10X – De mooiste motorbruiloften – trouwen op de motor

Trouwen op de motor en met de liefde van je leven. We hebben heel wat prachtige foto’s en verhalen van jullie motorbruiloften mogen ontvangen. Van een motorbruiloft dat werd omgedoopt tot een 2-daags motorcross festival tot een motor die speciaal uit Vietnam werd gehaald. Ga er maar lekker voor zitten en doe inspiratie op voor jouw toekomstige motorbruiloft! 

Redactie: Tessa Deurloo

Fokke & Birgit (21-10-2017)

“We rijden allebei motor en op onze bruiloft hebben we rondgescheurd op een Harley Davidson Streetglide zijspan, heel gaaf! We zijn getrouwd op Fort aan de Klop in Utrecht, een geweldige dag met onze lieve vrienden en familie! Daarna knalden we met onze Yamaha’s (FZ1 en FZ6) op motomoon naar Rheinland-Pfalz in Duitsland”
Fotograaf: Marlon van Efferink Fotografie 

Chris & Chirly (13-09-2019)
“Wij zijn op vrijdag de 13e getrouwd.  Voor ons absoluut geen ongeluksdag maar een super zonnige najaarsdag vol liefde, gezelligheid en vrolijkheid. De trouwerij heeft plaatsgevonden op motorcamping ‘t Witveen in Eastermar Oostermeer Friesland, de trouwambtenaar heeft op zijn eigen Harley met ons meegereden in de stoet naar de locatie, ook hebben we daar een geweldig feest gehad en konden de mensen die dat wilden blijven slapen in hun eigen tent of blokhut. Wij kijken nog steeds met heel veel plezier en een warm gevoel terug naar deze dag.”
Fotograaf: Peter Bezemer van JullieTrouwfilm.nl

Cherida & Remco

Trouwen op de motor. Hoe doe je dat met je bruidskapsel en inspiratie voor een taart. Lees hier het uitgebreide interview over bijzondere motorbruiloft van Cherida en Remco.

Joyce & Bouke (08-06-2007)
“Toen ik Bouke in 2003 leerde kennen had hij al heel lang zijn motorrijbewijs. Tja, dan raak je besmet hè?! Ik ben toen ook gaan lessen en mijn eerste motor kreeg ik van hem (de zwarte op de foto)
Omdat wij allebei wel een beetje gek zijn, wilden wij eens iets heel anders, en dus trouwen op de motor. Wij zijn op de trike van een vriend naar het stadhuis gereden en daarmee een fotoshoot  gedaan op het strand in Harlingen. Vooraf hebben we met onze eigen motoren een shoot gedaan in het park. In een jurk kun je geen motorrijden, vandaar de trike.”
Fotograaf: Wim Smits

Kamila & Melvin (27-09-2019)

“Wij hebben elkaar bijna 13 jaar geleden op het werk ontmoet. Toen ik Melvin ontmoette had hij net zijn motor rijbewijs en zat ik altijd achterop als een “rugzakje”. Op mijn 30-ste heb ik als verjaardagscadeau van hem een proefles gekregen. Die ging overigens niet soepel, maar toch ben ik voor het rijbewijs gegaan.

Het leek mij zo leuk om samen te gaan touren en omdat ik een doorzetter ben, heb ik uiteindelijk in maart 2019 categorie A op me pasje gekregen. Begin 2019 hebben wij besloten om in kleine kring te gaan trouwen. Ik zei meteen “Ik WIL op de motor naar de stadhuis!”

Het trouwen moest op de motor gebeuren, want dankzij Melvin had ik het motorvirus te pakken. Ik ging op zoek naar een korte jurk, want ja, een lange jurk en motorrijden dat werkt niet echt. Die jurk had ik gelukkig  snel gevonden. Op 27 september 2019 was het gelukt om op onze mooie Kawa’s Z650 en z900 naar het stadhuis en locatie te gaan! Echt bijzonder!

We hadden een geweldig feest gehad met al allemaal lieve mensen om ons heen. Zo bijzonder!  Voor al die meiden graag een motorrijbewijs willen halen: doorzetten en volg je dromen! Voor iedereen die hun bruiloft nog moeten uitstellen: houd vol er komen betere tijden en jullie gaan alles dubbel en dwars inhalen❤️!”

Fotograaf: Vriendin Paulina Ancuta

Mandy & Mike (o9-05-2019)

“Ja, wij zijn 9 Mei 2019 getrouwd en beide rijden motor dus dat moest er wel bij!” – Fotograaf: Bo Dongelmans

Mischa & Rens (23-03-2013)

“Wij hebben elkaar in 2006 ontmoet op motorreis door Vietnam, op een Minsk, dat is een typische motor uit Vietnam. Wij kwamen toevallig in dezelfde groep terecht, ieder met onze vader op vakantie. Ongelooflijk gave vakantie gehad, en enorm verliefd geworden. Via via hadden onze ouders voor de bruiloft een Minsk gekocht voor ons, om op te trouwen, de enige rijdende in Nederland! Die staat nog steeds te pronken in de schuur. We zijn op zaterdag getrouwd omdat wij graag wilden dat al onze Brabantse vrienden erbij konden zijn en konden blijven slapen. De leuke vrouwelijke trouwambtenaar wenkte naar ons, we kwamen zo het gemeentehuis binnenrijden. We hebben een fantastische dag gehad, ondanks de Siberische kou op die dag in Nederland. We zijn inmiddels bijna 8 jaar zeer gelukkig getrouwd, en 4 kinderen verder sinds Vietnam ?.

Fotograaf: Eigen neef Niek ten Bokum – Werkte destijds bij Foto Bertelink in Hengelo

Ellen & Mathieu (29-12-2020)

“Niemand kon om de motor heen tijdens onze trouwdag. Wij mochten i.v.m. Covid-19 geen feestje houden, dus lieten wij de buren genieten van het Harley Davidson geluid. De zonnige dag zorgde ervoor  dat de goldflake tank van de motor sprankelend tot zijn recht kwam.”

Fotograaf: Inne Impens

Linda & Patrick (23-04-2010)

“Ook wij zijn op een motor(vespa) getrouwd. Het is een GTS150 uit 1963”

Nita & Rick (15-6-1989)

“Inmiddels mijn ex, maar het was wel de bruiloft zoals wij het wilden. Beide op een mooie huurmotor, in nieuw Dainese pak getrouwd en al rijdend de feestzaal in. Gelukkig had ik een kapster die mijn haar weer stijlvol in model kreeg na het dragen van de helm ?. Na de openingsdans, pas omgekleed naar wat makkelijkers.”

Jessica & Bart  (1-4-2017)

Een motorbruiloft van maar liefst 2 dagen. “Wij plaatsten een circustent waarbij de meesten vrienden en familie twee dagen in bleven slapen. Op het piekmoment zaterdagavond waren er 200 motoren aanwezig en 350 mensen, er was een onroad en offroad rit onderweg naar het stadhuis nét voor de trouw en daarna zijn we in colonne gereden naar de feestplaats. Daar hadden we een crossterrein aangelegd zodat mijn bruidsmeisjes en -mannen (in het wit gekleed) tegen die van m’n man (in het roze) konden rijden.  Voordien konden we ons nog eens goed uitleven voordat het avondfeest begon. Er waren live optredens en een varken aan het spit.”

Fotograaf: Mijke Fotografie / Marijke Bruneel

Cynthia & Gerwin (28-05-1999 )

“Deze foto’s zijn gemaakt in 2019, precies  20 jaar na onze trouwdag. Op onze trouwdag in 1999 had ik m’n motorrijbewijs nog niet. Ik heb altijd gezegd als ik 20 jaar getrouwd ben doe ik m’n trouwjurk aan en ga ik een stukje op de motor rijden, dus zo geschiede.”

Chris & Bianca
Mijn vrouw Bianca heeft wat minder met motorrijden, maar vond het wel leuk om de motor erbij te hebben. Dus kozen we voor een zijspan (een Ural). Dat bleek ook best praktisch te zijn met de jurk. Een ‘moderne’ motor met een klassiek uiterlijk,  rijdend over een lange laan door het bos leverde deze prachtige plaatjes op.
Mark & Ellen (17-09-2018)
Tijdens de trouwerij hebben we mijn grote wens in vervulling laten gaan: Met mijn trouwjurk op de motor tijdens een rock the dress shoot samen met onze geweldige
Joyce & Rik (zijn nog aan het plannen…)
Op 31 augustus 2020 ben ik ten huwelijk gevraagd op onze motorvakantie in Duitsland. De bruiloft zijn we nu volop aan het plannen in de hoop dat het door kan gaan op 22-02-2022. Onze motoren zullen ook een bijzondere plek op de bruiloft krijgen.
Heb je ook een leuk verhaal? Mail dan naar redactie@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *