AllesMotorkledingMotornieuwsRijtesten

Voor-en nadelen van navigeren met je telefoon

De mooiste routes vind je als je afwijkt van het standaard pad, maar dan moet je wel de route naar die mooie paden vinden.  Pak jij je telefoon of kies jij voor een navigatiesysteem. We bespreken hieronder wat je nodig hebt voor het navigeren met je telefoon en wat de voor- en nadelen zijn.

Fotocredit header: AGHeeremansPhotography / @agheeremansphotography
Navigatieprogramma: MyRoute App

Navigeren met je mobiel
Er zijn mensen die zweren bij het navigeren met een mobiel maar anderen willen liever een TomTom of een Garmin. Navigeren met je telefoon kun je voor een relatief lage prijs. Je koopt een RAMMount setje die je bevestigt aan het stuur van je motor. Het is meestal een klem en een houder waar je je telefoon inzet. Voor ongeveer 100 euro ben je klaar en kun je navigeren. Wij hebben er eentje besteld bij Motormount.

Nadeel van navigeren met je mobiel
Je telefoon kan door de trilling kapot gaan, deze is niet gemaakt om op een motor te plaatsen. De stabilizer in je telefoon probeert de schokken namelijk op te vangen en kan daardoor kapot gaan. Ook is een telefoon niet waterdicht, lastig te bedienen met motorhandschoenen en afhankelijk van de verbinding met een netwerk. Daarnaast gaat je batterij sneller leeg, maar dit kun je oplossen door een voedingskabel aan te sluiten op de motor.

Telefoonnavigatie installeren
Om een telefoonnavigatie houder te installeren heb je een aantal spullen nodig. Wij hebben een set die je binnen 10 minuten zelf in elkaar hebt gezet. Voor onderstaande set hebben wij 79,89 euro betaald bij Motormount.

– Klemhouder (deze bevestig je aan je stuur)
– Arm
– X-Grip (houder om je mobiel in te zetten)

navigatieset mobiel
Binnen 10 minuten installeer je deze mobiele houder op de motor | www.motormount.nl

Tip:
Verwissel je wel eens van motor? Neem een Claw die je er makkelijk af kunt halen. Bijvbeeld deze Tough- Claw, in combinatie met een middellange arm en een X-Grip die groot genoeg is om je mobiel in de houden, maar ook een navigatie zoals TomTom/Garmin. Je kunt je navigatiesysteem dan op elke motor plaatsen. Zorg overigens wel voor voldoende batterij omdat het navigatiesysteem niet standaard is aangesloten met een voedingskabel.

Navigatie-app
Er zijn verschillende app’s, die je kunt installeren op je telefoon: Wij werken met MyRoute App, waar je een gratis en betaald account kunt aanschaffen. Voordeel hiervan is dat je zelf heel makkelijk routes kunt uitstippelen, daarnaast is er ook een openbare bibliotheek met leuke routes die je in je eigen mapje kunt doen en ook kunt aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *