AllesInspirerend

Suzuki GSX 8S: De droommotor van de 21-jarige Lies Zhara

De 21-jarige Lies Zhara haalde een jaar geleden haar rijbewijs en dat schreeuwt de influencer met ruim een half miljoen volgers op Insta, TikTok en Youtube van alle daken. Op haar gloednieuwe Suzuki GSX-8S , stuurt ze het liefst richting de kust en andere mooie slingerwegen. ‘De adrenaline, het gevoel van gasgeven, snelheid en even alles kunnen vergeten’ is wat motorrijden met haar doet.

Redactie: Tessa Deurloo
Instagram: Lies_ZharaĀ 

Waarom de Suzuki GSX-8S?

Dit is echt mijn motor! Vanaf het moment dat ik erop ging rijden! Ik had eerst een 900cc motor en die was ook wel fijn, maar misschien ken je het gevoel wel dat je een proefrit gaat maken en het meteen voelt. Er zit in deze motor een 2-cillinderblok, met v-twin en dat rijdt echt goddelijk. Ik voelde het gewoon meteen!

VIDEO MET TIPS:
Door een samenwerking met Suzuki is Lies zo’n beetje het uithangbord geworden voor meiden die ook willen leren motorrijden, en dat moedigen we bij Motormeiden natuurlijk alleen maar aan! Check daarom ook zeker alle tips in de video als je een beginnende rijder bent of dat laatste duwtje nog moet hebben.

Welk rijbewijs heb je nu? A2, code-80 of A?

Ik heb op mijn 21ste mijn rijbewijs gehaald. Er staat nu een code-80 op, wat betekent dat je de eerste drie jaar tot 35kw mag rijden en daarna wordt het automatisch veranderd, naar een rijbewijs met volvermogen (A). Ik hoef hiervoor dan niet opnieuw examen te doen, dus dat is wel heel chill. Nu ik mijn ‘roze pasje’ zo zie met alle behaalde rijbewijzen lonkt het wel om alle rijbewijzen te halen. Ik ben nog niet klaar volgens mij!

Voor welk rijbewijs is de Suzuki GSX 8-S geschikt?
Met zijn 35kw is hij geschikt voor A2 rijbewijs en kun je de begrenzer er later laten uithalen als je voor volvermogen wil gaan, ideaal dus!

Je hebt een gloednieuwe motor omdat je een samenwerking met Suzuki hebt. Als je een tweedehands motor zou kopen, welke zou dat zijn?

Eentje met zo min mogelijk onderhoud (haha)! Ik heb niet zo veel verstand van motoren, dus als er dan iets mee aan de hand is dan moet dat ook niet te moeilijk zijn.

Er is ook de Suzuki GSX 950X wat is het verschil?
Naast meer cillinder inhoud heeft de X ook een wat agressievere look. Voor mij is de 8S perfect omdat hij heel wendbaar is en je hem dus met een code-80 kan rijden en later de begrenzer eraf halen.

Wil je meer weten over de Suzuki GSX 8S en meer weten over Lies Zhara? Kijk de video hieronder!