Review: Motorspeeltuin en bochtentraining

Van een motorspeeltuin met kamelenbult tot bochten rijden op het circuit. De motortraining van Moto-Sportivo hebben we grondig voor je uitgetest. Als ik de foto’s terug zie dan krijg ik weer een lach op mijn gezicht! Een super leuke en leerzame dag waarmee je jezelf overtreft! Dankzij deze training leer je ook op de juiste manier te handelen in de worst case scenario’s of ongewone situaties! Lees snel verder hoe we het hebben ervaren.

Redactie: Tessa Deurloo
Dit artikel is tevens een eerbetoon aan Marcel Steijger (oprichter van Moto Sportivo), hij is zeer onverwacht en plotseling overleden. Wij hebben hele goede herinneringen aan deze dag en aan Marcel.

Meer Meiden dan Mannen

Na een welkomstpraatje van Marcel, maken we ons klaar om op de motor te stappen. Het oefenterrein is de politie-academie bij vliegveld Lelystad, een super gave locatie! Er zijn 3 groepen met alleen maar Motormeiden. En dat is overigens voor het eerst, er zijn meer meiden dan mannen! De dag is in twee delen opgesplitst in de ochtend de speeltuin en in de middag het circuit op.

motosportivo motosportivoHaarspeldbochten rijden

Als makke schaapjes rijden we achter onze instructeur Esther aan. Wat ze ons niet vertelt, is dat we meteen de schuine verkanting op gaan. Op de schuine verkanting leren we om haarspeltbochten te rijden. We rijden met trekkende motor de schuine bult op, tussen de paaltjes door en recht naar beneden. Het draait allemaal om kijken! Kijk ver vooruit.

Bewust niks zeggen

Na een stuk of 5 rondjes stoppen we. Esther vertelt dat ze bewust niets heeft vertelt over de eerste oefening. Een super tip want niemand begint met ‘oeh ik durf niet’ en dat was juist de bedoeling!

motosportivo

Worst case scenario!

Na de snelle slalom tussen de pionnen, komen we terecht in het worst-case scenario: ergens voor uitwijken en in de berm rijden met de motor. Hoe ga je dan verder? Dat gaan we dus doen! Gas geven en met met 50 km/h de berm in. Je gaat uit het zadel en doet verder niets, afremmen kan ook op de motor. Zo gaaf om te zien dat het iedereen lukt! De kick achteraf is ook erg leuk en we moedigen elkaar aan!

Lekker tempo

We hebben in een 1,5 uur al heel wat bijzondere manoeuvres gedaan en die verdomde halve draai  heb je ook weer snel onder de knie, want die moet je echt ontzettend veel maken. Het tempo van de verschillende oefeningen is vlot en dat is fijn, want dan heb je geen tijd om te veel na te denken. Tussendoor kunnen we ook al onze vragen stellen aan Esther.

Praatsessies nodig?

Nu is het tijd voor de Motorspeeltuin. We zien de twee hobbels van de beroemde kamelenbult al voor ons en een steile helling, waarvan we nu al denken dat we enkele praatsessies nodig hebben voordat we daar vanaf durven.

Kamelenbult

Na een scherpe draai naar links, rijden we die twee bulten op ‘Kijken, waar je naartoe gaat, meer gas en niet naar beneden kijken!’, Esther geeft aanwijzingen en dat werkt super goed! Niemand is blijven hangen of liet de motor afslaan.

Slalom stoeprand

Slalom de stoep op en af! Onderling maken we grapjes, dat we meteen de heg inrijden. Nagenoeg vliegt er niemand de heg in en lukt ook dit iedereen! In het begin met de motor in hoge toeren, maar later toch wat relaxter. Weer iets spannends wat we geleerd hebben!

 

Bochtentraining

Na een heerlijke lunch, staat in de middag de bochtentraining gepland. We leren bochten rijden, remmen in de bocht en mogen voor het gevoel ook achterop bij Esther. Door achterop te zitten bij de instructeur, merk je pas echt waar je moet kijken en insturen. Heel erg leerzaam en leuk!

Conclusie
Een super leuke en goedgevulde dag, waar we mooie herinneringen aan hebben. Laat het een stimulans zijn om zo’n leuke training te doen. De nabestaanden zijn bezig om te kijken hoe Moto-Sportivo, het levenswerk van Marcel Steijger, voortgezet kan worden.

Moto Sportivo is ambassadeur van Motormeiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *