AllesTravel

Review: Multifunctionele Flextail gadgets voor jouw motortrip!

Reislustige Motormeiden zijn natuurlijk altijd op zoek naar slimme en compacte items om met zo min mogelijk bagage toch comfortabel met de motor op pad te kunnen gaan. We hebben daarom iets tofs voor jullie getest: de Flextail Tiny Pump 2X en de Tiny Repel. De Tiny Pump 2X is een lichtgewicht en oplaadbare multitool waarmee je niet alleen dingen oppompt of leeg kunt laten lopen, maar die ook dienst doet als lampje. De Tiny Repel belooft muggen en vliegen op afstand te houden en werkt ook nog als (zak-)lamp en als powerbank. Twee super toffe multifunctionele gadgets dus! Lees snel verder om te ontdekken waarom deze gadgets absolute must-haves zijn voor jouw volgende motortrip!

Redactie: Sonja Sinot-de Bruijn

Flextail Tiny Pump 2X – vanaf € 37,62 | Vacuümzakken – vanaf € 9,40 | Lampenkapje – vanaf € 6,58
Flextail Tiny Repel – vanaf € 47,60 | Repellent mats – vanaf € 6,48

Wat kan je met de Tiny Pump 2X en de Tiny Repel op motorreis?

De Flextail Tiny Pump 2X is een compact wondertje. Dit oplaadbare pompje dat kleiner is dan 6 centimeter en nog geen 100 gram weegt, is met 0,04 bar toch verbazingwekkend sterk. Oké, je motorbanden zal je er niet mee op kunnen pompen, maar voor de kampeerder (denk aan luchtbedden, opblaasbare kussens, tenten of strandballen) is dit kleine ding een lifesaver. De bijgeleverde opzetstukjes maken het oppompen en leeg laten lopen van deze items een fluitje van een cent. Hij is nog kleiner dan je handpalm en dus super makkelijk mee te nemen. En raad eens? Naast het oppompen en leeg laten lopen van dingen, doet hij ook dienst als lampje. Een echte multitool dus.

Ook testten we de Tiny Repel die belooft muggen en vliegen op afstand te houden, zodat je ongestoord buiten kunt zitten zonder geprikt te worden. Dat is nog niet alles, de Tiny Repel werkt ook als (zak-)lamp en als powerbank. Klinkt als een super handige alles-in-één gadget, toch? De Tiny Repel is weliswaar iets groter dan de Tiny Pump 2x, maar is met 148 gram nog steeds super licht en gemakkelijk mee te nemen. Je hebt er kleine ‘repellent mats’ bij nodig; deze matjes geven geur af door de warmte van de Tiny Repel, waardoor muggen en vliegen op afstand blijven.

Optioneel kan je flexibele lampenkapjes kopen voor de Tiny Pump 2X, waarmee je het lampje als sfeerverlichting kan gebruiken. Wij testten een champignonvormig lampenkapje, maar je hebt ook heel leuke vlamvormige lampenkapjes.

Daarnaast heeft Flextail vacuümzakken te koop waardoor je met behulp van de Tiny Pump 2X je kleding compact mee kunt nemen op reis, of bijvoorbeeld thuis op kunt slaan in een vacuüm zak.

Dit wil je weten over de Flextail Tiny Pump 2X

Het gebruik van de Tiny Pump 2X is verrassend eenvoudig. Via de USB-C poort kan je het pompje opladen en er zit maar één knop op. Door 2x kort achter elkaar op de knop te drukken, zet je de pomp aan. Standaard begint hij met oppompen, tenzij je één van de opzetstukjes aan de onderkant plaatst om dingen leeg te laten lopen. Om de lamp te activeren houd je de knop 3 seconden ingedrukt. Om de lichtsterkte aan te passen, druk je kort op de knop en bij de derde keer drukken gaat de lamp uit.

Het lampje heeft 3 instellingen (400 lumen / 160 lumen / 40 lumen) en kan op de laagste stand tot 10 uur branden. De felste stand geeft behoorlijk wat licht, waarmee je een kamer redelijk kunt verlichten. Het flexibele lampenkapje is een leuke toevoeging voor gezellige avonden buiten, ook al kan het wat priegelig zijn om het goed vast te zetten, maar dat was voor ons geen dealbreaker.

De onderzijde van de Flextail Tiny Pump 2X is magnetisch, waardoor je het lampje gemakkelijk aan je tent, tafeltje of aan je motor bevestigt. Ook kan je het lampje aan een haakje ophangen en kan je het beugeltje verwijderen, zodat je hem later nog aan een tentstok of lus kunt hangen.

Het pompje maakt wel geluid, maar niet meer dan de meeste andere pompen. Verder is de Tiny Pump 2X spatwaterdicht en kan deze tegen een stootje, zodat je hem onder allerlei omstandigheden kunt gebruiken.

Wat kan je met de vacuüm zakken?

Weinig bagageruimte op je motor? Met het pompje verklein je in een handomdraai het volume van je bagage door je spullen in één van de daarvoor geschikte vacuümzakken te doen. Zodra je jouw Motormeiden outfits in de zak hebt gedaan, volg je de stappen die op de zak beschreven staan. Handig, zo weet je altijd wat je moet doen! Eerst sluit je de zak aan de onderzijde door het bijgeleverde clipje dicht te knijpen en over de gehele sluitstrip te bewegen. We merken dat dit niet heel gemakkelijk gaat en vinden het gemakkelijker om de zak op een vlakke ondergrond neer te leggen en de sluiting van links naar rechts met druk van onze vingers dicht te maken.

Vervolgens schroef je de schroefdop van de zak om de Tiny Pump 2X met het daarvoor bestemde opzetstukje op de vacuümzak te schroeven. Daarna druk je 2x kort op de knop van het pompje en trekt deze de lucht uit de zak. Zodra je klaar bent schroef je het pompje weer los en plaats je de schroefdop terug op de vacuümzak. Easy peasy.

Het nadeel is wel dat de zakken behoorlijk groot zijn, dus als je ze in je zijtassen of koffers wilt stoppen, moet je daar rekening mee houden. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken dat de pomp meteen leeg is, dankzij de batterijcapaciteit van 1300mAh kun je hem voor de terugweg opnieuw gebruiken.

Wat je moet weten over de Flextail Tiny Repel

Voor het afweren van muggen en vliegen zal je eerst repellent mats in de Tiny Repel moeten schuiven. Afhankelijk van de hoeveelheid muggen en vliegen heb je één of twee matjes per keer nodig. Zorg ervoor dat je altijd extra ‘repellent mats’ meeneemt, want ze bieden ongeveer 6 uur optimale bescherming voordat je ze moet vervangen. Bij winderige omstandigheden moet je ze al na ongeveer 4 uur vervangen.

Ondanks dat de Tiny Repel verschillende functies heeft is hij eenvoudig in gebruik. Druk twee keer kort op de knop met het verwarmingssymbool om de groene stand te activeren. In de groene stand (binnen/op de camping) ben je beschermd in een straal van 3 meter van de Flextail Tiny Repel, bij een batterijduur van ongeveer 10 uur. Druk nogmaals kort op de knop om over te gaan naar de rode stand (buiten/tijdens het wandelen), daarin ben je beschermd in een straal van 9 meter voor ongeveer 7 uur. Druk je nogmaals op de knop, dan schakel je hem uit.

De lamp activeer je door twee keer kort op de knop met het lampje te drukken. Elke volgende keer dat je drukt, wordt het licht feller totdat het uitgaat. Er zijn vier instellingen ( 400 lumen / 200 lumen / 100 lumen / 50 lumen) waarbij het lampje op de laagste lichtsterkte tot wel 50 uur kan branden! Wauw!

Aan de achterzijde zie je de batterij-indicator en de USB-C-aansluiting. Daarmee kan je de Tiny Repel opladen, maar je kan de Tiny Repel zelfs ook nog gebruiken als powerbank! Zodra je bijvoorbeeld je telefoon aansluit op de Tiny Repel, begint deze automatisch met het opladen van je telefoon. De bijgeleverde oplaadkabel is USB naar USB-C dus zorg ervoor dat je je eigen passende oplaadkabel voor bijvoorbeeld je telefoon meeneemt als je Tiny Repel als powerbank wilt kunnen gebruiken. De batterijduur is uiteraard afhankelijk van hoe je de Tiny Repel gebruikt, maar met een volle Tiny Repel kan je je telefoon helemaal opladen.

Het hardcase bewaardoosje ziet er fancy uit, maar zou je ook prima thuis kunnen laten, want de Tiny Repel is waterdicht en zo gemaakt dat hij wel tegen een stootje kan. Je kunt hem ophangen aan het karabijnhaakje en net als bij de Tiny Pump 2X is de bodem magnetisch, waardoor je hem moeiteloos kunt bevestigen. Er zit zelfs schroefdraad aan de onderkant, zodat je hem op een tripod kunt monteren. Zelf vinden we vooral het haakje en de magnetische bodem praktisch.

Tijdens onze tests merkten we dat de Tiny Repel volledig geluidloos is en nauwelijks geur afgeeft. Als je er niet letterlijk met je neus bovenop zit, ruik je eigenlijk niets. De bovenkant van de Tiny Repel wordt wel warm, vooral in de rode stand, dus houd daar rekening mee. Helaas leken niet alle muggen en vliegen zich door de Tiny Repel te laten intimideren. Wel leken het er minder te zijn dan vóór activatie van de Tiny Repel.

Testresultaten en conclusie

De Tiny Pump 2X heeft ons absoluut overtuigd. Het kleine pompje is ideaal voor kampeerders op de motor, dankzij zijn compacte formaat en lichte gewicht. Vooral doordat je het pompje ook nog als lampje kan gebruiken zijn we fan. De flexibele lampenkapjes vinden we een leuke toevoeging waardoor we het lampje ook veel meer hebben gebruikt dan andere (kampeer-)lampjes.

Wel vinden we de vacuüm zakken eigenlijk te groot voor gebruik op de motor. Je hoeft de zakken natuurlijk niet vol te doen, maar ze zouden gemakkelijker mee te nemen zijn als ze een maatje kleiner waren geweest. De vacuüm zakken zijn overigens optioneel, dus maak hierin voor jezelf de keuze of dit voor jou handig is. Verder zouden wij het handig vinden als de batterijstatus te zien was op het pompje, zodat je weet wanneer je moet opladen.

De werking van de Tiny Repel tegen vliegen en muggen is voor ons nog niet bewezen. Het lijkt wel enigszins effectief, maar we zijn er niet helemaal zonder muggenbeten vanaf gekomen. Het kan zijn dat de wind de effectiviteit heeft verminderd, aangezien Flextail aangeeft dat de hoeveelheid wind van invloed is op het effect. Als je de Tiny Repel een kans wilt geven, heb je in ieder geval een handige gadget in handen met een goede lamp en een batterij die je ook nog als powerbank kunt gebruiken.

Enthousiast geworden? Koop jouw Flextail gadgets hier! Vanuit Motormeiden krijg je 15% korting op alle producten van Flextail met kortingscode: Motormeiden15

De Flextail Tiny Pump 2X is verkrijgbaar vanaf € 37,62
De Flextail Tiny Repel is verkrijgbaar vanaf € 47,60 (inclusief 10 matjes)