Rijtesten

REVIEW: Suzuki SV650, een hip racertje!

Een makkelijke motor voor een A2 rijbewijs, daar waren we naar op zoek! De Suzuki SV650 een populaire allrounder die gemakkelijk te besturen is en hij is beschikbaar in A2 en voor volledig A-rijbewijs. Bovendien is de SV650 ook nog heel zuinig, daar willen we natuurlijk meer over weten! 

Redactie: Iris Windmeijer, rijdt zelf een Suzuki GS500E
Foto’s: Alexandra Heeremans @agheeremansphotography

De SV650 is een hip racertje! Bij het opstappen is dat meteen al duidelijk; lekker compact en ready to rumble! De twee-cilinder motor zorgt ervoor dat je bij het stoplicht de snelste bent met optrekken. Dus dat wordt lekker scheuren! De motor is zo’n 25 jaar jonger dan mijn eigen motor en de zithouding is heel anders. Maar drie bochten later ben ik verkocht: mag ik de SV650 houden? 

Compacte V-twin

Dankzij de lage zithoogte (785 mm), compacte afmetingen en het lage gewicht (189 kilo) manoeuvreert de V-twin heerlijk soepel en is ze ook zeer geschikt voor wat minder grote dames en heren. Zelf pas ik er met mijn 1.67 m goed op en de motor hoeft niet verlaagd te worden. Het sturen door de bochten gaat zeer vloeiend. Een heerlijke smijt fiets, zoals we dat in de volksmond zeggen!

Rij-plezier

De V-twin rijdt heel soepel: ze reageert snel op het gas en trekt ook heerlijk snel op. De motor is dus erg geschikt om te toeren, maar ook het gas erop bij de snelweg rijdt zeer prettig. Door de rechte houding op de motor heb je goed overzicht, ook wanneer je door de file rijdt. Je vangt wel veel wind op de snelweg, maar dit is snel te verhelpen door een klein windschermpje te plaatsen. Ik vind ‘m dan zelfs nog mooier! Het zadel is wel vrij stevig, dus even een koffiepauze tijdens het rijden is soms prettig.

Dashboard

Het digitale LCD-dashboard is standaard, niet te veel toeters of bellen, maar dat heb je bij deze leuke hippert ook niet echt nodig. Het is wel heel volledig: het scherm bevat een versnellingsindicator, een digitale snelheidsmeter, een toerenteller alsmede een kilometerteller, een tripmeter, een indicatie van het gemiddelde en het actuele brandstofverbruik, de resterende actieradius, een klok, de watertemperatuur en de benzinevoorraad. De helderheid van het scherm in zes niveaus te regelen, erg handig als je in het donker- of de felle zon rijdt. 

Zuinig!

Over benzinevoorraad gesproken: de SV650 rijdt lekker zuinig! Op een ruim 3,5 liter kun je 100 kilometer rijden. Je staat dus niet vaak stil om te tanken, tenzij het is voor een kleine tussenstop. Zelf reed ik er ongeveer 1 op 27 op, dus heerlijk zuinig. 

De grote motormeiden test

De ultieme test met deze knappe jongen was tijdens de Motormeiden-rit in Barneveld. Door zijn opvallende kleurstelling viel hij meteen op tussen de ruim 130 motoren. Het werd dus een rondje ‘motoren kieken’ waarbij ook door een aantal andere motormeiden een proefritje werd gemaakt. ‘Hij pakt heel snel op het gas, dus je hoeft maar heel even je versnellingshendel te bewegen en hij pakt hem al’ aldus Tessa. En ja dat klopt, dat is de magie van een 2 cilinder.

Kleuren

De Suzuki SV650 wordt geleverd in verschillende kleurencombinaties, zoals mat zwart met rood. Ik reed op de grijs-blauwe versie. Het blauwe spat echt van de motor af en is een ware eyecatcher in deze kleur! Daarnaast heeft de SV650 de klassieke ronde koplamp, wat ik ook heel mooi vind! De motor heeft prachtige lijnen met de brede tank tussen je knieën, en zit heerlijk. 

Verliefd

Dus, ik ben hartstikke om: ik wil ook een Suzuki SV650! De motor rijdt heerlijk soepel, de zithoogte- en houding zijn erg prettig en ze is prachtig om te zien. Het is geen moeilijke motor: opstappen en wegrijden. Daarom is de motor ook geschikt voor beginnende motorrijders, maar hij bevat ook genoeg speelsheid en kracht zodat de motorrijders met wat meer rijervaring hier lekker van kunnen genieten. 

Specificaties:

  • De SV650 heeft 76 pk en 64 Nm koppel
  • Ook beschikbaar in 35 kW/voor het A2 rijbewijs
  • 4-takt, vloeistofgekoeld, DOHC, 90˚ V-twin
  • Dubbele remschijf voor, een remschijf achter
  • Bekijk de brochure met alle specificaties hier.

Ook verliefd worden op de Suzuki SV650? Vraag hier een proefrit aan bij de Suzuki dealer bij jou in de buurt! 

Wil je ook een motor door Motormeiden laten testen ? Stuur een mail naar info@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *