AllesLifestyleMotornieuws

Rebekka (21) overleeft zwaar motorongeluk: ‘Ik wil jullie waarschuwen’

ROZENBURG – Het is bijna een week geleden dat Rebekka (21) een zwaar motorongeval kreeg. Een trauma helikopter en ambulance moest eraan te pas komen. Motormeiden kwam erachter via sociale-media waar Rebekka reageerde onder een win-actie: dat ze dat nieuwe pak wel goed kon gebruiken omdat haar eigen pak helemaal was open geknipt. Dankzij dat pak heeft ze het ongeluk ternauwernood overleefd. Ze heeft Motormeiden gevraagd om haar verhaal te delen met een hele duidelijke boodschap. Lees goed verder!

Hoe het gebeurde
Zondag 05-08-2018 heb ik een motorongeluk gehad. Er is mij verteld dat ik op een doorgaande weg reed en een auto mij geen voorrang verleende terwijl deze haaientanden had. Zelf weet ik niks meer van heel het ongeluk. Zelfs bepaalde stukken in het ziekenhuis ben kwijt en het volledige weekend is voor mij ook een raadsel. Na vier dagen mocht ik naar huis om verder te herstellen.

Ik wil graag mijn punt maken
Mijn motor aan de voorkant is total loss. Hij ligt helemaal in de kreukels. Zelf kom ik er, wonder boven wonder, vanaf met een gebroken neus, gat in m’n lip, zware hersenschudding en zware kneuzingen over mijn hele lichaam. Ik moet met een looprekje lopen omdat ik zo veel last heb van mijn bekken en heup. Zware pijnstillers en medicatie zorgen er voor dat de pijn wordt onderdrukt en ik heb moeite om mij te concentreren. Dit kleine stukje schrijven kost mij ontzettend veel moeite, dat doe ik nu samen met mijn vader, maar ik wil graag mijn punt maken.

Ik ben gered door…
Hoe ik uit het ongeluk ben gekomen is een stukje geluk, zelfs in het ziekenhuis waren ze verbaasd hoe ik het er vanaf heb gebracht. Ik ben gered door mijn protectie en kleding. Zonder die kleding had ik dit ongeluk nooit overleefd en dit wil ik jullie dan ook op het hart drukken! Ik maak mij echt ontzettend veel zorgen om meiden die onbeschermd op de motor zitten.

Het besef
Mijn helm aan de voorkant kun je helemaal indeuken, rug protector en leren pak moesten worden opengeknipt, motorschoenen zijn flink beschadigd en mijn handschoenen heb ik nog niet gezien. Tot voorkort droeg ik nooit een rug-protector, totdat een goede vriend van het circuit mij hierop attendeerde, dat het naast het circuit ook wel heel verstandig is om te dragen. Nu kan ik alleen maar dankbaar zijn dat hij dit zei. Ik besef me door mijn ongeluk, meer en meer hoe belangrijk het is om je bescherming te dagen. Ik wil jullie waarschuwen!

Ik werd er emotioneel van en het doet me goed dat jullie zo meeleven

Hoe warm het buiten ook is! Het gaat om je leven en daar moet je zuinig op zijn! Ik wil niet denken aan ‘wat als’ daarom probeer ik toch positief te blijven en te denken “dankzij” mijn bescherming ben ik er goed vanaf gekomen. Dus nogmaals om mijn punt te maken: draag alsjeblieft je kleding!

Ik kan niet wachten om weer een nieuwe motor uit te zoeken en weer te mogen rijden,
of om überhaupt weer te kunnen werken en dingen te kunnen doen die ik wil.

Motor_total_lossMotorvrouw_zwaargewond

De Honda CBR500R waarmee het ongeluk is gebeurd

Looprekje
Ik kan ook niet wachten totdat de pijn eindelijk weg is en ik zonder mijn looprek kan bewegen. Helaas duurt dat nog even en tot die tijd gaan we gewoon lekker op het gemakje het internet afstruinen naar een andere motor! En filmpjes kijken van circuit, tijd moet namelijk wel gevuld worden met leuke dingen!

Heel erg bedankt voor alle lieve beterschapswensen op Facebook, ik werd er emotioneel van en het doet me goed dat jullie zo meeleven.

Liefs,

Rebekka

Stuur Rebekka een kaartje!
Kleine moeite groot gebaar. Wens Rebekka beterschap en stuur een kaartje voor 2,25 euro. Dus sla een drankrondje over en maak een mooi gebaar naar een mede motorrijder. Eens kijken hoe ver we komen.

Adres: Sommelsdijkse haven 38, 3245MA Sommelsdijk

Welke kleding droeg Rebekka?
Leren pak: Revit
Rugprotector: Alpine Stars
Helm: Scorpion
Laarzen: Sidi

Houd de facebookpagina en instagram in de gaten. Heb je een idee of tip? Laat het de redactie weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *