InspirerendLifestyleMotornieuws

Minidocu: Motorclub strijdt op stiletto’s voor gelijke vrouwenrechten

De motorclub Caramel Curves uit New Orleans bestaat uit vrouwen op hogen hakken, heel veel glitter, bijzondere motoren en roze rook uit de uitlaat. Deze krachtige motormeiden hopen door samen te rijden andere vrouwen te inspireren om ook op de motor te stappen. 

De Caramel Curves zijn inmiddels wereldberoemd door hun opvallende outfits en motoren die ze altijd bereiden op hoge hakken… uhm… stiletto’s wel te verstaan. Oprichtster Shanika Beatty (aka Tru), trok in 2005 haar stoute schoenen aan en richte The Caramel Curves samen met Coco op. In een interview met de motorblog Rideapart legt ze uit hoe ze zo soepel op stiletto’s rijdt.

“ het is niet zo moeilijk. Je zet je hak achter het voetje en schakelt met de punt van je tenen”

Onder het schakelpookje heeft Tru overigens wel een rubbertje zitten zodat haar tenen wat minder pijn doen en haar stiletto’s min of meer heel blijven.

Er is een korte documentaire gemaakt waarin je een klein kijkje achter de schermen krijgt van deze kleurrijke motorclub.

De groep motorvrouwen is inmiddels uitgebreid en trekt uiteraard veel bekijks. Samen maken ze ritjes, sleutelen ze aan hun motoren en hopen ook andere vrouwen te inspireren om motor te rijden. Wij zeggen Girlpower!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *