AllesMotorkledingMotornieuws

Scorpion komt met nieuwe Exo-Tech Evo systeemhelm

PERSBERICHT: Scorpion heeft met de vorige generatie EXO-TECH een zeer veelzijdige systeemhelm op de markt gezet, tegen een zeer scherpe prijs. Scorpion blijft echter ontwikkelen en komt nu met de opvolger van deze populaire helm in de vorm van de EXO-TECH EVO.

EVO = Evolutie

Uiteraard biedt de EXO-TECH EVO nog steeds dezelfde functionaliteiten. Aan de ene kant biedt Scorpion met de EXO-TECH EVO een lichte volledig afgesloten helm. Het kinstuk is echter eenvoudig naar achteren te klappen, waardoor een open helm ontstaat. Het vizier klikt hierbij automatisch in de juiste positie, zodat er geen beschadigingen ontstaan. Wanneer het kinstuk naar achteren geklapt is, klapt u het vizier weer gemakkelijk omlaag. Op deze manier heeft u bescherming van ogen en gezicht.

Het vizier zelf is voorzien van een antikras laag en voorzien van Pinlock voorbereiding. Standaard wordt een helder vizier meegeleverd, maar er is ook keuze uit meerdere donkere tinten en een Silver Mirror tint. In nekrand is de bediening van het Speedview zonnevizier. Dit vizier is aan weerszijden voorzien van een anticondenslaag, waardoor deze niet beslaat.

Speciale antimicrobiologisch stof

Qua draagcomfort staat de EXO-TECH EVO eveneens op een hoog niveau. Zo is daar de Micrometric Buckle, waardoor de kinband zeer eenvoudig te openen en te sluiten is. Voor de brildragers is de Scorpion EXO-TECH EVO voorzien van Kwikfit. De Kwikwick 3 helmbekleding is eenvoudig te verwijderen en uitwasbaar. Om nare geurtjes tegen te gaan is de stof antimicrobiologisch en biedt voldoende isolerend vermogen om in de winter aangenaam warm en in de zomer aangenaam koel te zijn.

De Scorpion EXO-TECH EVO komt beschikbaar in twee buitenmaten voor de polycarbonaat buitenschaal. Samen met de EPS binnenschaal zorgt dit voor een zeer veilige helm. Door het P/J keurmerk is de helm overigens ook goedgekeurd wanneer het kinstuk naar achteren geklapt is. Uiteraard is de EXO-TECH EVO voorzien van de nieuwste ECE 22-06 typegoedkeuring. De Scorpion EXO-TECH EVO is beschikbaar in de volgende uitvoeringen: Solid, Forza, Primus, Animo en Genre.

  • Maatvoering: XS tot en met XXL (in twee verschillende buitenmaten)
  • Kleuren Graphic: Forza, Primus, Animo, Genre
  • Kleuren Color: White, Matt Black, Anthracite, Black, Cement Grey
  • Garantie: 5 jaar
  • Prijs: €329,90 (Solid) €369,90 (Fora, Primus, Animo en Genre)

Over Scorpion

Scorpion EXO™ biedt zeer complete collecties helmen binnen de segmenten Racing, Full Face, Flip Back, Modular, Open Face, Adventure en Off-Road. Door samenwerking met de beste rijders ter wereld van de MotoGP tot Enduro, weet Scorpion EXO™ wat de motorrijder zoekt in een helm. Dit blijkt wel uit de nieuw geopende tweede fabriek in Vietnam. Productie en in-house ontwikkeling van de motorhelmen zorgt voor de perfecte combinatie tussen veiligheid en kwaliteit. Zeer exclusieve en creatieve helm designs, ontworpen door topontwerpers vanuit de gehele wereld, maken dat Scorpion EXO™ een winnende combinatie te pakken heeft.

Scorpion EXO™ is beschikbaar via een uitgebreid dealernetwerk.