RijtestenTravel

Review Kawasaki Versys 650: Motormeiden met lange benen opgelet!

Voor alle motormeiden die lange benen bezitten gingen wij op pad om een klassieker te testen, de Kawasaki Versys 650! Met zijn hippe, bijna fluor oranje kleurtje valt deze motor gelijk op. De Versys 650 uit 2010 heeft qua uiterlijk een kenmerkend gevormd voorlicht, namelijk twee boven elkaar geplaatste lampen wat gelijk een van de meest opvallende uiterlijke kenmerken is van deze motor. Vragen als “Waar laten wij die lange benen?”  “Geschikte motor voor een lange rit?” 

Het Motormeiden testteam heeft voor jullie de antwoorden op deze vragen! 

Motormeiden testteam: Kirsten Grond / 1.89 m – review over haar eigen motor!                                                                     

Fotografen: Michael Hofman en Kirsten Grond

Stoere Versys 650 uiterlijk

Het stoere uiterlijk van de Versys is het kenmerk wat bij ons gelijk in het oog springt! Het is een tourmotor die zeker weten ook gezien mag worden! Bij het opstappen blijkt de motor een ideale zithoogte te hebben van 84,5 cm heerlijk voor dames met lange benen! Zonder ons in vreemde bochten hoeven te wringen, kunnen we een fijne rechte zithouding aannemen. 

Rij- ervaring Versys 650

De Versys is een heerlijk licht en soepel rijdende motor, die snel en krachtig optrekt wanneer je de gashendel opendraait. Wat enorm opvalt is dat we door het hoge toerental na de 6 de versnelling nog wel eens wilden doorschakelen naar een volgende versnelling, die er helaas niet is. Wat dan ook echt ontbreekt op deze fijne motor, is een versnellingsindicator.  Niet alleen een ideale motor om lange tochten te maken, maar ook om dagelijks woon/werk verkeer mee te rijden.

Hoe vinden we de Versys zitten?

Het zachte zadel zit perfect, ook tijdens langere tochten. De Versys heeft een mooie brede zit, maar wat opvalt is dat we snel heen en weer schuiven op het zadel. Verder sluiten de lange benen zich heerlijk om de kuip en hiermee houd je ze uit de rijwind. Het (al hoge) windscherm dat erop zit geeft ons net genoeg bescherming tegen de wind en opspattend vocht. Voor de langere motormeiden onder ons, is het nog wel aan te raden om een verlengstuk erop te zetten, om helemaal geen last te hebben van de wind. 

Verbruik

De Versys heeft een 19 liter tank en wij rijden hiermee ongeveer 1 op 21. Wij konden er met gemak een mooie tocht van +/-  400 kilometer mee maken. Wat betekent dat je niet elke keer hoeft te stoppen om te tanken en lekker kan genieten van de rit.

Testresultaat

Tijdens de heerlijke tochten krijgen wij geen last van onze rug! De lange-benen-test heeft hij zeker gehaald! Geen kramp door onnatuurlijke houdingen, onze lange stelten vallen mooi binnen de kuip en uit de wind. Ook op tochten met een Motormeiden-dochter achterop hebben we fijn kunnen rijden. De Versys is goed te besturen, fijn door de bochten te gooien en trekt snel op! De fel, bijna fluorescerend oranje kleur daar moet je van houden, want hij valt wel enorm op! Afgewerkt in combinatie met matzwart oogt het als een hele stoere motor! Wat we nog missen is een versnellingsindicator, om het gevoel weg te nemen om nog door te willen schakelen bij hoge toeren. Een extra verlengstuk voor het windscherm is wel aan te raden bij meer kilometers op de snelweg. 

Specificaties voor de Kawasaki Versys Tech junkies

Kawasaki Versys 650 2010

  • Vloeistofgekoelde 4-takt parallel-twin
  • Cilinderinhoud van 649 cm3
  • Maximumvermogen 47 kW {64 PK}/ 8.000 tpm
  • 6 versnellingen 
  • Maximum koppel van 61 Nm {6,2 kgf.m}/ 6.800 tpm
  • Afmetingen: (L x B x H) 2.125 mm x 840 mm x 1.330 mm
  • Zithoogte: 845 mm 
  • Rijklaar gewicht: 209 kg

Kawasaki ambassadeur Motormeiden

Wisten jullie dat Kawasaki ambassadeur van Motormeiden is? Bezoek Kawasaki voor meer informatie en om je te verlekkeren aan de gave motoren natuurlijk!

Meer Kawasaki reviews binnenkort te lezen op Motormeiden.tv!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *