5 make-up tips voor een perfecte motoshoot

Leuk een fotoshoot op de motor! Je bekijkt wat plaatjes op internet en denkt: hoe kan ik in hemelsnaam mijn make-up en uitstraling er ook zo uit laten zien? Lees de tips van Monica de Ruijter goed door. Ze is naast gepassioneerd motorrijder ook visagist en haarstylist en weet precies hoe jij er tip top uit kunt zien.

Stel jezelf even voor
Mijn naam is Monica de Ruijter (33 ), getrouwd, een zoon en wonende in Zevenbergen. Mijn hobby is motorrijden en ben een trotse eigenaar van een gele Harley Davidson Sportster 1200. Al 18 jaar werk ik in het kappersvak, mijn grootste passie is kleuren en iets moois creëren met ‘haar’. Met een opleiding International Hair & Make up Artist (Juliette den Ouden), kan ik nu ook visagie en het totale plaatje verzorgen tijdens shoots. Ik doe dit met heel veel liefde, passie en creativiteit. Mijn grootste wens is om International Hair & Make up Artist te worden. Hieronder geef ik jou een aantal haar en make-up tips om je fotoshoot goed te starten.

1. Zorg voor een dekkende en egale basis
Zorg voor een goede dekkende foundation, dit zorgt voor een egale basis waarbij je zo min mogelijk oneffenheden ziet zoals een rode huid of pigment vlekjes. Na de foundation, de huid goed afpoederen met transparante poeder om reflecteren of het glimmen van de huid te voorkomen.
Tip: Glans is mooi maar te veel weerkaatst op de foto, kijk ook uit met glitters dat geeft namelijk hetzelfde resultaat.

2. Je make up altijd wat zwaarder aanbrengen
Denk je van nu is het iets te veel dan is het voor de foto goed. Op een foto valt de helft van de kleur weg en er is weinig diepte. Lekker dik aanzetten dus.
Tip: je ogen en lippen het meeste aanzetten

3. Open uitstraling
Heb je lang haar en wil dat los laten hangen? Voor een fotoshoot kun je het beste 1 kant achter je oor dragen of aan een kant over je schouder. Hangen je haren aan beide kanten naar voren dan zie je weinig van je gezicht.
Tip: Zorg ervoor dat je haar dat aan de kant waar de fotograaf staat, open is en niet voor je gezicht hangt. Dit zorgt voor een open uitstraling.

4. Staart, knot of kort haar
Draag je je haar een staart of knot neem een pose aan dat dat ook te zien is op de foto. Anders lijkt het net of je kaal bent. Voor meiden met kort haar of een pony, kijk eens hoe jouw haar staat wanneer je het naar achter kamt.
Tip: zet je pony eens vast met een schuifspeldje en maak er een stoere kuif van.

5. Welke uitstraling?
kies kledingstukken die lekker zitten! Daarnaast is het belangrijk dat je kleurenpalet klopt. Dus denk ook goed na welke kleur jouw motor is en welke kleur kleding daar goed bij past. Let op: felle kleuren leiden vaak te veel af, dat zou ik afraden. Het allerbelangrijkste is dat je vooraf al bedenkt wat je wil uitstralen op de foto: stoer of juist lief, bohemien of retro. Bedenk dat van te voren en kies daarna de kleding en make-up.

Yes We are mothers! Today is our day;)??happy mothersday to all the moms❤️

A post shared by >>Ironblack<< (@harleydutchies) on

Wil je meer weten over de foto poses op de motor? Professionele fotografen geven jou 10 tips hoe je het beste kunt poseren.

Heb jij ook leuke tips? Deel ze met de redactie! Volg ons ook op facebook en instagram

Fotocredits header: Wouter_Photograpy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0