AllesEvents

Fotoreportage: Motormeiden op de MotoGP 2024 in Assen!

Het is hét motorsportevenement waar motorrijdend Nederland elk jaar weer naar toe leeft, de MotoGP op het TT circuit in Assen. Zelf geen racefan? Helemaal niet erg! De sfeer van het MotoGP event op én rond het circuit is voor iedereen leuk! In Assen is er o.a. het TT festival en Motormeiden reed ook mee met de TT night ride. Sonja en Ellen van Motormeiden waren er bij en nemen je mee in een spetterend fotoverslag van het weekend.

Redactie: Sonja Sinot-de Bruijn & Ellen Kox
Foto’s: Sonja Sinot-de Bruijn, Ellen Kox

De kalmte voor de storm

Op de vrijdag vinden de vrije trainingen en kwalificaties plaats. Je kunt de coureurs dan regelmatig tegenkomen op de paddock. Zo zien we Maria Herrera, die in de MotoE rijdt en daarnaast ook deelneemt aan het WorldWCR tijdens de WK Superbikes! Ook lukt het ons om Pecco Bagnaia te strikken voor een foto en een handtekening. Uiteraard wensen we hem veel succes voor de races!

Deze gezellige Motormeiden rijden mee met de TT night ride! Een route dwars door het centrum van Assen waar de meiden met gejuich en applaus onthaald worden. De finish vlag wordt gezwaaid door niemand minder dan Jorge Martin. Hoe gaaf is dat?!

Met een aanloop naar de Sprint

Bij de Motul Shop achter de hoofdtribune kan je met je Motormeiden t-shirt gedurende het hele weekend een leuke goodie ophalen. Ook hebben we hier op zaterdag en zondag een Motormeiden meeting georganiseerd.

Deze enthousiaste meiden ontmoeten we op zaterdag. Na het ophalen van de goodie (kan jij raden wat het is?) kletsen we nog gezellig over wie waar zit, wie er al vaker naar de TT geweest is en wie we gaan aanmoedigen. We hebben er zin in!

We bekijken de Sprint race vanaf de haarbocht tribune en hebben daar zicht op het rechte stuk, haarbocht, Madijk, Ossebroeken en nog een stukje van de Strubben bocht. Ongelooflijk hoe hard de MotoGP coureurs rijden en hoe plat ze de bochten door gaan. Kippenvel! Op vrijdag en zaterdag zijn er alleen maar vrije zitplaatsen, dus kan je overal gaan zitten waar je maar wilt.

Na de spannende Sprint race vertellen o.a. Raul Fernández, Marc Marquez en Pedro Acosta hoe ze de race hebben ervaren en wat het plan is voor de race op zondag. Aleix Espargaró is hard ten val gekomen tijdens de Sprint race en rijdt daarom zondag niet mee.

In een record tempo…

We starten de dag met een Motormeiden meeting bij de Motul Shop achter de hoofdtribune. Na het ophalen van de goodie, een tof Motul petje, kletsen we nog even over alles dat de TT zo leuk maakt. De meiden kunnen niet wachten om hun plekje voor de races op te zoeken, dus hebben we eigenlijk 2 meetings en dus ook 2 leuke groepsfoto’s.

Gezellig druk op het talud langs het circuit!

Motormeiden all around het TT circuit! Maaike hing de vlag uit op de Winterdijk tribune. Betty zat op het talud en Ellen en Sonja keken de races op de paddock.

Na afloop van de MotoGP race wonen we de officiële persconferentie bij. Pecco Bagnaia heeft de hele race aan kop gelegen en glansrijk gewonnen. Jorge Martin werd tweede. Wie er op de derde plek zou finishen bleef langer spannend. Enea Bastianini wist zichzelf naar voren te werken vanaf de 10e plek en behaalde de derde podiumplaats.

Augusto Fernández, Fabio Quartararo, Joan Mir en Maverick Viñales vertellen na de race over hun aandeel in de wedstrijd.

It’s a wrap! We kijken terug op een enorm gaaf MotoGP weekend met spannende races, leuke ontmoetingen en een fantastische sfeer! In Assen en omgeving is de TT week één groot feest. Zo zijn er optredens op diverse podia in de stad en wordt er van alles georganiseerd. Op het circuit zijn de spannende inhaalacties, het geluid van de motoren en het enthousiasme van de mensen om je heen fantastisch om mee te maken. Het was ook ontzettend leuk om een aantal van jullie te ontmoeten. Zien we jou volgend jaar ook in Assen?