LifestyleMotorkleding

Dit moet je weten: Met je motorpak het vliegtuig in?

De zomervakantie staat weer voor de deur.  Wat gaat het worden? Een motorvakantie op je eigen motor of  ga je met het vliegtuig naar een leuke bestemming en huur je daar een motor om lekker in de omgeving te rijden? De ham-vraag: Hoe neem je je motorpak en helm mee in het vliegtuig als je alleen handbagage wil meenemen? En zijn er regels voor het vervoeren van je motorpak? Motormeiden zocht het voor je uit!

Redactie: Ineke Pigge

Kan ik met mijn motorpak en helm het vliegtuig in?

Wij wilde weten hoe je je motorpak meeneemt in de handbagage. Redacteur Ineke Pigge heeft afgelopen weken alle grote luchtvaartmaatschappijen voor je gebeld en gemaild met de vraag: Hoe kan ik mijn motorpak en helm vervoeren in mijn handbagage of mag ik het ook aantrekken?

Bagageregels

Als je een ticket met handbagage boekt heb je te maken met 2 soorten bagage regels. 1. Beveiligingsregels van de luchthaven. 2. De bagage formaten van de luchtvaartmaatschappij.

De beveiligingsregels van de luchthaven

Wij hebben Schiphol gevraagd of je met je motorpak, inclusief beschermingsstukken en helm, door de beveiliging mag en dit is hun reactie:

In principe is het zo dat men alles in de handbagage mee mag nemen zolang het maar voldoet aan de gestelde regels betreffende Security en Safety en beperkingen opgelegd door de Luchtvaartmaatschappij. Vermoedelijk zal men wel raar staan te kijken en wellicht wat vragen stellen, maar in principe is er geen issue m.b.t het meenemen van helm en pak.” aldus Rogier van Bochove, Security Area Manager Schiphol.

Welk motorpak trek je aan?

Ons advies: Kies voor een Kevlar motorjeans of legging en een zomerjas. Trek deze alvast aan tijdens reis, dit scheelt je veel plek in je reistas! Haal ook de beveiligingsstukken eruit en neem die los mee in je handbagage. Het liefst met aankoopbon. Motorhandschoenen kun je in je handtas doen en mocht je ook je motorschoenen al aan willen doen, dan zullen de schoenen waarschijnlijk toch dubbel gecontroleerd moeten worden door de harde stukken. Uiteraard mag je je pak meenemen in een handbagage koffertje, helaas blijft er dan weinig ruimte over voor de rest van je kleding…

Motorhelm vervoeren in het vliegtuig

Met je motorpak het vliegtuig in is in principe makkelijk, maar dan komen we bij de helm. Het liefste wil je op die toplocatie rijden met je eigen motorhelm, niet een zweethelm waar 100 anderen in gezeten hebben.

BMW
Met dit uitzicht ben je die paar uur in dat krappe stoeltje met je pak aan allang weer vergeten!
Bagage-afmeting

Of je helm mee mag hangt af van de luchtvaartmaatschappij. Het gaat om de afmeting van je helm! De afmetingen voor handbagage zijn voor elke maatschappij anders.

Afmetingen

Let op  deze afmetingen veranderen continu! Check het nog even voordat je je ticket koopt!

easyJet 1 stuk handbagage + 1 accessoire 56 x 45 x 25cm
incl handvaten en wieltjes
Onbeperkt gewicht
KLM 1 stuk handbagage + 1 accessoire 55 x 25 x 35 cm en 40 x 30 x 15 cm voor accessoire  12kg
Ryanair 1 kleine tas gratis. Grote handbagage alleen gratis bij Instappen met prioriteit, vanaf €6 Kleine tas max. 35 x 20 x 20 cm. Grote handbagage (bij priority): 55 x 40x 20 cm  10 kg
Transavia 1 stuk handbagage incl. accessoire  55 x 40 x 25 cm  10 kg
Vueling Airlines 1 stuk handbagage  55 x 40 x 20 cm  10kg
Helm past niet in de handbagage

Past je helm nu niet in je handbagage dan zou je een extra koffer kunnen bijboeken. Pak je helm goed in tegen stoten. Bij veel maatschappijen kun je een sticker “Fragile” krijgen zodat ze hopelijk voorzichtig met jouw koffer omgaan. Tot slot, vergeet je Rijbewijs, Paspoort (of ID-kaart) en je creditcard niet!

Motormeiden zijn grenzeloos!

Ga jij op reis? Maak een foto van jouw motormeiden shirt!  Onze shirts zijn al gespot in Duitsland, Frankrijk, België en zelfs in Shanghai! Tag je ons ook even? Nog geen shirt? Bestel hem hier.

sunset bike
Liefde is..? Samen motorrijden!

Extra:
*KLM heeft een goed overzicht over wat wel of niet mee mag in de handbagage. Dit kun je hier lezen.
** Bron Skyscanner 23/03/2019Let op: De regels van vliegmaatschappijen zijn onderhevig aan veranderingen; dat geldt ook voor de voorwaarden van het gewicht en de afmetingen van de handbagage. Check daarom altijd je site van de luchtvaart maatschappij voor je gaat vliegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *