AllesEventsMotornieuws

Programma voor de Zwarte Cross!

Niks is onmogelijk! Dat is het thema van dit jaar op de Zwarte Cross! Motormeiden kreeg een exclusief kijkje achter de schermen tijdens een heuse persreis. Wij weten precies waar je heen moet! Zo is er een gave schans waar je met een luchtband vanaf kunt glijden, kun je je eigen kunstwerk maken of een krekelburger scoren, maar er is nog veel meer. Lees snel verder!

Tekst: Fennie Klein Tiessink/ Tessa Deurloo
Meer weten over de Zwarte Cross?

Doe je eigen stunts

Motormeiden hebben natuurlijk ballen van staal. Klim die schans op, ga met je billen in de band zitten, zet een helm op je hoofd en dan hoppa die schans af. Voor extra spanning loopt schans aan het einde nog een stukje omhoog. Dit zorgt ervoor dat je gelanceerd wordt. Gelukkig ligt er aan het einde een luchtkussen en land je veilig. 

Nuchter Offroad rijden

Een lancering in een opblaasband iets te gek voor jou? Dan is try the bike misschien wat meer voor jou. Je kunt namelijk leren offroad rijden. Neem een kijkje bij Ground Zero. Daar is het mogelijk om onder professionele begeleiding eens een stukje te rijden op een offroad motor. Tekst, uitleg en kleding krijg je daar. Belangrijk puntje: je  moet nuchter zijn om te rijden.

Dansjes doen op coverbands?

De Zwarte Cross heeft natuurlijk nog veel meer dan Cross. Er zijn 33 podia met verschillende optredens en steengoede coverbands zoals: the Black Eyed Peas, Bizzie, Brain Power,  Mental Theo, de Staat en nog veel meer. 

Comedyclub

Dit jaar is er ook een Comedy Club. Niemand minder dan Birgit Kaasdorp is aanwezig met meerdere shows. Daarnaast zijn er colleges te volgen en kun je lekker karaoke doen met je vrienden.

Geef je creativiteit de vrije loop

Daarnaast opent het Rijksmuseum een pop-up paviljoen op de Theaterweide. Overdag kan iedereen die zich geroepen wil, zijn of haar creativiteit de loop laten gaan en een schilderij maken, de mooiste werken van die dag worden opgehangen. Elke dag om 18:00 uur wordt deze pop-up tentoonstelling geopend door een kunstenaar die tevens een stukje over zijn/haar eigen leven verteld. 

View this post on Instagram

Na The Beatles, Kiss en Darth Vader ook eindelijk een Tante Rikie ActionfigureTM! Het heeft veel te lang geduurd, maar vanaf heden is er ook eindelijk – en volkomen terecht – een Tante Rikie ActionfigureTM. Tante Rikie schaart zich hiermee in een rijtje met de Groten der Aarde. Onder andere The Beatles, Kiss, Darth Vader en diverse superhelden gingen haar namelijk voor. De Tante Rikie ActionfigureTM is echter geen plastic poppetje met hier en daar een schroef in de ledematen. Nee, dat past totaal niet bij haar. De actionfigure van Tante Rikie is zacht en aaibaar, net als zijzelf. Groot en klein kunnen nu ook thuis knuffelen, troost zoeken en snoezelen met de Tante Rikie ActionfigureTM. De Tante Rikie ActionfigureTM is tijdens de Zwarte Cross 2019 verkrijgbaar en te winnen bij onder andere de schiettent (zolang de voorraad sterkt). Mochten er nog exemplaren over zijn, dan worden deze zo spoedig mogelijk na de Zwarte Cross in de webshop aangeboden.

A post shared by Zwarte Cross (@zwartecross) on

Minister van Gehandicapten Zaken Rick Brink

Bij deze persreis was ook deminister van Gehandicapten Zaken Rick Brink. Hij opende het  het MIVA Las Vegas hotel. Een speciaal hotel voor minder valide. Alle voorzieningen en verzorging is hier aanwezig zodat ook deze mensen een waanzinnig weekend kunnen beleven op de Zwarte Cross. 

 

Duurzaamheid

De Zwarte Cross gaat voor duurzaam. Dit doen ze op verschillende manieren, denk aan afval scheiden en nascheiden. Plastic bekers hergebruiken, en de kartonnen draagtrays voor bekers worden vervangen. Hier komt een plastic draagtray voor in de plaats. Deze zijn gemaakt van oude bierkratten, en kan je voor een muntje kopen. Dit scheelt al tonnen aan karton. Go Green!

Veel stuntshows en motorgeluid

Waar zijn die motoren nou? Er is een bomvol crossprogramma, met motoren, praalwagens en gekkigheid, stunts, waaronder een bmx show, een tandem backflip met bezoeker en mega carbid schieten. 

Cocktails en krekelburger

Ook is er een Disaronno cocktail beachhouse. De meest inovatieve versnaperingen vind je bij  innofest. Eet hier voor het eerst een krekelburger en spoel het weg met een lekker wijntje van de wijnbar

Motormeiden is ook op de Zwarte Cross. Kijk op Instagram voor de laatste updates!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *