InspirerendMotornieuws

Interview: Motor total loss, bestuurder vlucht. Hoe harteloos kun je zijn?

“Lieve Julie werd aangereden op de snelweg en de bestuurder reed door. Hoe harteloos kun je zijn?” dat was het bericht dat meer dan 16.000 keer werd gedeeld op socialmedia. Wij vroegen ons af hoe het nu met Julie is en of de dader al gepakt is?

De klap
De 24-jarige Julie rijdt op 2 december 2017 om 18:30 uur met haar motor op de A1 richting Bussum, als ze plots geschept wordt door een bordeauxrode personenauto die haaks de snelweg oversteekt. Haar motor is total-loss en schuift de berm in. Zelf ligt ze nog op de snelweg en kijkt ze recht in de koplampen van naderende auto’s. Vol adrenaline trekt ze zichzelf de berm in. Julie komt er vanaf met flinke kneuzingen en schaafwonden, maar dankzij haar beschermende motorkleding en heel veel geluk kan ze het nog navertellen. Ook is ze heel dankbaar voor alle hulpverleners en toegesnelde automobilisten die haar opvingen.

Hoe heeft het motorongeluk kunnen gebeuren?
Op een gedetailleerd tekening laat Julie zie hoe ze die bewuste dag meemaakte. Op de A1 op de splitsing richting Almere, ziet ze de auto op de vluchtstrook staan. De bestuurder van de auto draait zijn stuur om en bedacht om de snelweg haaks over te steken, met alle gevolgen van dien. ‘Ik ben met de schrik vrijgekomen, maar het is zo laf om door te rijden, dat gevoel is met geen pen te beschrijven. De hele linkerkant van die auto is ingedeukt omdat mijn motor er met 90 kilometer per uur tegenaan klapte.’

Een vluchtmisdrijf, heeft de bestuurder wel iets gemerkt denk je?
De bestuurder die het ongeluk heeft veroorzaakt is er vandoor gegaan zonder ook maar op of om te kijken. Volgens Julie heeft hij zeker iets gemerkt en is de bordeauxrode auto ook beschadigd.

Er hangen toch camera’s boven de weg, appeltje-eitje!?
Je zou denken dat er genoeg camera’s boven de weg hangen die de automobilist kunnen traceren. Helaas zijn de beelden enkel en alleen in een livestream te volgen in de meldkamer en worden deze niet opgenomen. Rijkswaterstaat en de politie hebben daardoor te weinig aanknopingspunten om de dader te pakken.

 Start de Politie nog een onderzoek?
‘Er was een onderzoek gestart maar ondertussen alweer afgesloten, er is geen verdachte en geen dader opgepakt. Ik zou hem of haar graag in de ogen willen aankijken om te vertellen wat voor een enorme impact dit ongeluk op mijn leven heeft gehad’.

Ga je wel weer motorrijden?
‘Afgelopen week heb ik weer voor het eerst motor gereden en het voelde ontzettend vertrouwd. Ik heb daarna ook een nieuwe Triumph Street Twin gekocht en verheug me om weer de weg op te gaan, met allemaal motormeiden!’

vluchtmisdrijf

Wil je Julie steunen, deel dit bericht dan via social-media.

Tips voor de redactie laat ons zeker weten! Volg motormeiden op Instagram en Facebook

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *