AllesMotornieuws

2018 telt een record aantal motorrijders!

We hebben een record aantal motorrijders in Nederland! In de afgelopen dertig jaar is het aantal Nederlanders dat in het bezit is van een motorrijbewijs gestegen van 916.000 (in 1987) naar ruim 1,4 miljoen (in 2017). Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Waar komen ze vandaan?

Ook is gekeken waar de meeste motorrijders vandaan komen. Vooral in de provincie Drenthe hebben veel mensen een motorrijbewijs: ruim 14 procent van de meerderjarige bevolking. In Zeeland is dat percentage ruim 12 procent. Zuid-Holland telt de minste inwoners met een motorrijbewijs: 8,5 procent. De meeste rijbewijzen in

2018-telt-record-aantal-motorrijders

24 duizend nieuwe motorrijbewijsbezitters

In 2017 hebben ruim 24 duizend personen hun motorrijbewijs gehaald. De meesten (59 procent) waren jonger dan 30 jaar. Mannen zijn volgens het CBS veruit in de meerderheid: van de mannen van 18 jaar of ouder is 17 procent in het bezit van een motorrijbewijs, bij vrouwen ligt dat percentage op 4 procent.

De MOTORbeurs is van donderdag tot en met zondag in de Utrechtse Jaarbeurs. Er worden zo’n 100.000 motorliefhebbers verwacht. Motormeiden is er ook bij en loopt daar rond. Spreek ons vooral aan. Je kunt ons herkennen aan het logo!

Volg Motormeiden op Facebook en instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *