AllesInspirerend

Britt: Deze Ducati moest zo snel mogelijk gehaald worden!

Een droommotor, de meeste hebben wel iets in gedachten wat ze graag in de schuur zouden willen hebben. Voor Britt van den Broek duurde het allemaal net iets te lang omdat ze nog niet haar zware rijbewijs had. Ze vertelt jou graag hoe haar zoektocht is verlopen en je kan haar eerste motortrip op de nieuwe Ducati, door Italie volgen op Motormeiden.

Er zijn op dit moment twee eigenschappen, die je voordat je het stuk gaat lezen, over mij moet weten. Ik ben impulsief en soms ook wel een beetje naïef. Dit resulteerde in de aanschaf van een motor, die ik er fantastisch uit vond zien maar waar ik wettelijk niet op mag rijden als je 18 jaar bent. Hier komen mijn impulsaankopen op een rij met wat uitleg over de verschillende motoren en categorie rijbewijzen.

A1 motor: CBR Repsol
Toen ik 18 jaar werd wilde ik perse leren motorrijden. Mijn vader verplichtte mij om eerst mijn autorijbewijs te halen. Als een malle haalde ik mijn ‘motor’rijbewijs, namelijk A1 waarmee je op een 125cc mocht rijden. Ik kocht een CBR Repsol maar al snel had ik door dat brommer rijden niets voor mij was.

britt_rijdt_motor
Eerste motor van Britt; honda cbr repsol

De 2e motor: Ducati 750SS
Na twee jaar mocht ik eindelijk gaan voor mijn A2 rijbewijs, die had ik ook in een keer. Eindelijk, ik mocht op de Ducati 750SS rijden, die van mijn vader was geweest. Helaas heeft hij mij hier nooit op kunnen zien rijden omdat hij er niet meer is. De Ducati 750SS werd overigens speciaal voor mij teruggevoerd. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen als ik erop zat, denkende aan mijn vader, maar ook omdat ik in het begin niet kon wennen aan de motor.

ducati_motormeiden
Ducati 750SS eindelijk onder controle

Twee cilinder
Het bokkige karakter van de 2 cilinder heeft mij heel wat lood in de schoenen gegeven. Toen ik er net op ging rijden had ik totaal geen feeling met het motorblok. Nu ik gewend ben aan een 2 cilinder wil ik overigens niet anders!

Droommotor
Ondertussen ben ik verliefd geworden op het merk Ducati en heb ik mijn zinnen gezet op mijn droommotor: de Ducati Panigale 899. Toen ik op motormeiden per toeval stuitte op het profiel van een andere meid met een Panigale 899 besloot ik haar te berichten. Je kon het beter de benaming stalken geven want ik heb haar zoveel vragen gesteld over haar motor. Conclusies van de stalksessie; een verlaagde Panigale rijdt prima en ze wilde hem zelfs inruilen!

Impulsieve actie
De Panigale moest zo snel mogelijk gehaald worden! Zonder dat ik zeker was dat ik binnenkort mijn rijbewijs in de zware categorie zou halen. Het resultaat: Een dag later reden we vanuit Brabant naar Friesland om de Panigale 899 te kopen. Liefde op het eerste gezicht noem ik het. Het was een impulsieve actie, want ik mocht er nog niet op rijden maar twee weken geleden heb ik mijn A rijbewijs gehaald!

ducati_panigale_motormeiden
Mijn droommotor, Ducati Panigale 899, waarmee ik op reis ga

En dan nu op reis
Dan gaan we nu mijn volgende impulsieve actie in gang zetten: Met de Panigale naar Italië rijden. Jullie tips & tricks zijn van harte welkom! Je kan mij volgen op instagram waar ik eerst een paar dagen in Hongarij verblijf en daarna weer naar italie ga.

Britt neemt binnenkort het account van motormeiden 24 uur over. Hou instagram en Facebook goed in de gaten! Heb jij ook een leuk verhaal of ga je op vakantie met de motor, laat het de redactie weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *