AllesInspirerendLifestyleTravel

Anja en Martyna reden de Dutch 1000

Duizend kilometer door Nederland rijden in 24 uur. De Dutch 1000 is een groot event voor motorrijders die van lange afstanden houden en natuurlijk van een uitdaging. Motormeiden sponsort dit evenement, waar dit jaar weer honderden deelnemers waren! Anja en Martyna gingen deze uitdaging aan! Geniet mee en schrijf je volgend jaar ook in!

Redactie: Valerie June Smit
Foto’s: Anja Filak

Wat is de Dutch 1000?

Ben je een echte kilometervreter, dan is dit event echt wat voor jou! Binnen 24 uur rijd je 1000 kilometer door Nederland, voorwaarde is wel om geen snelwegen te pakken. Het start- en eindpunt is bij camping “De Hei” in Siebengewald, Limburg. Ook zijn er 3 controlepunten om jouw gereden kilometerstand door te geven.

Eindigen met 500 kilometer extra

Begin dit jaar kreeg Anja een zwaar motorongeluk. Beiden lagen volledig in de kreukels, de motor kon naar de schroot en Anja moest lang revalideren. Haar motorseizoen dacht ze wel te kunnen vergeten. Maar een spoedig herstel en een nieuwe motor zorgde ervoor dat ze last-minute toch nog op de motor kon stappen. Anja had genoeg stilgezeten en was vastbesloten de 1000 kilometer te rijden. Haar vriendin Martyna wilde het rustiger aan doen en wilde 500 kilometer rijden, maar…. besloot later ook de 1000 kilometer te rijden. Als dit geen teamwork is!Gereden route van Anja en Martyna, de route en met wie je rijdt, bepaal je zelf. De organisator kan je ook helpen met de route.

 Trots op de verdiende pins. Vorig jaar reed Anja 700 kilometer.

Dutch 1000 tips

Een aantal handige tips van deze ervaren Motormeiden:

  • Belangrijk is om een slaapplek (hotel of camping) te boeken. Hotel logement “De Reiziger” is een aanrader!
  • Neem motorkleren mee voor verschillende weersomstandigheden, want je rijdt door heel Nederland. Thermokleding of regenpak is geen overbodige luxe en een paar extra handschoenen zijn een must have.
  • Zorg dat je motor is gecontroleerd, misschien nog even langs de garage voor een beurt. Want langs de kant van de weg staan en je tijd verdoen, dat wil je natuurlijk niet.
  • Neem voldoende drinken en snacks mee, misschien even een energiedrankje of een stop voor een goede kop koffie
  • Lees de informatie goed door over de spelregels en waar je moet verzamelen. Maak bijvoorbeeld een foto van je kilometerstand voordat je gaat rijden.
  • Heb je een headset, zet je favoriete playlist aan.
  • Safety first, word je moe en ga je het niet redden de rit af te maken. Wees verstandig en stop met rijden, het is geen wedstrijd.
  • Neem voldoende pauzes, het rijden moet plezierig zijn. Voel je dat je moet stoppen, doe dat dan ook, zo houdt je het leuk


Volgend jaar doen Anja en Martyna zeker mee. Lijkt het je ook fantastisch om mee te doen, volg dan Dutch 1000.