AllesLifestyle

10 tips: Hoe poseer je leuk op de motor?

Hoewel het er zo verdomd makkelijk uit ziet, is een beetje leuk poseren op de motor een kunst an sich. Waar zet je je hand neer, is dit niet raar? Hoe doe ik mijn kin, neus, mond, noem maar op. Fotografen Kimberly, Jelle en Wouter zijn erg bevlogen in hun vak en willen jou graag tips geven! Ze fotograferen ook alledrie tijdens de Motormeiden Motoshoot op zondag 10 juni.

Tips van fotograaf Kimberly ten Bras – Roadbliss – visual media

Kimberly heeft haar eigen bedrijf in fotografie, video en (web)design . Ze weet als geen ander dat je je eerst op je gemak moet voelen om het beste in jezelf naar boven te kunnen halen. Zelf rijdt Kimberly ook motor, dus betere tips kun je volgen mij niet krijgen. Hier komen ze:

1. Zonnebril
Neem een zonnebril mee! Ogen zijn voor niet-modellen het lastigst op een foto te krijgen en dan kan het dus fijner zijn om een zonnebril te dragen. Daarnaast is het ook een tikje mysterieus en super stoer natuurlijk!

2.  Gooi je haar los!
Draag je haar lekker los of alleen het bovenste gedeelte vast, zo komt je gezicht beter uit. Soms zijn twee invlechten aan de zijkant ook nog wel stoer, maar doe absoluut geen staart of knotje.

3 Look and Feel
Naast je motorpak is het ook leuk om foto’s te maken in ‘normale’ kleding. Voor de casual look zou ik zeggen: zorg dat je outfit niet ‘te’ is, dus wel iets wat je ook echt zou kunnen aantrekken op een motor. De ene zal meer zijn van de leren laarsjes met jasje en de ander wat meer het boho met de fringes en cowboylaarsjes of misschien heb je wel gave tatoeages die gezien mogen worden! Nog een tip: Jet-helmen zijn ook mooier voor de foto haha..

Kijk zeker eens op de website van Kimberly: www.roadbliss.nl

Tips van fotograaf Jelle de Ruiter
Ook Jelle kent de fijne kneepjes van het vak, hij werkt nu ruim een jaar als fotograaf en heeft een eigen onderneming in online marketing en business strategie, waarbij hij bedrijven helpt om een betere positionering te krijgen. Daarnaast is deze duizendpoot ook heel actief in de creatieve sector als muzikant.

4. Fun-Factor
Ik hou meer van het lifestyle-idee, niet te geposeerd maar gewoon lekker jezelf zijn en fun hebben! Meer het vastleggen van de echte momenten, want die zullen er vast genoeg zijn met zo’n meidengroep. Je hoeft hiervoor niet recht in de camera te kijken, dan is het spontane er gelijk af. Forceer niet je lach of uitstraling maar ontspan en wees jezelf.

?‍♀️?‍♀️?‍♀️ #thethrottledolls

A post shared by The Throttle Dolls (@thethrottledolls) on

5  Focus niet te veel op je motor
De motor is een belangrijk object maar is niet belangrijker dan het model bij portretten, focus als model niet te veel op de motor maar op jezelf.

6. Onnatuurlijke houding
Soms als een pose gek en onnatuurlijk voelt dan kan het er op de camera heel mooi uitzien. Probeer dus eens bijzondere poses te doen en wees creatief.

7.  Elegantie en stoerheid geen lustobject
Voor de Motormeiden-shoot is het belangrijk dat de meiden elegantie en stoerheid uitstralen zonder dat het seksistisch wordt. Het moet vooral uitstralen dat het gaat om leuke spontane en enthousiaste motormeiden! Dus ook niet te veel bloot of dat vrouwen worden neergezet als een lustobject.

Volg Jelle de ruiter op insta: www.instagram.com/jelle_photovibes

Tips van fotograaf Wouter – Wouter Photography
Fotograferen voelt voor Wouter als een tweede natuur. Zijn eerste shoots deed hij daarom meestal in de natuur, dat tegelijkertijd ook zijn model was. Sinds de Girls Ride Out van Motormeiden, waar hij prachtige foto’s heeft gemaakt, wil hij zich meer verdiepen in portretfotografie. 

8. Strike a pose
Hou de pose iets langer vast dan je gewend bent en beweeg heel langzaam. Dus doe je handen door je haar, maar voor je gevoel in slowmotion. Soms kan een kleine kanteling van je hoofd precies de juiste hoek geven, de fotograaf kan dat meestal heel goed zien, vertrouw hem daar ook in, ook al voelt het een beetje awkward. 

9. Houding
Als je op de motor zit, kan je houding vaak een beetje inzakken. Een tip: maak je rug een beetje hol en duw je borst naar voren, richting de tank. Dan ziet het er iets dynamischer uit op de foto. 

10. Accessoires 
Neem naast je zonnebril ook andere leuke accessoires mee zoals mooie handschoentjes, een leuk petje, spijker-jackje of een bijzondere motorhelm. Dat is leuk voor de afwisseling. Vooral niet vergeten: Heb lol! 

Volg Wouter Photography op instagram of neem een kijkje op de website.

Motormeiden wil jullie ook nog een tip geven: zoek op Instagram of Pinterest drie plaatjes waar je de houding of pose leuk vindt. Tijdens de shoot kun je dat erbij halen. Veel succes met foto’s maken! Tag ons op instagram @motormeiden of #motormeiden.

Heb jij ook leuke tips? Deel ze met de redactie! Volg ons ook op facebook en instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *