Motorkleding

Review: Retro-motorjas met speciale waxed oil techniek

Een motorjas voor mooi weer. Er zijn tegenwoordig motorjassen voor alle seizoenen en weersomstandigheden! Zo ook deze opvallende vrouwelijke motorjas ‘Jurby’ van het merk Grand Canyon Bikewear. Deze is voorzien van een bijzondere oiled waxlaag. We testen de jas uit tijdens de Tour de Luxemburg, waar het 30 graden is. Lees deze (h)eerlijke review om te zien of dit iets voor jou is.

Redactie: Tessa Deurloo (draagt maat 36, meer info vind je op Grand Canyon Bikewear)
Fotocredits: Only.bikelife & Motor.Anne

Fotocredit: Motor.Anne

Vandaag is rood… wijn-rood!

Wat meteen opvalt aan de Jurby is de kleur! Wijn-rood, echt heel tof en gedurfd. Mocht je dat te opvallend vinden of niet matchen met je motor, de jas is er ook in het zwart. Daarnaast is het retromodel van je de motorjas ook mooi getailleerd en is voorzien van mooie details en afwerking. Zo kun je met de gesp van de jas de nek goed afsluiten. Er is een speels ruit effect op de schouders. De ritsen op de heup zijn mooi afgewerkt met een flapje en drukkoopjes. Kortom ik kan niets anders zeggen dan dat het een mooie afgewerkte jas is.

Opmerkelijk

Deze motorjas is ook geschikt voor vrouwen met meer borst-en bilpartij. Zo zit er in de taille bij de ribben een rekbaar element, dat als een soort harmonica werkt en op de onderrug zitten 2 kleine ritjes die je nog voor extra speling kunt openzetten. Ook bij de mouwen kun je de ritsen openzetten waardoor er meer wind in de jas kan waaien.

Fotocredit: Only.bikelife

Oiled waxlaag

Opvallend is de oiled waxlaag, dat een beetje vettig aanvoelt als je er met je handen overheen gaat. Het beschermt o.a. tegen een klein regenbuitje, de druppeltjes blijven er dan op liggen. Ook is die waxlaag vuilafstotend. Het doet me overigens een beetje denken aan de waxjassen op de paardenmanege maar me het verschil dat deze jas licht is. Op de ellebogen en schouders zitten protectiestukken maar je voelt tijdens het rijden bijna niet dat je de jas aan hebt.

Fotocredit: Only.bikelife

Binnenjas

Op de motor in Luxemburg, vallen de mussen van het dak, de temperatuur schiet al snel naar de 26 graden en het is nog niet eens 12:00 uur. De thermische binnenjas heb ik er al uitgeritst en zorgt voor nog meer verkoeling daarnaast zitten er ventilatieogen onder de oksels. De wind blaast heerlijk door deze luchtige motorjas en dat voelt heel prettig.

Verbeterpunt?

De glanzende satijnen voering vind ik minder prettig, zeker als het warm weer is en je begint te zweten, de voering blijft dan plakken. In de armen zou ik het prettiger vinden als er bijvoorbeeld gaatjes polyester in zou zitten dat meerekt, dat voelt wat vrijer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *