AllesEventsMotornieuws

Recordpoging: met feestelijke tussenstop Motozoom Utrecht (30 april)

Doe mee met de grootste estafette motorrit ter wereld, gereden door vrouwen! Op 30 april start de Woman Riders World Relay in belgie en eindigt met een leuk feestje in Utrecht.  De estafettestok gaat in totaal door ruim 100

Motozoom Utrecht Feestelijk programma
Vanaf 17.00 uur is iedereen is welkom om de toffe biker babes te ontmoeten. Er wordt een BBQ aangestoken, er is een touch-up bar voor vrouw en bike, een professionele fotograaf die een foto maakt van de riders en hun bikes, een workshop behendigheid en Trui Hanoulle uit Belgie geeft haar boekpresentatie over Meisjes, Moslims en Motoren. Kortom, een uitgebreid programma, gratis entree en natuurlijk heeft de Motozoom winkel een heel divers aanbod met bijzondere aanbiedingen op die dag. Meer weten over WRWR? Klik hier.

Wereldrecord
De stok gaat verder via Scandinavië, Rusland, Oekraïne, Azië, Australië, New Zeeland, Canada, Noord en Zuid Amerika. Als dit lukt staat gelijk de wereld record poging om met zo veel mogelijk vrouwen in estafette de wereld om te rijden.

De Relay en wat achtergrond
Op 27 februari jongstleden is er een bijzondere motorrit van start gegaan en zal ten minste 80 landen aandoen. Deze motorrijders brengen een estafettestok op de motor van land naar land. Voor het deel op Nederlandse bodem hebben zich al bijna 100 vrouwelijke rijders aangemeld en dit aantal blijft groeien.

Op 30 april krijgt Nederland de stok overhandigd van België, dan zal de rit via Breda naar Utrecht gaan, alwaar een evenement is bij Motozoom in Utrecht.

Vervolg WRWR (na Nederland)
Op 1 mei gaat de stok verder via Amersfoort naar Noord Holland, Friesland, het circuit van Assen naar Groningen om daarna op 2 mei aan Denemarken te worden overhandigd.

Achtergrond
De uit de UK afkomstige Hayley Bell heeft vorig jaar het idee gevat het motorrijden onder vrouwen te promoten en de industrie te laten weten dat inmiddels 19% van de motorrijders vrouw is. En dit is een groep om rekening mee te houden, dit zijn geen vrouwen met roze jasjes of motors met bloemenstickers.

Tegelijk wordt er ook een vuist gemaakt tegen de landen waar het tot de dag van vandaag verboden is voor vrouwen om op een motor te rijden.

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *