AllesTravel

10x tips: Motorvakantie Marokko

Wist je dat Marokko een fantastisch land is om met de motor doorheen te toeren? Van haarspeldbochten zoals je die kent op de Stelvio tot prachtige rotspartijen met watervallen, waar zelfs apen rondlopen. Wij spreken de Nederlandse Irma van Maroc Motorbike Tours. Ze organiseert al jaren goedverzorgde motorreizen door het land, samen met haar Marokkaanse man. 

Tip 1: Veiligheid?
Om gelijk alle vooroordelen weg te nemen. Marokko is een veilig land voor (westerse) vrouwen. De mensen zijn vooral heel nieuwsgierig en gastvrij. Je zal merken dat je overal een kopje thee wordt aangeboden en dat mensen benieuwd zijn naar je verhaal, oprechte interesse en niets om bang voor te zijn.

motorreis marokko

Tip 2: Marrakesh – Ouzoud – Watervallen
We starten in de stad Marrakesh en rijden op de motor naar het plaatsje Ouzoud. Bij voorkeur een Honda Transalp 700 of een Yamaha XT 660. Ouzoud staat bekend om de prachtige watervallen. Het is een rustige weg daar naartoe, zodat je kunt wennen aan het land, de wegen en hoe het verkeer reageert. Overnachten kun je boven op de berg, met een fantastisch uitzicht over de vallei. Nadat je bent geïnstalleerd in het hotel kun je een leuke ronde lopen langs de watervallen, maar pas op, er lopen ook apen rond.

motorreis marokko

Tip 3: Wat trek je aan op de motor?
Er wordt aangeraden om een (zomer)motorpak of motorjeans, motorschoenen en motorhandschoenen mee te nemen. En natuurlijk je helm.

Tip 4: Hoge Atlas gebergte naar Skoura
De wegen zijn op deze route behoorlijk aangetast door de weersomstandigheden in de winter, sneeuw en veel regen, maar de adembenemende uitzichten zijn met geen pen te beschrijven! In Skoura parkeer je de motor bij het hotel en er is zelfs een zwembad waarin je een verfrissende duik kunt nemen.

motorreis marokko

Tip 5: Tip: kleding overdag
In de nacht en in de bergen kan het koud worden dus een dikke trui of vest is ook aan te raden. Neem regenkleding mee, ook in Marokko kan het regenen. Je hebt geen sluier of iets dergelijks nodig. Je kan in je gewone kleding lopen. Zorg er wel voor dat het niet te bloot is.

Tip 6: Dades kloof – Rozenstreek
De Dades kloof heeft glooiende rotsformaties die speciaal zijn voor deze kloof en je onderweg nergens anders meer tegenkomt. Veel fotomomenten dus! Eerst rij je door de rozenstreek van Kelaah M’Gouna, hier worden rozen gekweekt voor bekende parfumerie huizen en daarna ga je weer de Hoge Atlas in. Onderweg ga je lekker picknicken bij een beekje en je kunt in de buurt ook offroad rijden. Halverwege de offroad weg kan er thee gedronken worden bij een nomade familie.

motorreis Marokko

Tip 7 Sarhara – haarspeldbochten
Ga richting de Sahara maar eerst nog even de weg verder de kloof in om over de welbekende weg met de haarspeldbochten te rijden. Het eindpunt is het plaatsje Merzouga dat aan de rand van de woestijn ligt.

Tip 8: Op een quad door de zandduinen
Bij de zandduinen, kun je tegen betaling, verschillenden activiteiten doen, zoals; rijden op een quad of een dromedaris om de zonsondergang te zien, overnachten in een nomadentent of met de motor rijden langs de zandduinen en door woestijndorpjes.

motorreis marokko

Tip 9: Ouarzazate -Hollywood van Marokko
In Marokko worden veel bekende films en televisie series opgenomen. In Ouarzazate staan de filmstudio’s, daarom wordt Ouarzazate ook wel het Hollywood van Marokko genoemd. Om bij het hotel in Ait ben Haddou te komen wordt er langs deze filmstudio’s gereden. Ait ben Haddou is een oude Kasbah waarin ook veel bekende films zijn opgenomen. De Kasbah is te bezoeken en ligt op loopafstand van het hotel.

motorreis marokko

Tip 10: wat voor motor?
In Marrakesh kun je uit huurmotoren het beste kiezen uit een Honda Transalp 700 of een Yamaha XT 660. Het is ook mogelijk om met de eigen motor naar Marokko te komen. Je motor kan dan op transport of, als je de tijd hebt, kun je zelf naar Marokko rijden. Om de leukste stukjes van Marokko te rijden heb je wel minstens 12 dagen in Marokko nodig.

Wil je lekker touren door de mooiste gebieden van Marokko, met adembenemende uitzichten en vol avontuur? Boek dan je reis bij Maroc Motorbike Tours. Kijk voor meer informatie, data en prijzen op de website www.marocmotorbiketours.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *