AllesRijtesten

Review: Benelli Leoncino Trail 500CC

Motormeiden heeft weer een nieuwe motor voor je uitgetest: Benelli Leoncino Trail. Op de weg levert deze motor al veel bekijks op, want deze Italiaan zie je niet zo vaak voorbij komen als de andere italiaantjes! Tessa heeft ermee gereden tijdens de Gentlemen’s ride Rotterdam, waar hij veel bekijks kreeg. Lees snel verder!

Redactie: Tessa Deurloo – rijdt zelf: Suzuki GSR
Ook de Benelli Leoncino Trail uittesten? Klik hier voor een dealer in de buurt.

Hoogte van de motor

Deze trail is een 500CC motor van het scrambler-type. Je kunt er zowel off-road als op de gewone weg goed mee uit de voeten. Met mijn 1.70 m kan ik met de bal van mijn voeten de grond raken. Helemaal prima dus. Je kunt de motor nog laten verlagen of je hanteert hetzelfde trucje als ik, door de motor iets te kantelen zodat je een voet plat op de grond te zetten.  De gewone Leoncio is 8 cm lager dus daar kun je met deze lengte helemaal prima op.

Benelli leoncino

Look en feel Benelli Leoncino

De Benelli Leoncino Trail is van oorsprong een Italiaanse motor. Het merk is in 1911 opgericht door een rijke Italiaanse vrouw met een enorm familiefortuin. Tegenwoordig is het merk in handen van een chinees concern, de chinees is de GJ group oftewel Geely, daar worden ook de Volvo’s geproduceerd. Benelli is ook daar weer in handen van een vrouw het Italiaanse gevoel en roots van deze motor zitten er nog steeds in. Een leuk detail is de leeuw op de voorkant van het spatbord. Dit is een verwijzing naar dit model de Leoncino, dat klein leeuwtje betekent.

Zithouding trail motor

Je zit lekker rechtop en de motor is wat hoger dan een standaard model dus dat is lekker overzichtelijk. Ook fijn is dat de tank slank is zodat je ontspannen je benen ertegen kunt klemmen. Ik draai de sleutel om en rij weg, dat is altijd even wennen als het je eigen motor niet is. Wat opvalt is dat ik in het begin wel wat extra gas moet geven zodat hij hem pakt. Het wegrijden gaat daarna heel soepel.

Dansen met de motor

Wat een souplesse! Je kunt bijna dansen met deze motor en het geeft mij het gevoel alsof ik op een crosser zit. Deze motor is zo wendbaar en heel vinnig! Zigzaggend ga ik door het verkeer. Ik ontwijk een auto, ga slalom langs een Amsterdams paaltje en vervolg mijn weg weer op de Amsterdamse grachten.  Door de dikke trailbanden heb ik overigens ook een veilig gevoel als ik over de tramrails ga of een bocht pak.

Uitlaat

Er zit een heerlijke klinkende uitlaat onder van Acaprovic! Hij is hard genoeg om duidelijk te maken dat je eraan komt en subtiel genoeg dat niet de hele buurt wakker wordt als je hem gaat starten. Ik word er vrolijk van.

Van stad tot snelweg

Ik heb de Leoncino een week uitgetest, van snelweg, stapvoets tot drukke stad. Gezien het een allraod motor is, kun je er ook nog lekker offroad mee gaan, maar dat heb ik niet uitgetest. Het is een hele wendbare motor, dus ideaal voor in het drukke verkeer. Voor lange stukken op de snelweg adviseer ik om een ruitje aan de voorkant te plaatsen om minder wind te vangen en het bij een maximum snelheid van 120 km te houden. Dan kun je het prima volhouden. 

Aandachtspunt: Schakelpook

Ik vind het een erg fijne motor en leuk om mee te rijden! Absoluut eentje die ik in mijn ‘stal’ zou willen hebben. Het enige aandachtspunt vind ik het schakelpookje, met kleine voeten (ach ja klein maat 39/40) moet je best wel hard omhoog tikken anders pakt hij hem niet. Maar dat zou ook nog afgesteld kunnen worden bij de garage.

Wil je ook een motor door Motormeiden laten uittesten? Stuur een mail naar info@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *