AllesMotornieuws

Meet & Greet met Dakar legend Mirjam Pol bij Motormeiden

Motorcoureur Mirjam Pol is de eerste en enige Nederlandse vrouw die de Dakar Rally, 10 keer op de motor heeft gereden. De Dakar Rally is de hoogst haalbare en zwaarste motorrace in de off-road motorsport. Het is te vergelijken met het deelnemen aan de Olympische Spelen. Ontmoet Mirjam  bij Motormeiden tijdens de influenceer Meet & Greet op zaterdag 25 februari 11:00 – 12:30. 

Waar: Hal 11 A044 – 11:00 -12:30 // Motormeidenplein
Datum: Zaterdag 25 februari – Motorbeurs Utrecht

In januari nog in Saudi-Arabië

Nog steeds is Pol de enige Nederlandse vrouw op de motor die mee rijdt met deze Rally. Tien keer Dakar, waarvan twee keer in Afrika, vijf keer in Zuid-Amerika, en in januari stond ze alweer voor de derde keer in Saudi-Arabië aan de start. Dat maakt Pol ook nog eens de enige dame ter wereld die op alle drie de continenten de Dakar rally op de motor heeft weten te finishen.

Influencer Meet & Greet bij Motormeiden 

Tijdens de Meet & Greet hoopt Mirjam een hoop andere motormeiden te inspireren! Je kunt haar dus het hemd van het lijf vragen en ook een leuke foto maken! Benieuwd wat ze allemaal meeneemt tijdens zo’n rally en hoe je je voorbereid, geen vraag is tegek! Ook kun je een hoop andere inspirerende motorinfluencers ontmoeten!

De Meet & Greet duurt van 11:00 – 12:30 uur / Hal 11 A044 (Motormeidenplein).

Legend van 2023′

De 45ste editie van de Dakar Rally  2023 zit er inmiddels op. Een geweldige prestatie van de Twentse, die ook nog eens ontzettend genoten heeft van haar 10de Dakar rally- en daardoor het predicaat ‘Legend’ mag dragen. Pol: “Wat hebben we door majestueuze duinenpartijen gereden zeg! De laatste dagen in het Empty Quarter heb ik zoveel plezier gehad in het zand, prachtig. ”Mirjam Pol staat wijd en zijd bekend om haar tactisch vermogen, haar navigatie skills en het rijden in het zand en zwaar terrein.

Ze moet het niet hebben van snelle en stenenpaden maar juist op die ondergrond heeft ze vriend en vijand verbaasd. “De eerste week zou ik door moeten zien te komen want ik wist dat dit niet mijn terrein zou zijn. Ik heb daar ook vreselijk afgezien en heb op de tweede dag een gigantische schuiver gemaakt die ook net zo goed het einde van mijn deelname had ik kunnen zijn. Maar, ik heb iedereen verbaasd en eigenlijk mijzelf nog het meest door in die week al een hele goede klassering neer te zetten”, legt ze uit.

Volg de inspirerende verhalen van Mirjam van der Pol ook zeker via instagram!