MotornieuwsRijtesten

Welke motor mag je rijden met een A1 rijbewijs?

Zodra je 18 jaar bent mag je het A1 motorrijbewijs halen. Onder deze categorie vallen motoren met een cilinderinhoud van maximaal 125 cc, deze zijn dus lichter zowel in vermogen als de motoren zelf, ideaal om als motorrijder mee te beginnen. Ook zijn er veel motorrijders die ondanks dat ze een A2 of volwaardige rijbewijs hebben, het liefst op een 125CC motor rijden. Dat komt omdat deze motoren heel wendbaar zijn en ideaal voor in de stad, gezien je daar vaak tussen de auto’s moet manoeuvreren. Dat gaat een stuk handiger met een Yamaha Mt125 of een Honda cb125r dan een zware 1000CC motor. Dus ook als je je volwaardige motorrijbewijs hebt zijn de 125cc’s erg interessant.

Yamaha Mt-125 abs 2018

Een prachtexemplaar waar veel werk zit in de afwerking en details zoals de velgen, stickers, motorblok en led-verlichting. De motor is voorzien van een ABS-systeem.

De-beste-beginners-motoren-A1-rijbewijs

Honda CB125R 2018

Een stijlvolle sport naked bike uit de  ‘Neo Sports Café’ serie. Wat betreft de uitstraling lijkt hij en beetje op zijn groter broertje de CB1000R. De CB125R is een stoere bike met niet al te veel fratsen. Wat in deze categorie meestal een pre heeft. Het dashboard is digitaal en met zijn 126 kilo is hij makkelijk door de bochten te sturen, daarnaast is hij voorzien van een ABS-systeem.

De-beste-beginners-motoren-A1-rijbewijs

Suzuki GSX-R125A 2017

Een supersportmotor ervaring met een A1 rijbewijs. Op de nieuwe Suzuki GSX-R125 kan dat. Op deze motor zit je in een sportieve maar toch comfortabele houding achter het stuur. Achter het windruitje vindt je een compact, digitaal dashboard met daarop alle benodigde informatie inclusief versnellingsindicator. De motor weeg 136 kilo en kan een topsnelheid behalen tussen de 130 en 140 km/h, afhankelijk van de omstandigheden.

De-beste-beginners-motoren-A1-rijbewijs

Suzuki GSX-R125A 2017 (BLAUW)

Zeer bijzonder voor een motor in deze klasse is het keyless contactsysteem. Met dit systeem hoef je geen sleutel in het contact van de motor te steken. Zodra de sleutel dicht genoeg in de buurt is (ongeveer 1 meter) kun je de motor starten wanneer je wil. Ook kun je hem ontgrendelen op afstand, met een druk op de knop van je sleutel gaat de prachtige led-verlichting aan en is hij klaar om de weg op te gaan.  Dit is dezelfde Suzuki als hierboven vernoemd, maar dan gehuld in de Suzuki MotoGP kleuren.

De-beste-beginners-motoren-A1-rijbewijsKawasaki Z125 PRO SE 2018

Opmerkelijk zijn natuurlijk de kleinere wielen van de Kawasaki z125 pro. Deze naked bike heeft daarom ook een ander weggevoel. Hij is ook een stuk kleiner dan de andere 125cc motoren, maar volgens Kawasaki mag dat de pret niet drukken.
De-beste-beginners-motoren-A1-rijbewijs

KTM 125 Duke 2017

Een KTM 125 Duke straalt iets brutaals uit. Hij is leverbaar in twee kleuren wit en oranje. Maar zoals bij Kawasaki de kleur groen hoort, hoort bij KTM de kleur oranje. Onder de buddyseat is ruimte om een klein schijfslot in op te bergen. Het is vooral de cockpit die tot de verbeelding spreekt. Dit is een kleine boardcomputer op het stuur van de motor die veel zaken digitaal aan geeft zoals het brandstofverbruik, versnelling, tijd en de snelheid.

De-beste-beginners-motoren-A1-rijbewijs

Aprilia RS 125 2017

De aprilia RS125 is een echte supersportbike, je zit daarom een beetje naar voren, in een sportieve houding laten we maar zeggen. Deze motor heeft als extra troef dat je er een 6-inch laptop in kan opbergen, aldus de fabrikant. Daarnaast kun je er ook een usb-port in laten zetten om bijvoorbeeld je iPhone in op te laden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *