AllesMotornieuwsRijtesten

Rijschool in de kijker: Rijschool Hero in Delft

Op zoek naar een fijne rijschool voor motorrijlessen of weet je nog niet helemaal of je je rijbewijs wilt halen? Samen met rijschool Hero hebben we een aantal handige tips voor jou op een rijtje gezet. Bij het kiezen van de rijschool is het belangrijk dat je lessen neemt bij een gecertificeerde rijschool. Of het nu voor je scooter-, motor- of autorijbewijs is. Ook het slagingspercentage van de rijschool kun je opzoeken op het CBR. Dit zijn alvast de eerste 2 tips.

Rijschool Hero – Delft

Het behalen van je motorrijbewijs gaat vaak samen met een lang gekoesterde wens. Rijschool Hero gaat voor kwaliteit, plezier en is een fijne motorrijschool in Delft voor jong en oudZe hebben een hele hoop gepassioneerde rij-instructeurs die naast het geven van motorrijles ook heel actief zijn in de motorwereld. Zo wordt je meteen ondergedompeld in het motorwereldje en kun je als groentje ook met al jouw vragen terecht bij hem of haar.

rijschool Hero delft rijschool Hero delft

Rijden op privé-terrein

Wanneer je een motorrijschool in Delft of Zuid-Holland zoekt is rijschool Hero zeker een fijne rijschool voor jou. Zo krijg je een instructeur die jou de rest van het traject ook zal begeleiden. Ook bieden zij een groot privéterrein waar je eerst even kunt wennen aan het motorrijden en ook jouw bijzondere verrichtingen gaat leren.

Jouw eerste motorrijles

Het doel van een rijschool is om jou zo goed mogelijk voor te bereiden om zelf deel te nemen aan het verkeer. Wanneer je aan de slag gaat met je rijlessen krijg je eerst een proefles. Hierbij wordt er gekeken naar hoeveel talent en ervaring je misschien al hebt. Daarnaast wordt er ook gelet op hoe je met de motor omgaat en hoe jij bent als persoon.

Hierdoor kan de rij-instructeur goed inschatten waar je staat en wat je dus allemaal nog moet leren. Aan de hand daarvan kan worden ingeschat hoeveel lessen je nodig hebt. Het motorexamen bestaat uit 3 examen delen: Theorie, AVB en AVD.

rijschool Hero delft

Voordelen van een motorrijbewijs

Weet je niet zo goed of je nou wel of niet je motorrijbewijs wilt halen? Er zitten veel voordelen aan het hebben van een rijbewijs. Zo vergroot het de kans op een baan. Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven dat je in bezit bent van een rijbewijs, zodat je mobiel bent. Ook kun je met de motor makkelijk de files omzeilen en ben je dus sneller op jouw bestemming. Eenmaal op jouw bestemming aangekomen, hoef je ook niet te zoeken voor een parkeerplek want er is altijd wel een stoepje waar je hem op kan zetten.

Omdat je als motorrijder heel kwetsbaar in het verkeer bent, leer je ook op een andere manier rijden. Je leert veel beter de gevaren inschatten als motorrijder. Dit heeft als voordeel dat je minder brokken maakt in het verkeer.

Motortheorie halen

Voordat je zelfstandig de weg op gaat is het belangrijk dat je de verschillende regels van het verkeer kent. Denk aan wie er voorrang heeft, wat bepaalde borden betekenen en wanneer het verboden is om ergens in te rijden met de motor. Deze regels leer je tijdens je theorie. Dit is belangrijk om te weten zodat je in elke situatie op de weg weet wat de voorrangsregels zijn. Je kunt het theorieboek zelf uit je hoofd leren, maar er zijn ook handige cursussen om de examenvragen online te oefenen. Bij Rijschool Hero krijg je een online theoriecursus, super fijn dus.

Voertuigbeheersing (AVB)

Naast het kennen van de regels moet je natuurlijk ook weten hoe een voertuig werkt. Om je goed voor te bereiden en het gehele voertuig te beheersen moet je lessen volgen.  Voordat je op de motor stapt  leer je de BRAVOK van jouw motor, tijdens het wegexamen kan de examinator daar ook naar vragen.

Verschillende lespakketten

Je kunt los jouw rijlessen en examens inkopen of kiezen voor een pakket. Een pakket is vaak het meest voordelig. Bij Rijschool Hero heb je 3 keuzemenu’s voor kiezen van je pakket. Hierbij krijg je altijd een gratis proefles, om in te schatten hoeveel lessen je nodig hebt.

  • Rijlessen (pakket, 12, 20 of 32 lessen- 440, 800 of 1200 euro)
  • AVB herexamen CBR
  • Online theoriecursus
  • Lenen van motorkleding (zonder bijkomende kosten)
  • Oefenen op privéterrein en vooraf ingekochte examenplaatsen

De meest gekozen optie is overigens die van 20 rijlessen, maar dit verschilt per persoon.

Enthousiast geworden? Rijschool Hero is actief op heel veel plekken in Zuid- Holland.