InspirerendLifestyleMotornieuws

Richella doet de motorstunts voor Yolanthe Sneijder-Cabau

De 27-jarige Richella van den Burg uit Den-Haag heeft twee grote passies: motorrijden en acteren. Sinds kort is haar droom uitgekomen en kan ze deze passies combineren, want Richella doet spectaculaire motorstunts in een nieuwe Nederlandse Serie in de plaats van Yolanthe Sneijder-Cabau.

Wat rijd je precies?
Mijn motorrijbewijs heb ik nog maar net, om precies te zijn 1 jaar en 9 maanden. Ik rijd een Suzuki Intruder, maar door een vastloper op de snelweg kan ik er momenteel niet op rijden. Er wordt een nieuw blok in gezet. Nu rij ik op mijn oude motor, een Honda Shadow, maar hopelijk heb ik m’n motortje snel weer terug.

Ben je een doorgewinterde rider?
M’n motor staat sowieso het hele jaar buiten voor de deur. Ik gebruik hem zo goed als iedere dag, ongeacht het weer. Zo werk ik als actrice vaak in Amsterdam maar woon ik in Den-Haag. Van deur tot deur is dat 40 minuten en daarnaast rij ik voor m’n plezier ook ieder vrij moment!

richella van den burg

Naast motorrijden heb je ook een andere passie, Acteren?
Sinds dit jaar zijn die twee passies een aantal keer samen gekomen. Zo mocht ik in augustus stunt double zijn voor Yolanthe in een nieuwe serie. Ik ben hiervoor opgenomen in het Nederlandse stuntteam de Beukelear.

Gaaf! Yolanthe liet het motorrijden dus aan jouw over?
Ja, dit was overigens ook op een heel ander soort motor dan ik zelf rijd, maar dat is eigenlijk wel leuk om zoveel mogelijk verschillende motoren uit te proberen! Dus zij de scenes waarbij ze in beeld moest zijn en ik wisselde dan af met de scenes die op de rug gefilmd werden op de motor. Als stand in moet je trouwens wel een beetje op Yolanthe lijken. In ieder geval hetzelfde postuur hebben, en dat was een perfecte match!

Waarom wilde Yolanthe het zelf niet doen?
Je mag als actrice vaak niet je eigen stunts doen i.v.m. het gevaar dat er iets kan gebeuren en daardoor de hele productie stil kan komen te liggen.

richella van den burg

Welke stunts heb je uitgehaald?
Een spectaculaire achtervolgingsscène over de grachten van Amsterdam! We hebben vooraf bij stuntteam de Beukelear wat kleine stunts geoefend die ik daar toen ook voor het eerst deed maar uiteindelijk wisselde dat toch weer op de set. Dit was een rollende burn-out en een power wheely! Marco Maas van stuntteam de beukelear is de stunt coördinator is en zorgt er voor dat alles veilig verloopt, hij heeft mij ook gevraagd voor deze klus.

Zoals bij James Bond?
Ik ben wel van plan hier beter in te gaan worden en hopelijk in de toekomst grote stunts uit te kunnen voeren! De stunts in de films van James bond zien er inderdaad heel spectaculair uit! Daar ben ik nog lang niet en behoorlijk next level. Als je echt een goede stuntrijder wilt zijn, moet je daar dagelijks voor trainen, maar je weet nooit hoe het leven loopt! Binnenkort heb ik mijn tweede draaidag als stand in en daar kijk ik naar uit!

View this post on Instagram

From Amsterdam with love.. ?

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

Je rijdt nog niet zo heel lang motor toch?
Mijn passie voor motorrijden kriebelde al heel lang, totdat een goede vriendin, Nienke, een onwijs gaaf plan had, om in Amerika, 3 maanden langs de West Coast te toeren op een Harley! Toen ze mij vroeg of ik achterop wilde, heb ik meteen een ticket geboekt en hebben we een mega gaaf avontuur beleefd!

Wat heb je allemaal meegemaakt langs de West Coast?
Met z’n twee door de woestijn, waaronder 3 dagen naar het festival Babes ride out, met 2000 vrouwen met motoren midden in Joshua Tree National Park. Feest, ride outs, noodweer, verloren portemonnees, zeiknat samen schuilen in een motel ergens in een stadje waar we de naam niet eens van weten! En rijden over de meest prachtige wegen! Het was fantastisch!

Maar je had toen nog niet jouw eigen rijbewijs?
Achterop vond ik heel spannend maar ‘t gevoel was heerlijk. Hierna dacht ik alleen maar: dit wil ik, dit is het! Ok, NU ook je motorrijbewijs halen en dat heb ik dus gedaan! Sindsdien rij ik, zo goed als iedere dag, op m’n choppertje en wat maakt dat mij gelukkig!

Is er een nieuwe wereld voor je opengegaan?
Motorrijden heeft mij zoveel leuke, nieuwe dingen gebracht in m’n leven. vrienden, events, avonturen en het is iets waar je blij van wordt en iedere dag zelf kan doen.

Terug naar LA, hoe is het om daar te rijden?
Zelf vind ik het heerlijk om in LA langs de kust te rijden. Zo ver mogelijk omhoog, rustige wegen, bergen, de zee. Het is daar prachtig en dan de letters van Hollywood op de achtergrond. Dat geeft toch iets magisch, alsof het soms niet echt is.

Wanneer kwam je voor het eerst in Los Angeles?
Alweer bijna 17 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Los Angeles, ik was meteen verliefd! De energie, de mensen en altijd avontuur om de hoek! Sindsdien ga ik zo vaak als ik kan terug. Soms wel twee keer per jaar!

Dat klinkt Amazing! Als we het toch even in Amerikaanse termen houden!
Ik heb ‘t geluk dat ik een ontzettend lieve gezellige en te gekke tante heb waar ik altijd welkom ben! Zij heeft altijd motor gereden met haar vriendin en dan deden ze grote ride outs vanuit Palm Springs!

Wat is er anders, aan rijden in L.A.?
Het verkeer in L.A. is heel anders dan hier, mensen leven daar zo’n beetje in hun auto aangezien het zo’n uitgestrekte stad is en de afstanden dus veel groter zijn. Hierdoor is de spits heel intens en verspreid over de hele dag en daarbij mag je rechts inhalen in Amerika dus dat is even extra opletten! Om naar het huis van m’n tante of vrienden te komen moet ik dwars door de drukte van de stad. Dan pak ik de beroemde Sunset boulevard, dat is een van de drukste straten van LA.. Het centrum is dan ook wel een hele andere ervaring en vooral een soort verkeer ontwijk spelletje. Hiervoor moet je echt je koppie erbij houden.

View this post on Instagram

#denhaag

A post shared by Richella van den Burg (@richellavandenburg) on

Heb je nog een route op je verlanglijstje?
Er staan nog heel veel routes op m’n verlanglijstje, die ik nu ga proberen af te werken! In januari ga ik weer richting L.A. en wil ik meer richting het Noorden, door de bossen en bergen.

Zien we je binnenkort nog op een leuk motorevent?
In België is een leuk event Chopperbash, dit is de grootste choppershow van Europa. Kamperen in t weiland, live muziek en de aller mooiste zelfgebouwde motoren! Ik werk daar 3 dagen achter de bar, dus als je gaat kom dan zeker een drankje bij mij halen!

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Ook een leuk verhaal? Tip de redactie: redactie@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *