AllesEventsMotornieuws

Fotoreportage: Het geheim van de Zwarte Cross

Het grootste motorcrossfestival ter wereld vond dit weekend plaats in Lichtenvoorde. Naast motoren, gave stuntshows en crosswedstrijden waren er 33 podia met steengoede optredens van Miss Montreal, De Staat, Kraantje Pappie en nog veel meer.  Ook op creatief vlak zijn we behoorlijk verrast! Een festival dat alle zintuigen prikkelt! Ontdek het geheim van de Zwarte Cross!  

Tante Rikie is de Mascotte van het Festival. Ze wordt 3 dagen lang over het hele terrein gedragen en wordt letterlijk aanbeden door de festivalgangers. De sterke mannen van de lokale rugbyclub brengen haar overal naartoe.
Als je de kans krijgt om met Tante Rikie op de foto te gaan, moet je die meteen aangrijpen natuurlijk! Goed gedaan Tessa en Richelle!
Lieke uit Noord-Holland mocht de tandembackflip doen. Ze zat voorop een crossmotor en vloog meters de lucht in. Haar duimpje trilde nog steeds toen we vroegen hoe ze het vond.
Deze mini-bike staat bij een oversteekpunt. Achter de witte hekken staat de crew te wachten om over de ijzeren platen naar de andere kant te rijden. Op het teken van een speciale spoorweg agent krijgen mensen bellen in hun handen gegooid en krijgen twee andere bezoekers twee stokken die ze als slagbomen naar beneden moeten doen. Alle bezoekers wachten totdat de  crewkarretjes naar de overkant zijn. Dan gaan de spoorbomen weer open.
Zonnebril op en goed insmeren! vnl.: Esli, Melanie, Tessa, Richelle
De oorsprong van de Zwarte Cross, de cross zelf uiteraard!
Ook bij de crossbaan zijn weer allerlei acts. Deze zusters smeerde iedereen in met een speciaal zalfje tegen de ‘processierups’. Ook de fotograaf moest eraan geloven! Leuke act meiden!
Deze doldwaze race heet: Krangklasse. Creaties in alle vormen en maten gaan op idiote wijze, achterstevoren, ondersteboven, over de baan. Een spektakel om te zien!
Kun jij achterstevoren lezen?
Team witte kaplaars is er ook klaar voor! Geen blubber dit jaar dankzij het mooie weer.
Het publiek wordt toegesproken door twee Belgen die iedereen van hilarisch commentaar voorziet. Zonder dat je het weet hebben ze het over jou!
Een kusje van de Motormeiden!
Slecht ter been? Ria en Gerard hebben een toptijd op het festival!
In de kast kun je lekker dansen en swingen tussen de ‘flikkers’, zoals het bordje al doet vermoeden. Alles wordt met een knipoog gedaan! Niet te serieus!
Het zal je dochter maar wezen die op de Zwarte Cross camping staat. Je komt de gekste creaties tegen!
Dit zijn de Nozem-meisjes. Het typische Zwarte Cross drankje dat erin gaat als limonade!
Weer zo’n leuk tafereeltje. Een compleet verzorgde reis, met spannende momenten in het vliegtuig. Gelukkig is iedereen heelhuids op de bestemming gekomen!
Het hele festival hangt vol met dit soort quotes, om te inspireren en mee te lachen. Met deze quote sluiten we graag af!

Wij zijn overtuigd hoe leuk de Zwarte Cross is en hebben genoten! Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *