AllesInspirerendTravel

Vakantie take-over: Ruth laat ons Oostenrijk zien

Tijd voor de volgende take-over! Ruth Vennekens neemt ons mee op haar motorvakantie door Oostenrijk, waar ze samen met haar vriend twee weken verblijft. En die welbekende Grossglockner mag daarbij zeker niet ontbreken! Benieuwd naar haar vakantie? Volg dan de Instagram take-over op 2 en 3 Augustus.

Redactie: Ellen Kox
Motorvakantie van: Ruth Vennekens @ruthvennekens

 

Waar ga je naartoe en waarom?

We gaan richting Oostenrijk via Duistland. Voor de terugweg hebben we nog geen concreet plan. Misschien raken we Italie nog, of gaan we rustig via Frankrijk terug. Oostenrijk is een onwijs mooi land met prachtige motorroutes. Voorheen kwam ik vaak in Oostenrijk in de zomer om te wandelen. Als je dan de motorrijders ziet, en je weet dat je dat ooit zelf wordt, dan gaat het wel kriebelen om daar ooit zelf te rijden. Nu is dat moment aangebroken.

Hoe lang ga je?

We gaan in totaal 2 weken. Waarbij we rekenen op 2-3 dagen heen en 2-3 dagen terugreis, dus een ruime week in Oostenrijk. Wel is het zo dat we onderweg kijken hoe de rit loopt en wellicht het plan aanpassen: Het is vakantie :D.

 

Wat rijd je?

Ik rijd een MT07 35kw, met de wens voor een MT09 (2018) of misschien het 2023 model. Of een Z900 2021.

 

Met wie ga je?

Ik ga samen met mijn vriend die een Z900 2021 rijdt. We gaan beiden voor het eerst op motorvakantie. 

Hoe ziet je route er ongeveer uit?

We rijden vanuit Middelburg richting Limburg en gaan daar de grens over naar Duitsland. Van daaruit rijden we richting het startpunt van de Grosslocknerstrasse. We willen graag die pas rijden. Verder kijken we daar ter plekke wat we dan nog willen rijden. Terug rijden we wellicht via Italie en Frankrijk of we rijden ook via Duitsland terug waarbij we dan misschien Slovenie nog meepakken. Dat is even afwachten wat de weersvoorspellingen zijn en hoe het rijden en kamperen gaat.

 

Wat ga je doen?

De Grosslocknerstrasse rijden, kamperen, soms een hotelovernachting en vooral genieten van de vrijheid.

 

Waar kijk je het meest naar uit?

Ongedwongen rijden, geen druk, samen met mijn vriend rijden <3. En de Grosslocknerstrasse! Daarnaast kijk ik ook uit naar het gevoel van saamhorigheid wat ik ervaar tussen motorrijders. Kortom: genieten!

Hoe neem jij je bagage mee?

Ik heb een topkoffer en 2 zijkoffers. De tent gaat met spanbandjes op het bijrijderszadel. Een klein rugzakje voor de kleine boodschappen onderweg.
Mijn vriend heeft een zadeltas met zijtassen voor zijn bijrijderszadel. Hij neemt nog een rugzakje mee.