InspirerendTravel

Vakantie take-over: Marjan neemt ons mee naar de Noordkaap

Marjan Dunning trapt de Motormeiden Vakantie take-over af met haar reis naar de Nordkaap. Een reis die niet alleen met haar motor, maar ook met een cruiseschip gemaakt wordt. Ze neemt ons via de Motormeiden Instagram in twee dagen mee door haar reis van bijna 3 weken. Hieronder lees je meer informatie over haar motorvakantie.

Redactie: Ellen Kox
Motorvakantie van: Marjan Dunning @LadyM_travel2wheels

Waar ga je naartoe en waarom?

Ik ga naar de Nordkapp – Noorwegen.

Het noordelijkste puntje van ons continent. Scandinavië is bijzonder mooi, ik heb in Noorwegen werkt en vele vakanties daar doorgebracht bij familie. Nu er sinds april een cruiseboot vanaf de Eemshaven (Groningen) naar Kristiansand (Noorwegen) vaart is het reizen naar Noorwegen een stuk sneller en nog aantrekkelijker geworden.

Hoe lang ga je?

Ik vertrek 21 juni met de cruiseboot en vaar 9 juli met de cruiseboot terug.

Wat voor motor rijd je?

Ik rijd voor deze reis op een mooie blauwe YAMAHA XJ900S. Een fijne wendbare sportieve tourmotor (prettig voor mijn lengte 1.85) en cardan aandrijfas (geen ketting) erg handig vooral op de langere ritten.

Ga je alleen of met anderen?

Ik reis solo, en dit wordt mijn eerste extreem lange trip.

 

Hoe ziet je route er ongeveer uit?

Mijn route is niet bepaald, ik vertrek en zie waar ik die dag uitkom. Wildkamperen is prachtig in Noorwegen, dat maakt nog meer vrijheidsgevoel los dan dat het motorrijden mij al geeft. Niets gepland, gewoon gaan en doen!

Wat ga je zoal doen?

De motorrit is mijn vakantie, wildkamperen en solo het avontuur aangaan. Het doel is op de Noorkaap staan.. want wouw.. dat bereiken, na zoveel (koude) kilometers lijkt me zo VET!

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik kijk ontzettend uit naar het motorrijden door de robuuste Noorse natuur, vele tunnels en bruggen, tussen de fjorden en bergtoppen. Hoop op de Noordkapp ook bijzondere vogels als Papagaaienduikers en Jan van Genten te zien. Op de terugweg weer naar beneden hoop ik op de Lofoten ook walvissen te spotten.

 

Hoe neem jij je bagage mee?

Ik heb geen (vaste) koffers, dus ik neem twee grote roltassen mee. Tijdens de bochtentraining kreeg ik van Nikki de tip dat je snel teveel meeneemt. Dus ik heb mezelf tot deze twee tassen beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *