Motornieuws

12 procent meer vrouwelijke motorrijders! ‘Echt niet alleen een mannending’

Steeds meer Nederlanders gaan motorrijden. Sinds 2020 zijn er 50.000 motoren verkocht in ons land. Branchevereniging BOVAG verwacht dat we in de volgende maand de 800.000ste motorregistratie in ons land kunnen noteren. Opvallend is ook dat er steeds meer vrouwen beslissen om hun rijbewijs te halen. 

Redactie: Tessa Deurloo
Foto’s: Rene Roelofs

Het aantal vrouwen dat nu rijdt is ongeveer 20 procent. “In de laatste jaren is er twaalf procent meer vrouwen gaan motorrijden. Het blijft gissen waarom, maar in coronatijd zijn alle vormen van recreatie toegenomen, zo ook motorrijden. Het is leuk dat meer mensen ontdekken hoe leuk motorrijden is.” aldus Maarten Mastop, branchemanager van de BOVAG.

Bekijk hier de video van Hart van Nederland waar Motormeiden in geïnterviewd worden.

De interesse in motoren is tijdens de coronapandemie flink toegenomen. Tussen eind 2014 en begin 2020 steeg het aantal motorfietsen in Nederland met 33.000 tot een totaal van 747.000. Vorig jaar werden er ruim 15.000 motoren verkocht en dat is volgens branchevereniging BOVAG het hoogste aantal sinds 2008.

Al is niet overal in Nederland de interesse voor motorrijden even groot. Van de Nederlandse bevolking is 8,6 procent in het bezit van een motorrijbewijs. Drenthe heeft het hoogste percentage motorrijbewijzen: 11,6. Daarna volgt Zeeland met 10,5 procent. In Zuid-Holland (6,9 procent) en Utrecht (7,7 procent) is het percentage mensen met een motorrijbewijs het laagst.