AllesInspirerendLifestyle

Chantal Doortje maakt kunstwerken op motorvelgen

Laten we het maar meteen zeggen: Chantal Doortje (26) is verslaafd aan motorrijden. Het liefst rijdt ze met haar Yamaha R6 snoeihard op het circuit en dat plan heeft ze ook wel eens, minder succesvol, uitgevoerd op de openbare weg. Naast motor rijden rust er ook een ware artiest in deze stoere meid, ze maakte onlangs een waar kunstwerk op haar eigen motorvelgen.

Waar komt jouw passie motorrijden vandaan?
Mijn opa reed vroeger op de motor, ik denk dat ik het virus daarvan heb gekregen. Ik ben er echt verslaafd aan! In 2016 haalde ik mijn rijbewijs. Heerlijk om de gashendel open te draaien en die motor de bochten in te gooien, een gevoel van vrijheid en adrenaline. Toen ik mijn rijbewijs net twee maanden had, wilde ik uitproberen en hoe hard mijn motor kon gaan…

Hoe hard ging je?
Laten we zeggen dat ik heel snel ging en dat ik ook meteen mijn rijbewijs kon inleveren voor twee maanden. Dat was de slechtste tijd van mijn leven.

 

✖Happy to have her back! ?

A post shared by ✖YAMAHA R6 (@chantal.doortje) on

Je ging dus wel rete hard op dat ding, in ieder geval 50 kilometer per uur er over heen?
Yep.

Het is ets waar je liever niet over praat, maar hoe is het verder gegaan?
Nadat ik mijn rijbewijs weer had, ben ik met de motor naar Duitsland gereden, naar mijn oom die in het Zwarte Woud woont. Heerlijk vond ik dat vooral de wegen en de natuur. Kort daarna ben ik naar de CRT-dagen op Assen TT geweest. Daar heb ik een circuit-training gedaan. Ik heb nu al een aantal keer op het circuit van Assen gereden en ben helaas ook al eens gevallen, maar daardoor laat ik mij niet uit het veld slaan. De motor deed het gelukkig nog en ik stapte zo weer op. Op 13 juli ben ik weer op het circuit te vinden!

 

Rijbewijs kwijt, motorvakantie naar Duitsland, circuit-training, uit de bocht gevlogen… En dat allemaal in het eerste jaar van je rijbewijs?
Haha ja! Ik hou gewoon van die adrenaline en snelheid. Door het circuit rij ik wel minder op de weg, daar vind ik eigenlijk meer aan.

We volgen je ook op instagram, daar zagen we dat je onlangs een waar kunstwerk op je eigen motorvelgen hebt gemaakt. Veel werk?!
Ik heb mijn motorvelgen met de hand beschilderd. Zwarte verf en een kwast en dan heel voorzichtig stukje voor stukje schilderen, het wiel weer draaien en verder schilderen. Per kant ben ik 10 uur bezig geweest, 20 uur per velg dus. Ik ben er echt dagen zoet mee geweest en je moet er ook echt veel geduld mee hebben.

Wat heb je precies geschilderd?
Tekeningen van rozen, bloemen, streepjes, boogjes van alles. Mijn favoriete bloem is een roos, deze komt 5 keer terug in het patroon dat ik heb geschilderd. Nadat alles erop stond, zijn de velgen gesprayed zodat het er niet afgepoetst wordt als ik even door de wasstraat ga.

 

Nog meer dingen veranderd aan je motor?
Daarnaast heb ik afgelopen maanden mijn motor omgebouwd en allemaal nieuwe dingen erop laten zetten zadel, spiegels, uitlaat en ik ben zelf ook in het nieuw gestoken met een leuk motorpak en een mooie helm.

Heb je nog een droommotor of motordroom?
Dat mijn vriend ook kan motorrijden binnenkort. Ik heb hem zijn eerste rijles cadeau gegeven, voor zijn verjaardag en volgens mij heeft hij de smaak nu ook te pakken. Daarnaast zou ik graag de nieuwste Yamaha R6 willen hebben en rijden. Die heeft ook een geweldig geluid!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *