EventsMotornieuws

Spectaculaire entree Girls Ride Out Motormeiden

De eerste Girls-Ride-Out van het motorplatform Motormeiden vond dit weekend plaats. Bijna 70 vrouwen op motoren verzamelde zich bij Motorkleding Center in Hazerswoude-Rijndijk om samen een rit te maken en op spectaculaire wijze hun entree te maken op het festival van Promotor Mega Motortreffen. 

‘Alle motorvrouwen van Nederland hebben we afgelopen weken opgeroepen om met zijn allen een grote groep te vormen om het festival op te rijden. We mogen ons best wat meer op de kaart zetten en laten horen. Daarnaast is het super leuk om wat meer met elkaar te doen, we zien steeds meer vrouwen die gaan motor rijden’, aldus Tessa.

Tijdens de rit werden kruispunten geblokkeerd en het verkeer stil gezet. Onderling stemde de meiden met elkaar af, hoe en waar ze de wegen gingen blokken, zodat de groep zo veel mogelijk bij elkaar bleef. Andere weggebruikers wisten vaak niet wat hen overkwam, zo veel motoren en dan ook nog allemaal vrouwen.

Brug_open_motor_af

(G)Een man tussen al die meiden?

Bij een brug die open stond werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om leuke foto’s te maken. Daar werd ook meteen duidelijk dat er een vreemde eend in de bijt mee reed.

Op social-media ging al rond dat er een aantal mannen, stiekem met de Motormeiden wilde meerijden. Op een roze motor en gehuld in pak en helm met roze accenten, stond ‘hij’ gezellig tussen de meiden voor de brug te wachten. Viziertje omhoog en toen heb ik heel hard gelachen, de foto is het bewijs’, aldus Tessa.

man_bij_girls_ride_out

Opmerkelijk rijgedrag

Een aantal meiden was het schijnbaar ook al opgevallen, want zijn rijgedrag was nogal opmerkelijk. ‘Hij zat de hele tijd te springen op die motor en ons in te halen, maar dat hadden we niet afgesproken, ik zag toen opeens dat het een ‘hij’. Toen heb ik gezegd dat ie toch echt even ergens anders moest gaan rijden’, aldus Joni.

Spectaculaire entree door Motormeiden

Op het festival hebben de motormeiden diepe indruk achtergelaten op de bezoekers. Met grote sirenes werden ze aangekondigd en op het terrein onthaalt. Daar deden de motormeiden nog een schepje bovenop, door flink de gashendel open te trekken en met een enorm kabaal naar binnen te rijden. Motoralarmen begonnen spontaan te loeien en aan ieders gezichten te zien was dat maar wat prachtig.

Geplaatst door Angela Sudmeijer op Zondag 20 mei 2018

 

Speciale dank aan Motorkledingcenter Hazerswoude-Rijndijk en PromotorWil je met ons het volgende ritje organiseren of heb je een leuk idee? Laat het de redactie weten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *