Motormeiden aardbeien-rit: kom aardbeien plukken bij de boer – 20 mei

Yes het wordt eindlijk lekker weer en het seizoen van de zomerkoninkjes (aardbeien) is in volle gang. Tijdens de Motormeiden aarbeien-rit gaan we op 5 plekken in Nederland een leuke rit rijden en langs de aardbeien-boer langs. Ga je mee rijden en smullen? Lees snel verder wat je kan verwachten.

Een leuke rit met aarbeien proeverij bij de boer! Hoe leuk is dat. De aardbeien-rit wordt op 20 mei gereden in: Naaldwijk, Echt, Vlissingen, Nijmegen en Leeuwarden. Elke route is rond de 100 kilometer met natuurlijk een bezoek bij de boer en een mini-proeverij van deze heerlijk zoete zomerkoninkjes. Bij sommige locaties wordt er op het erf een kleine rondleiding gegeven. Laat je verrassen en ga mee!

Aanmelden:
Schrijf jezelf in! Een paar dagen voordat de rit begint krijg je de route en info in jouw mailbox. Hopelijk zien we je snel!
Echt – Motoport Echt
Vlissingen – BK motoren 
Nijmegen – TLM Nijmegen
Naaldwijk – Motorcentrumwest naaldwijk
Leeuwarden – Motoport Leeuwarden

De rit kost 10,- euro (op lokatie betalen) en is inclusief mini aardbeien-proeverij en tal van andere leuke extra’s

Wat kun je allemaal verwachten:
Elke route is ongeveer 100 km met verschillende stoppunten en plekken om te lunchen (exclusief). Bij elke rit is een mini-aardbeienproeverij voorzien.

Pluktuin – Rutte (start vanuit Motoport Leeuwarden)
Benieuwd hoe de aardbeien groeien? In het meest noordelijke puntje van Flevoland licht Rutte. Omdat deze aardbeien in het noorden van Nederland geteeld worden, zal het erom hangen of ze geplukt kunnen worden. Spannend dus! Boer Stefan en zijn familie maken de lekkerste aarbeien-ijsjes dus dat wordt sowieso smullen. We sturen nog wat extra zonnestralen, zodat we de aarbeien ook echt kunnen proeven die daar groeien.

 • Koffie/thee + iets lekkers bij de start Motoport Leeuwarden
 • Aardbeien-proeverij en rondleiding bij de Pluktuin (Rutte) door boer Stefan
 • heerlijk ambachtelijk gemaakt aardbeien-ijsje bij de boer
 • Eindpunt is in Rutte

Westland (Start vanuit Motorcentrum West – Naaldwijk)

Bij deze boer kun je aardbeien uit de ‘muur’ halen, inderdaad net zoals bij de Febo staat hier een machine waar je verschillende ‘klasse’ aardbeien kan halen. Deze aardbeien groeien in de kassen, waardoor er heel het jaar aardbeien zijn, de productie is met deze temperaturen dus ook in volle gang. Inclusief bij deze rit:

– Koffie/thee + iets lekkers bij de Motorcentrum West
– Aardbeienproeverij bij de Westlandse Aardbei (Maasdijk)
– Misschien komen Sandra of Jarno (Westlandse Aardbei) jullie nog een woordje uitleg geven, maar het zijn drukke tijden voor de tuinder.
– eindpunt Maasdijk

Nijmegen  (start en eind – TLM Nijmegen)

Deze rit is voor de echte bourgondiërs en levensgenieters onder ons, want het wordt smullen geblazen! Bij de start wordt je getrakteerd op Aardbeien schuitjes. Vervolgens rij je met de motor door de aardbeien drive-in en ga met boer Marco mee de ‘tuin’ in om de aardbeien te zien groeien. Vergeet ook zeker niet om een aardbei te proeven van de schaal die voor jullie klaar staat (proeverij). Bij terugkomst zal TLM Nijmegen voor  ijsjes zorgen. We bezoeken zachtfruit kwekerij van As (tricht).

 • Koffie/thee + Aardbeien schuitjes bij TLM nijmegen
 • aardbeienproeverij bij de boer + leuke rondleiding
 • Naar de aardbeien drive- in Betuwe (tegenover de kwekerij)
 • ijsjes

Vlissingen (start en eind BK Motoren)
Wie denkt dat er in Zeeland alleen maar zoute landen zijn, heeft het mis. Bij deze aarbeien rit gaan we een heerlijke proeverij tegemoet van zelfgemaakte aardbeiensap, een schaal met zacht fruit en een kleine mini-rondleiding. BK motoren heeft zowel bij de start als einde allemaal leuke dingen geregeld, Bingo! Maak ook nog kans op leuke prijzen een lootje krijg je bij de start!

 • Koffie/thee + iets lekkers verzorgd door Cafe Van Speyk
 • Leuke Bingo: o.a. Gratis poetsbeurt door JK motorcare
 • Start bij BK Motoren met leuke demonstratie van superkote2000
 • Leuke demonstratie door Wheelieleren.nl
 • Aardbeienproeverij bij de boer met aardbeien, sap en ander zachtfruit
 • Kleine rondleiding bij de boer (vd Bosse Fruit)
 • Eindpunt bij BK Motoren

Echt naar Lommel (start Motoport Echt)

Deze rit staat helemaal in het teken van aardbeien. Echt? ja Echt… want dat is de start in Limburg om vervolgens naar DE aardbeienstreek van België te rijden. In Lommel (be) kun je met jou motor door de aardbeien drive-in rijden. Daar is een kleine aardbeienproeverij en kun je ook zie wat voor lekkers ze allemaal maken met aardbeien!

 • Koffie/thee + iets lekkers bij Motoport Echt
 • Aarbeien drive-in (Lommel)
 • Aardbeienproeverij Lommel
 • Eindpunt Lommel

TIP: Wil je een bakje aarbeien bij de boer kopen? Vergeet dan niet een handig tasje mee te nemen of een koffer zodat ze heelhuids thuis komen.