LifestyleMotorkleding

Review: Sportieve Motormeiden dragen het Dainese Avro D2 motorpak

Ben je op zoek naar een tweedelig leren motorpak voor sportief motorrijden? Dan vertellen we je meer over het Dainese Avro D2 2PC Lady combipak. Kim heeft het pak uitvoerig en onder verschillende omstandigheden getest. Dus ga er maar voor zitten… desnoods op de wc, want zelfs een toiletbezoek met dit pak is easy peezy!

Motormeiden testteam: Kim Gerôt @sunshinerider26
Fotograaf: Marcel van Soelen
Foto’s op het circuit: Snailmedia 

Het leren motorpak van Dainese Avro D2 2PC Lady is speciaal ontwikkeld voor de sportieve motorrijdster. Een veelgehoord argument is dat een combipak een ramp is om uit te trekken, helemaal als je snel naar de toilet moet. Maar dit pak bestaat uit twee delen en rits je gemakkelijk los. Na een lekker ritje rits je de jas van de broek, gooi je hem over een stoel en zit je in no-time ontspannen aan een (koud) drankje. 

Circuitgebruik versus straatgebruik

Elk jaar vind je mij wel op het circuit voor een training of ik doe mee met de Motormeiden Bochtenbootcamp. Dat je verschillende kanten op kunt met je motorpak, vind ik dus belangrijk! Het pak is qua design en protectie ontworpen voor circuitgebruik, omdat het aerodynamisch is en meer dan voldoende bescherming biedt. Tijdens het circuitrijden heb je voldoende bewegingsruimte om die ‘kneedown’ te maken waar ook de kneesliders goed van pas komen. Het pak voelt als een tweede huid, zowel bij circuit- als straat gebruik aan en dat vind ik erg belangrijk!

Een meegroeipak?

Het pak is gemaakt van een combinatie van slijtvast leer en slijtvaste stretchonderdelen. Dat rekt lekker mee als je jezelf de bocht door gooit, een kneedown op  het circuit doet, of een paar kilo’s extra bent aangekomen (oeps!). Het pak groeit gewoon mee, tot op zekere hoogte natuurlijk. Bescherming en protectie zitten op de knieën, armen en schouders. Daarnaast is het mogelijk om een aanvullende rugprotector te dragen. Dit geeft meer bescherming en het pak past dan ook nog steeds perfect. Rondom de mouwen is neopreen aangebracht voor zacht contact met de huid en de kraag bestaat uit zacht aanvoelend leer.

Niet geschikt voor…

Het pak is uitermate geschikt voor het zomerseizoen. Het ventileert goed door, maar is niet bestand tegen een flinke regenbui. Rijd je ook in de winter door? Dan trek ik toch liever iets anders aan! Bij een temperatuur van 10 graden stap ik al als een ijsklomp van de motor af, zelfs met thermokleding aan!

Zweten in je motorpak?

Laten we er geen doekjes om winden; ook dames zweten. De binnenvoering van de Dainese Avro D2 2PC heeft een anti-bacteriële werking om nare geurtjes te voorkomen, hoe intens je ritten ook mogen zijn. Of dit ook echt werkt? Absoluut! Het klinkt misschien als overbodige luxe, maar ik vind dit toch wel erg prettig. Zeker tijdens een lange tourrit op warme dagen of tijdens een intense sessie op het circuit. 

Handige tip

Je doet er goed aan om een dun onderpak te dragen, daardoor kan je het tweedelig pak makkelijker aan- en uit trekken. Anders zit het aan je lichaam geplakt of moet je hulptroepen roepen om je uit jouw pak te trekken. Tevens absorbeert een onderpak zweet, waardoor het pak ook langer fris blijft. 

Top dit zakje!

Een praktisch detail van het pak dat je moet weten, is dat aan de binnenzijde van de jas een zak met rits zit. Voorwerpen ter grootte een Iphone 11 passen hier prima in!

Design en prijs

Het pak heeft een sportieve uitstraling en is mooi gestroomlijnd. Het sluit bij mij perfect aan! Het zal je niet verbazen dat leer, vanwege de extra voordelen, zoals het langer meegaan en betere bescherming, prijziger is dan textiel. Desondanks is het een goede investering! 

Conclusie

Het Dainese Avro D2 2PC Lady combipak is niet een pak voor het winterseizoen. Het is ook geen goedkope investering, maar wat betreft kwaliteit, protectie en design krijg je bij dit pak absoluut waar voor je geld. De binnenvoering is comfortabel en zoals gezegd werkt die zeer goed tegen ongewenste geuren. Het biedt de pasvorm, zoals we die van de Italianen gewend zijn, met een ongekend afwerkingsniveau. We kiezen dit pak vanwege het feit dat het comfortabel genoeg is voor straatgebruik met de bescherming die je op het circuit verwacht. Of je nu lekker aan het touren bent of een circuitdag bijwoont, het Dainese Avro D2 Lady combipak is een uitstekend motorpak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *