Noemie (11) wordt de vrouwelijke Rossi van de lage landen

Noemie Donk uit IJsselstein is nog maar 11 lentes jong en heeft voor zichzelf ambitieuze doelen gesteld. Deze Motormeid is voor de MolenaarsNSF100 Cup geselecteerd en zij zal het opnemen tegen twintig andere racers van haar leeftijd. Doorzettingsvermogen heeft ze zeker, ze traint hiervoor iedere dag met als doel de Cup op haar naam te schrijven. Ook haar doel op de lange termijn is al gesteld, zij zal de vrouwelijke Valentino Rossi worden die de MotoGP gaat winnen!

Redactie: Valerie June Smit Foto’s: Noemie Donk
Vraag van Noemie: Wie o wie weet een geasfalteerd terrein om te oefenen? Contact opnemen kan via de pagina van Noemie.

MolenaarsNSF100 CUP

Als enige meisje racet Noemie mee in de MolenaarsNSF100 Cup. Spannend tussen al die jongens vindt zij het niet. “Ik vind het wel normaal. Sommige jongens zijn wel erg snel, maar ik zet alles op alles om ze in te halen.” Ze kent geen angst voor snelheid en de bochtentechniek wil ze haar specialiteit maken.

“Als enige meisje is het bijzonder, maar ik doe gewoon net zoals de jongens mee, dus dat maakt het ook wel normaal.”

Hard aan de bak

We gaan eerst opwarmen, daarna kan er worden getraind. Dan vindt de kwalificatie plaats en op het einde van de dag zijn er twee wedstrijden. Het is keihard trainen, ook na schooltijd en in het weekend is het hard aan de bak. Noemie fietst vaak 1,5 uur en ’s-avonds  herinnert zij haar vader er aan dat de push-ups nog moeten worden gedaan. Niets wordt overgeslagen.

Liefde voor motorrijden

De liefde voor het motorrijden is niet door papa en mama overgebracht, die vinden het kijken en aanmoedigen leuker. Haar oom de fanatieke motorrijder van de familie. “Mama vond het wel leuk om te gaan motorrijden, maar het is er nooit van gekomen. Ze mag later bij mij achterop.”

Droommotor

Een hele snelle Honda staat op haar verlanglijst, maar het type motor welke zij gaat kiezen is nog onbekend. “Sindskort heb ik mijn eigen NSFMotor om mee te trainen. De kappen worden gespoten in mijn lievelingskleuren blauw en geel. Gelukkig heb ik een sponsor die het daar mee eens is, want roze kappen had ik minder mooi gevonden.”

Noemie heeft nog sponsoren nodig!

Twee sponsoren welke bijdragen aan het behalen van haar doelen zijn MotoMondo en Koudstaal vastgoed & assurantiën. We hebben nog een aantal sponsoren, maar die worden later op social media bekend gemaakt. Natuurlijk zijn nog meer sponsoren altijd mooi meegenomen, dus mocht iemand deze stoere motormeid willen sponsoren, dan hoort Noemie dat graag.

noemie donk

Haar boegbeeld…

Sinds kort heeft Noemie een heel mooi logo gekregen van haar sponsor Tim. Het is een IJsvogel, de kleur blauw past wel bij mijn blauw met gele motor.  “Een ijsvogel haalt pijlsnel een vis uit het water en gaat dus recht op zijn doel af.” Daar kan Noemie zich goed in vinden. Haar vis is de NSF100 cup!

Het wedstrijd ritueel

Voordat de wedstrijd begint, trek jij dan je gelukssokken aan? “Meestal concentreer ik mij door het zingen van een liedje. Tijdens het wachten voor de wedstrijd kijk ik veel TikTok, die nummers blijven in mijn hoofd zitten.”

Motorreizen: staat er nog een motorvakantie op jouw droomlijstje?

“Ik heb mijn moeder beloofd dichtbij haar te blijven, maar een motorvakantie lijkt mij wel erg leuk als ik wat ouder ben. Misschien kan ik met mijn oom op motorvakantie met mijn droommotor.”

Noemie’s grote voorbeeld is Valentino Rossi…

Op haar kamer heeft zij een verzamelhoekje van Rossi spullen. “Ik heb een vest en mijn favoriete items zijn twee petten. Ik krijg nog een schildpad knuffel.” Een vrouwelijk voorbeeld in de motorsport heeft ze ook, dat is Bridget Scheffer.  Maar de lat ligt hoog, want een ding is zeker, Noemie wil beter zijn dan Rossi!

Noemie & Motormeiden

Dolblij was Noemie met het gestuurde pakket van Motormeiden, want natuurlijk supporten wij  deze jongedame maar al te graag. Trots draagt zij haar Motormeiden T-shirt en patches!

Wanted! Geasfalteerd terrein

Wie o wie weet een geasfalteerd terrein om te oefenen? Als echte topsporter oefent Noemie het liefst zo vaak mogelijk. In de buurt van IJsselstein zou ideaal zijn, maar elk terrein zonder hobbels en gaten is welkom.

Meer sponsoren zijn heel hard nodig! Wil je Noemie aanmoedigen, sponsoren of haar race carrière volgen? Neem dan snel contact op via haar website of Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *