Rijtesten

REVIEW: Triumph Street Triple R. – Een aanrader als eerste motor?

Motormeiden heeft weer een nieuwe motorfiets voor jullie getest: De Triumph Street Triple R. Het nieuwste model in Street Triple-familie van het Engelse Triumph. Een motor die veel bekijks heeft door zijn bijzondere stroomlijnen en design. Dit is iets wat je niet elke dag tegenkomt! Anna heeft de motor een week uitgetest om er precies achter te komen wat deze motor voor jou in petto heeft!

Redactie: Anna Stockmann – 1.80 meter– Rijdt zelf: Yamaha YZF-R6
Fotocredits: Maaike van den Brink

Looks en design

Het design van de Street Triple is een beest om te zien. Je ziet hierin de oudere modellen van de Street Triple terug. De rode accenten van het subframe, het bandenlint, de koplampen met LED-verlichting, het ziet er allemaal heel smooth uit. En de gebogen achterbrug is ook niet iets wat je elke dag ziet! Een beauty om te zien!

Rijgedrag

Wat meteen opvalt is dat deze motor met zijn 118 PK een pittige motor is. Je stuurt makkelijk een bocht in en accelereert makkelijk een auto voorbij. De quickshifter zorgt voor extra rijplezier. Zo hoef je niet eens te koppelen als je doortrekt of als je die snelle auto bij het stoplicht voorbij wilt rijden! De wegligging is goed en persoonlijk vind ik dat stukje extra vermogen in combinatie met de quickshifter het recept voor een leuke dag op de motor! Om de Street Triple R. snel in actie te krijgen hoef je niet hoog in toeren te zitten, dit komt omdat het een 3-cilinder motor is met een max. van 77 nm-koppel.

Verschillende rijstanden 

De motor komt pas echt goed tot zijn recht in de bochten. Hierin gooi je de motor de bocht door en is het makkelijk om net even iets schever te gaan dan je normaal misschien zou durven. Remmen, schakelen, optrekken, sturen, alles voelt vertrouwt. Ik heb geen enkel moment het gevoel dat de motor grip verliest. Daarnaast beschikt deze motor ook over ABS, brembo remblokken en 3 verschillende rijstanden. Je kunt de motor bijvoorbeeld instellen voor een nat wegdek. Erg handig voor het geval je in een regenbui terecht komt. Of je zet de sport-stand aan om lekker snel op te trekken en bochten te rijden.

Een aanrader als eerste motor?

Je kunt veel leren van deze motor, dat komt mede door die verschillende rijstanden en omdat hij heel bewegelijk is. Ik zou hem daarom ook echt aanraden als eerste motor. Je kunt hier namelijk heel lang van genieten. Ik heb de Street Triple R een week getest maar het liefst zou ik hem de hele zomer willen rijden, daarnaast ben ik ook erg benieuwd hoe deze motor zich houdt op het circuit. Ik denk dat je door een circuittraining nog meer uit deze motor kunt halen.

Technische snufjes

Een leuke verassing vind je wanneer je de buddyseat opent! Hierin zit een USB oplaadpunt en een reparatiekit voor als je onderweg iets moet repareren. Vooral die USB-oplader vinden we erg handig, je kunt je telefoon opladen of in de winter je elektrische handschoenen op aansluiten. Naast mijn telefoon past er ook makkelijk een klein spuitbusje met kettingvet in de buddyseat.

Zitpositie

Doordat de Street Triple R. een naked bike is, zit de motor relatief rechtop. Dit is prettig wanneer je lang op de motor zit. Minder prettig als het hard waait, maar dit is op te lossen door een klein ruitje te installeren. Het design van de tank is ook fijn gestroomlijnd, waardoor ik na een flinke rit zonder ‘O’ benen de motor afstap. De motor voelt erg licht en wendbaar aan. Ik voel mij daardoor meteen vertrouwd met deze stalen ros.

Ook geschikt voor fijne handjes?

Het stuur is perfect voor mijn kleine handen, waarmee ik ook makkelijk bij de bediening kan. Mocht het bedieningspaneel toch anders ingesteld moeten worden, dan is dat heel makkelijk te doen met de hendel. Zowel mensen met grote- als kleine handen kunnen de motor daarom makkelijk bedienen.

Een motor voor lange benen?

De zitting van de motor is standaard 82.5 cm hoog. Dit is geschikt voor mensen boven de 1.69 meter. Gezien veel Motormeiden rond deze lengte zijn of zelfs iets kleiner kun je bij het standaard model net niet bij de de grond. Zelf ben ik 1.80 meter en kwam ik perfect bij de grond, precies zoals het hoort, met gebogen knieën.

Verlaagde versie

Tijdens deze review waren we met twee motormeiden om de motor te testen. Iris van de redactie is 1.67 en kon met de punten van haar tenen bij de grond, dat was voor haar niet ideaal. Ben je net zoals Iris, kleiner dan 1.69 meter? Neem dan de ‘low seat’ version. Deze is 78 CM hoog en dan sta je stabiel op de grond met beide voeten. 

Kritische noot

Deze motor heeft een hoge funfactor doordat deze lekker doortrekt. De Quickshifter draagt hier zeker positief aan bij! Wel had ik na een tijdje wat last van mijn stuitje. Dit gebeurde na ongeveer 3 uren rijden, maar na het strekken van de bennen en een rondje lopen was dit weer voorbij.  Bij het uitklappen van de standaard zit niet een ‘uitsteeksel’, waardoor je hem met je voet makkelijk uitklapt. Dat was dus een beetje zoeken.  Je kunt dit oplossen door een andere standaard erop te zetten. Al met al is de Street Triple R. een hele fijne motor!

Prijskaartje
  • Street Triple R: € 11.600,- , 3 rij modi, 118 PK en digtaal display
  • Street Triple RS: € 13.800,-, 5 rijmodi, 123 PK, TFT display
  • Street Triple S: € 10.400,-, 2 rijmodi, 600 cc, A2 (kan naar vol vermogen), 48 PK vs. 90 PK

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Heb je ook een bijzonder verhaal? Tip de redactie: redactie@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *