Motoerit neemt jou mee naar de mooiste motorbestemmingen

Op georganiseerde motorvakantie gaan is helaas nu even niet mogelijk, maar dat betekent niet dat je er niet over na kan denken. Tim Kuyt reisspecialist van Motoerit licht vijf fantastische Europese bestemmingen toe. Met ruim 25 jaar ervaring hebben zij deze bijzondere routes uitgezet en voorgereden. Check de top vijf van Tim en droom weg bij het kijken naar de foto’s.

Artikel is in samenwerking met Motoerit (Tim Kuyt) geschreven.

Redactie: Valerie June Smit

De Aurlandsvegen, Noorwegen

Dit is de bergpas over de Aurlandstunnel, de langste tunnel ter wereld (25 km). Vaak wordt er over de tunnel gesproken, maar de bergpas die hierover gaat is ongekend mooi om met de motor te rijden. Tip: Het mooiste is als je hem van Lærdalsøyri richting Flåm rijdt. Vlak voordat de afdaling begint is er een prachtig uitkijk punt over het fjord heen, nadeel is dat het vaak erg druk is. Als je een klein stukje doorrijdt kom je vanzelf een breder stuk asfalt tegen waar je in alle rust van het uitzicht kunt genieten.

De Hardknott Pass, Engeland

Een van de steilste passen om met je motor overheen te rijden! Dit is voor sommigen écht een uitdaging. De pas heeft een maximale hellingsgraad van 33% en dat soms midden in een haarspeldbocht. Geweldig leuk om over heen te sturen, maar vergeet vooral niet op te blijven letten. Zodra er tegenliggers aankomen is het goed anticiperen waar je eventueel zou kunnen stoppen.

Quaraing gebergte (Isle of Skye), Schotland

Eigenlijk is heel de westkust van Schotland een must voor motorrijders, maar het noorden van Isle of Skye is fenomenaal. Rijden door het Quiraing gebergte moet elke motorrijder minstens één keer in zijn/haar leven hebben gedaan.

Dolomieten, Italië

In mijn ogen het Walhalla voor de bochtenverslaafde motorrijder. Ik kon alleen niet kiezen welke bergpas hiervan dé mooiste is, dus dan maar de Dolomieten als geheel! Bocht na bocht is prachtig, en dat alles terwijl je op adembenemende uitzichten wordt getrakteerd.

Ørnesvegen (Eagle Road), Noorwegen

De afdaling naar het wereldberoemde Geiranger Fjord. Zeker in mijn top 5 omdat het uitzicht tijdens deze afdaling bijna nergens wordt geëvenaard. Na elke haarspeldbocht verbaas je je over het machtige plaatje van het Geiranger Fjord, waarbij je steile rotswanden krijgt voorgeschoteld.

Jouw motordroom werkelijkheid laten worden? Je vindt meer informatie over de fantastische reizen op de website Motoerit, laat je informeren door de specialisten, alles is van A tot Z geregeld, zodat jij alleen maar hoeft te genieten!

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Heb je ook een bijzonder verhaal? Tip de redactie: redactie@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *