LifestyleMotorkleding

10 tips tegen koude handen en voeten op de motor

We zitten nog midden in de winter maar jij wil gewoon rijden op de motor. De vraag is hoe blijf je warm in zulke temperaturen? We zetten een aantal tips voor je op een rij.

1 Handvatverwarming

Als eerst zullen je handen en voeten te lijden krijgen onder de kou. Zet handvatverwarming op je motor! Op bepaalde motoren (toermotoren) wordt soms standaard handvatverwarming geleverd maar je kunt het ook als extra accessoire op je motor laten zetten. Één druk op de knop en je voelt meteen de warmte door de handvaten lopen! Er zijn zelfs verwarmingselementen waarop je de warmtestanden kunt regelen. Als je warme handen wilt houden is dit geen overbodige luxe! De kosten liggen tussen de 60-130 euro. Kijk eens op MLM Parts voor het aanbod.

10-tips-tegen-koude-handen-en-voeten-op-de-motor

2 Thermokleding

Hou je hele lichaam warm en doe onder je normale kleding nog een thermopakje aan. Er zijn leggings en shirts met lange mouwen en soms ook nog met een kolletje. Daarnaast raden we je aan om over je thermokleding natuurlijke stoffen dragen, bij voorkeur iets van wol, omdat dit goed isoleert.

3 Winterhandschoenen

Doe iets warms om je handen, niks is zo vervelend als ijskoude tengels. Je kunt speciale winter schoenen aanschaffen, deze zijn uiteraard dikker waardoor je handen minder snel koud krijgen. Kijk eens op Motorkledingcenter, daar hebben ze een uitgebreid aanbod aan handschoenen. Er bestaan overigens ook handschoenen met accu’s die warmte afgeven. Die gaan ongeveer 1,5 uur tot 4 uur mee. Wat ons betreft erg duur (rond 160 euro), je kunt beter een handvatverwarming er op laten zetten.

 

 4 Oude krant

Deze tip is misschien wel een beetje voor-oorlogs maar om de wind te stoppen deden oldschool motorrijders lang geleden een aantal kranten aan de binnenkant van hun jas en broek. Je kunt dit ook doen in je schoenen. Je legt een laagje aluminiumfolie op het voetbed. De folie houdt kou tegen en de warmte vast. Daaroverheen doe je een stukje krant en je voeten zijn langer bestendig tegen de kou.

10-tips-tegen-koude-handen-en-voeten-op-de-motor

5 Onderhandschoenen / binnen handschoenen

Onder je dikke winterhandschoenen kun je ook nog speciale binnen of onderhandschoenen aantrekken. Dit is een thermische dunne handschoen die warmte vast houdt en je onder je motorhandschoen draagt. Kijk eens bij Bikeroutfit.

Tip: koop je motorhandschoenen nooit te strak. Als je aan de binnenkant van de handschoen wat meer ruimte tussen je vingers en ook handpalmen hebt dan kan de warmte zich daar vast houden.

6 Warmte pads of pleisters

Een goedkopere oplossing zijn de warmtepads. Je kunt deze zowel in je schoenen als handschoenen of de binnenkant van je jas doen. De pads geven warmte af, maar wel voor een bepaalde tijd. Je kunt de warmte pads kopen in de drogist of buitensport winkel. Daarnaast zijn er nog speciale warmtepleisters die je normaal zou gebruiken bij stijve spieren. Deze pleisters kun je rondom je voeten of op je rug doen en geven ook een bepaalde warmte af. Je kunt ze beter niet om je handen doen.

10-tips-tegen-koude-handen-en-voeten-op-de-motor

7 Winterpak

Rijden met een leer pak is koud. Koop een warm motor pak voor de winter met goede bescherming. Het is misschien wel een investering maar dan zit je wel comfortabel op de motor. Kijk eens bij MOTOR City Amsterdam 

8 Bivakmuts (Balaclava)

Bescherm je gezicht en nek tegen de kou en gure wind met een speciale bivakmuts van Revit. Hij ziet er misschien wel een beetje eng uit, maar het ding is waterafstotend en houd ook een groot gedeelte van je borst warm. Onderstaande bivakmuts is verkrijgbaar bij Motor Centum West.

10-tips-tegen-koude-handen-en-voeten-op-de-motor

9 Schoenen en sokken

Draag echte motorschoenen. Sommige schoenen zijn zelfs waterdicht en ademen ook van binnen, zodat je voeten niet gaan zweten. Als je er een extra zacht schapenwolletje of een warm zooltje in doet ben je al helemaal goed op weg. Wist je dat de juiste sokken ook heel veel kunnen schelen om je voeten warm te houden. Let er wel op dat de sokken zijn gemaakt van thermisch materiaal en wol.

Tip: koop ook je motorschoenen niet te krap, hoe beter de doorbloeding hoe minder snel je ijskoude voeten krijgt.

10 Blijf gewoon binnen!

Je kunt ook nog even wachten tot het weer wat warmer wordt, maar dan hadden we dit lijstje ook niet hoeven te maken.

10-tips-tegen-koude-handen-en-voeten-op-de-motor

Tip: Geef je motor een winterbeurt en voorkom dat je in de kou op de pechstrook beland. Je motor wordt nagelopen voor nodige veilige winterkilometers op de weg. Voor meer info kijk hier bij Motoport Amsterdam.

Tips voor de redactie laat ons zeker weten! Volg motormeiden op Instagram en Facebook

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *