AllesInspirerendTravel

Thalassa rijdt offroad door Spanje

Thalassa van Beek leerde 10 jaar geleden alle ins and outs van de stad Barcelona kennen, werd verliefd op de omgeving en verhuisde 4,5 jaar geleden naar Spanje. Op Motormeiden plaatste zij een oproep om meer Nederlandse meiden in het noorden van Spanje te ontmoeten om samen offroad te gaan rijden. Lees verder hoe het gestoei met de motor haar af gaat…

Redactie: Valerie June Smit
Foto credits: Bérenger Cyne

Motorrijden in Spanje

Waarom woon ik hier niet?! Dit dacht ik vaak toen ik naar mijn werk reed voor Superbikes. Ik stelde voor mijn 30ste het doel om te verhuizen naar Spanje, natuurlijk niet alleen voor het motorrijden, maar ook voor het heerlijke klimaat. Wanneer ik even een stukje wil rijden, rijd ik binnen no time op de meest fantastische kronkel weggetjes. Bovendien heb ik letterlijk een berg in mijn achtertuin. Het motorrijden is hier prachtig!

Geadopteerd door Yamaha

Ik ben een beetje doorschoten in mijn liefde voor Yamaha. Toen ik 17 was, werkte als hostess op de Motorbeurs, ik spotte de  R6 en meteen ben ik gaan sparen voor mijn rijbewijs. Ondertussen kwam ik in contact met Yamaha medewerkers. Later ben ik wat fotoshoots voor hun accessoire boekjes gaan doen en als student heb ik  voor een Yamaha dealer in Nijmegen gewerkt. Na mijn studie ben ik voor een communicatie- en marketingbureau gaan werken én je raadt het al… Yamaha was hun grootste klant! Sindsdien roep ik dat ik door Yamaha ben geadopteerd.

Inmiddels heb ik 5 motoren staan, of moet ik zeggen 4,5? Een daarvan is een motorscooter. Mijn andere motoren zijn de XT 660 R, welke ik graag wil verkopen. Mijn offroad motor, de Ténéré 700, een X max 250 en de pas aangeschafte WR 250 F.

Motormeiden in Spanje

Er zijn genoeg mensen om mij heen die motorrijden, vooral mannen. Het motor rijden met vrouwen is anders en ik zou het leuk vinden om dit meer te kunnen doen, vandaar dat ik de oproep op Motormeiden plaatste.

Leren offroad rijden

In Nederland had ik totaal geen ervaring met offroad rijden. De omgeving en mogelijkheden aan gave wegen in Spanje maakte het ernaar dat ik mij hiervoor ging interesseren. Zo kocht ik de XT, een oud beestje om op te oefenen, deze motor in combinatie met het langzame offroad rijden vond ik doodeng. Toen ik de Ténéré van mijn vriend probeerde vond ik het zo’n verschil met de XT, dat ik besloot ook een Ténéré erbij te kopen. De ideale motor om regelmatig kleine stukjes van de Trans European Trail (TET) te rijden.

Waarom wil ik offroad rijden?!

De ene dag gaat het best lekker en de andere dag vind ik het eng, zit ik verstijfd op de motor en bedenk mij waarom ik dit zou willen leren?! Om mijzelf het nóg gemakkelijker te maken heb ik daarom een wat lichtere, 250 cc motor gekocht. 

Een advies aan meiden die willen beginnen. Vergelijk jezelf vooral niet met anderen, zoals de veelal ervaren mannen. Vaak rijden zij vanaf jongs af aan of zijn zij kampioen zijn in hun  klasse. Laat vooral los dat je een halve stuntvrouw op de motor moet zijn en dat in één keer alles goed moet gaan. Haal lol uit wat jij fijn vindt. Ook al is het rijden door de bossen of door de stad. Je zal altijd mensen hebben die harder, beter of grotere motoren rijden. Ik ben misschien niet de beste rijder, maar ik probeer het wel en haal hier mijn plezier uit!

‘Ik ga niet hard maar ik ga wel ver.’

Ben jij nieuwsgierig hoe Thalassa zich verder  ontwikkelt met off road rijden? Zij is te volgen op Instagram Nohighways 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *