Doe mee: Wereldrecord vrouwen op de motor

Doe mee met de grootste estafette motorrit ter wereld, gereden door vrouwen! Op 30 april start de Woman Riders World Relay in belgie en eindigt met een leuk feestje in Utrecht.  De estafettestok gaat in totaal door ruim 100 landen via Scandinavië, Rusland, Oekraïne, Azië, Australië, New Zeeland, Canada, Noord en Zuid Amerika. Als dit lukt zetten we gelijk een wereldrecord neer om met zo veel mogelijk vrouwen in estafette de wereld rond te rijden. 

Motormeiden is hoofdsponsor van WRWR omdat wij achter de boodschap staan om motorrijden onder vrouwen te promoten.

Het evenement 30 april (Utrecht)
Het evenement in Nederland wordt op 30 april georganiseerd en begeleid door &WIJ producties bij MotoZoom Utrecht. Deelnemers krijgen een groot en divers programma van activiteiten aangeboden

Estafette stok
De motorrijders brengen een estafettestok op de motor van land naar land. In totaal rijdt WRWR door ruim 100 landen. Voor het deel op Nederlandse bodem hebben zich al ruim 100 vrouwelijke rijders aangemeld en dit aantal blijft groeien.

30 april Breda-Utrecht
Op 30 april krijgt Nederland de stok overhandigd van België, dan zal de rit via Breda naar Utrecht gaan, alwaar een evenement is bij Motozoom in Utrecht. Dit is dus het eindpunt voor 30 april

Dag 1 – 30 april: Sas van Gent > Utrecht/Amersfoort
Vertrekpunt: Scouting clubgebouw “De Kwet”, Sportkade 5, 4551 CP Sas van Gent
Vertrektijd: 09:00

Eindpunt: Feestelijke afsluiting van de eerste dag bij MotoZoom Utrecht. Iedereen is vanaf 17:00 welkom! Er is een touch-up bar voor vrouw en bike, een professionele fotograaf die een foto maakt van de riders en hun bikes, een workshop behendigheid en nog veel meer. Een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten en bij kan kletsen. Je hoeft hiervoor niet in te schrijven maar kan gewoon langs komen. Na afloop wordt er doorgereden naar overnachtingsplaatsen in omgeving Amersfoort (zelf te regelen). De Relay rijders verwachten rond 18:00 aan te komen rijden.

Aanmelden
Om officieel ingeschreven te staan, moet je drie dingen doen:

  1. Het inschrijfformulier invullen;
  2. Een Guardianpakket kopen;
  3. De waiver in de bevestigingsmail invullen en terugsturen naar ride@womenridersworldrelay.com.

Heb je vragen mail naar: jenniferhemmens@live.nl

Kosten

  1. €5,60: Inschrijving & een e-certificaat van deelname;
  2. €30,00: Inschrijving & een pakket met o.a. een T-shirt en papieren certificaat van deelname.

Dag 2 – 1 mei: Amersfoort > Bourtange
Vertrekpunt: Motor Saloon Amersfoort
Vertrektijd: Verzamelen vanaf 09:00, vertrekken om 10:00
Tevens zullen een aantal EnduroCats vanaf hier op een off-road avontuurtje gaan om het WRWR initiatief te vieren. Dit is de “EnduroCats meets WRWR Ripple Relay”!
Eindpunt: De Motorschuur, Zuidzijde 30, 9515 PJ Gasselternijveenschemond (verwachte aankomsttijd 18:00)
Er wordt hier een uitgebreide BBQ georganiseerd die €17,50 p.p. kost (ook voor degenen die hier niet overnachten). Informeren en aanmelden voor de BBQ kan via info@motorschuur.info (vermeld ook eventuele allergieën) en moet vóór 26 april betaald worden i.v.m. inkoop.

Achtergrond van de WRWR
De uit de UK afkomstige Haley heeft vorig jaar het idee gevat het motorrijden onder vrouwen te promoten. Een gedachten waar Motormeiden zich helemaal in kan vinden, want ondertussen is 19% van de motorrijders vrouw.  Vrouwen in alle soorten en maten en achtergronden. Er wordt tevens een vuist gemaakt tegen de landen waar het tot de dag van vandaag verboden is voor vrouwen om op een motor te rijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *