AllesLifestyleRijtesten

Welke motorgroet doe jij?

Kun jij je het nog herinneren; de eerste keer dat een andere motorrijder jou groette? Het is voor iedereen wel een magisch gevoel geweest, en nog steeds! Wist je dat er veel verschillende motorgroeten zijn? Wij hebben ze voor je opgezocht. Dankzij een leuke Facebook oproep op Motormeiden is er door jullie zelf ook een ‘vrouwelijke’ motorgroet bedacht. Doe je mee? De groeten!

Redactie: Annemieke Jansen / Tessa Deurloo / Valerie June Smit / Ellen Kox
Fotocredits: Alexandra Heermans / @agheeremansphotography

Motormeiden groet
Girlpower – Motormeiden groet

Hand/arm opsteken met 2 vingers in V-vorm recht omhoog. Deze groet is door de community van Motormeiden omgedoopt tot Girlpower groet. Dus ben je een vrouw? Steek dan twee vingers in de V-vorm omhoog. Ohja, deze groet zal vast ook gebruikt worden voor andere doeleinden, maar bij deze hebben we hem even omgedoopt tot…

Harley of cruisergroet
Harley- of cruisergroet

Linkerhand neerwaarts – arm volledig strekken en neerwaarts richten onder een hoek van 45 graden met 1, 2 of meer vingers gestrekt. Handpalm richting de tegenligger, of volledig naar beneden.

Hallo groet
Hallogroet

De elleboog is gelijk of lager dan je schouder en de hoek van de elleboog is ongeveer 75-85 graden. Voorarm gaat licht naar voor en de handpalm richt je naar de andere motorrijder. Ook hierbij kan je twee vingers uitsteken (peace teken) of vingers licht gebogen en ontspannen houden. 

Dit vredesteken schijnt vaker gebruikt te worden door V-twin rijders. Als je bij deze groet de twee vingers gesloten naast elkaar houdt is dat het teken voor de Boxermotors. En 4 gesloten vingers schijnt het symbool te zijn voor de 4-cilinders.

Stuurgroet
Stuurgroet

Je linkerhand rust op het handvat terwijl je je wijs- en middelvinger uitsteekt. Deze groet wordt niet  altijd gezien door de tegenligger omdat de hand voor het motorpak blijft en bijna niet beweegt. Deze techniek is geschikt voor beginnende motorrijders of rijders met minder motorbeheersing die het stuur niet los durven te laten. Om te variëren kan je ook 3 of 4 vingers opsteken.

Hang loose groet
Hang loose – groet

Oorspronkelijk uit Hawai en bekend onder de surfers, ook wel Shaka sign genoemd. Hoe je het teken doet? Je steekt je duim en pink op en vouwt je drie middelste vingers naar je handpalm.  Op whatsapp staat die bekend als bel mij teken ?. Motorrijders zie je het steeds vaker gebruiken, het teken staat voor solidariteit, begrip en vriendschap. Dit is overigens het verhaal achter Hang loose sign 

Moedergroet
Moedergroet

Meest voorkomende motorgroet  is de moedergroet: linkerhand gestrekt links naast je stuur – arm volledig of deels strekken en handpalm wijst in de richting van de andere motorrijder. Eventueel 2 twee vingers uitsteken, zoals een peace teken, of de vingers licht gebogen alsof je een hand geeft. Handig bij hoge snelheid!

Voetkick

Voet-kick

De voet-kick: het lukt niet altijd om je hand van het stuur los te laten. Bijvoorbeeld als je voor het stoplicht staat en je de koppeling inhoudt of wanneer het snel moet gaan en er geen tijd is om je handen van het stuur halen. Het uitsteken van de voet gebruik je ook als je een motorrijder passeert.

Voetkick

Knikken

Wanneer je zowel je handen als voeten aan je motorfiets moet houden dan kan je nog met je hoofd knikken. De klassieke knik is van boven naar beneden, maar je kan er ook een lichte zwaai ingooien zodat de groet meer opvalt. 

Wil je meer weten over motorgroeten kijk dan hier. https://motorfans.nl/motornieuws/het-geheim-achter-de-motorgroet/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *