik zelf te gaan lessen. Mijn eerste solo motorreis maakte ik op mijn 23ste naar Oostenrijk. Ik heb hier mooie herinneringen aan omdat ik hier vroeger vaak met mijn vader kwam. Tijdens mijn solo reis had ik geen elektronische navigatie, gewoon een kaart in je tanktas en gaan!”

Reisdrang

“Ik kan eigenlijk niet goed uitleggen waar de reisdrang vandaan komt, maar het idee van alledaagse routine en niets te hebben gezien van de wereld is niet wat ik voor ogen heb. Als kind was ik al avontuurlijk ingesteld en dat is altijd zo gebleven, wat ertoe heeft geleid dat ik twee boeken kon schrijven over mijn passies.”

Inspiratiebron voor jonge meiden

In Lingerie en Motorleer wordt een scène omschreven waarbij het hoofdpersonage van haar motor afstapt in een dorpje in ‘the middle of nowhere’, waarbij er meisjes vol verwondering staan te kijken. 

“Een prachtige waargebeurde scène waarbij ik hoop dat deze meisjes zijn geïnspireerd om later, als ze de kans krijgen, op de motor te stappen en hun land te ontdekken of in ieder geval meer te willen zien dan het dorp waarin ze zijn opgegroeid.”

Motorreis bucketlist

“Bijna alle continenten heb ik aangetikt, maar ik ben nog nooit in Afrika geweest. Hier ben ik overigens voor aan het sparen. Andere landen/gebieden die op het lijstje staan zijn Lapland, Nieuw-Zeeland en een roadtrip door Noord-Amerika lijkt mij ook fantastisch.”

Reizen als Motormeid in het buitenland

“Wees niet bang en ga het avontuur aan. Het merendeel van de mensen is goed, slechte mensen heb je overal. Ik ben in veel landen geweest en in verschillende situaties terecht gekomen, maar vaak is er niets aan de hand.

Je hoeft niet per se naar de andere kant van de wereld als dat je niet trekt. In het mooie Europa, vlak over de Nederlandse grens kun je ontzettend mooi rijden, neem bijvoorbeeld Luxemburg.

Groepsreizen zijn ontzettend leuk, want je ontmoet nieuwe mensen, maar rijd je liever alleen en wil je dat er een kant-en-klare route klaarligt, dan zijn er organisaties die dit al voor je hebben uitgestippeld.” 

Derde boek?

Voor de fans die zich afvragen of er een derde boek komt, kunnen wij verklappen dat deze er aan zit te komen! Favoriet Mari, het hoofdpersonage, zal dit keer reizen door de Indiase Himalaya. Wij wachten in ieder geval met spanning af tot het boek van de drukker komt.

Nieuwsgierig geworden naar de boeken of wil je meer weten over de reizen of van Daniëlle Boelens? Bezoek dan haar website of neem eens een kijkje op de Facebook-pagina van The Riding Reporters van Irene Wouters. Daniëlle en Irene reden samen door Zuid-Amerika om journalistieke reportages te maken over onderbelichte projecten in de wereld.

foto: Menno van der Meulen
WIN ACTIE!

Motormeiden heeft weer een leuke win actie. Wil jij een van deze fantastische boeken winnen? Houd onze Instagram en Facebook in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *