AllesMotornieuwsRijtesten

10x ergernissen die je elimineert met de Kawasaki Eliminator

De Kawasaki Eliminator 500 is de nieuwste cruiser uit de Kawasaki familie van 2024. Met een tijdloos design, gecombineerd met een ergonomische zithouding en pittig karakter, is het ook de laagste motor binnen de 250-500cc modellen. Met de Kawasaki Eliminator kun je veel van de dagelijkse ergernissen elimineren, we laten je graag zien wat! Stap op deze leuke A2 motor,  en ervaar zelf wat de Kawasaki Eliminator te bieden heeft.

Redactie: Tessa Deurloo | Foto’s: Kiek.photography 

1. Filefrustratie

Met de wendbaarheid en kracht van de Kawasaki Eliminator ben je niet langer een slachtoffer van files. Je cruist er letterlijk tussendoor en dankzij het lekkere geluid,  gaan auto’s vanzelf aan de kant. Deze motor maakt het gemakkelijk om door druk verkeer te navigeren, zodat je snel op je bestemming aankomt. En de pit… Hij heeft een maximaal vermogen van 33,4 kW {45,4 PK} / 9.000 tpm, en koppel 42,6 N•m {4,3 kgf•m} / 6.000 tpm. Het 451 cc motorblok is trouwens hetzelfde als de nieuwe Ninja 500 en Z500.

2. Onbereikbare hoogtes

Voetjes aan de vloer! Met 735 mm is de zithoogte van de Eliminator de laagste van Kawasaki’s wegmodellen in de 250-500cc-klasse. Heb je wat langere benen dan kun je optioneel een hoger zadel erop laten zetten.

3. Stress

Een stukje motorpsychologie?! Van je werk naar huis op de Eliminator, zie je het al voor je?! De stress valt meteen van je schouders af. En gezien het een gloednieuwe motor is, hoef je ook niet bang te zijn dat hij niet start. Het rijden op de Eliminator geeft je een gevoel van ontspanning en avontuur, waardoor je dagelijkse zorgen naar de achtergrond verdwijnen. Wij gingen met de Eliminator naar de glamping, waar hij prachtig voor de tent stond en we ultiem konden genieten!

4. Lange reistijden

De Eliminator’s indrukwekkende motorvermogen en soepele rijgedrag zorgen ervoor dat lange afstanden comfortabel en snel worden afgelegd. Zeg vaarwel tegen lange, vermoeiende autoritten. Het karakter van de kloeistofgekoelde, paralleltwin motor, zorgt ervoor dat hij lekker optrekt. Dankzij de assist slipperclutch is de  koppelingshendel heel licht in de bediening,  en pakt hij heel precies op het gas.

5. Hoge brandstofkosten

Met een tankinhoud van 13 liter en een verbruik van 3,8/100 km kun je wel even vooruit op de Eliminator! Deze motor elimineert zeker het aantal tankstops. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook geld op de lange termijn. Deze motor weegt trouwens 177 kg, je vliegt er bijna letterlijk, op weg!

6. Monotone ritjes

Elke rit op de Eliminator wordt een avontuur. Dankzij zijn sportieve prestaties en comfortabele zithouding kun je genieten van zowel stedelijke ritten als lange toertochten. De assist slipperclutch zorgt ervoor dat je geen lamme handjes hebt bij het schakelen.

7. Beperkte bagageopties

De Kawasaki Eliminator biedt verschillende accessoires, zoals zadeltassen en bagagerekken, zodat je voldoende bagageruimte hebt voor jou motoravontuur. Dit is echt een motor die je naar eigen smaak en wens kunt uitbouwen.

8. Stijlproblemen

De Eliminator is er in de kleur Metallic Flat Spark Black. Dat klinkt al spetterend als je het leest, maar die matzwarte lak en het stoere Trellis frame van hoogwaardig staal, rondom het motorblok, maakt het helemaal een eyecatcher om te zien. Jouw aankomst zal nergens onopgemerkt blijven.

9 Saaie weekenden

De Eliminator is de perfecte metgezel voor spontane ritjes! Vraag je nieuwe date, buurman of buurvrouw een keer achterop, en je maakt herinneringen voor het leven. Het zitje achterop is er speciaal voor gemaakt! Deze motor maakt elk weekend een avontuur.

10. Zadelpijn

De ergonomisch ontworpen zitpositie en de vering (dubbele shockabsorbers) zorgen voor een comfortabele rit, zelfs als je naar onze zuiderburen in Belgie gaat en er bijvoorbeeld een flinke hap uit het asfalt is, laat hij zich niet kennen. De Shockabsorbers vangen de klap op en jij kan lekker blijven rijden.

Prijs Kawasaki Eliminator vanaf: 7499,-
Benieuwd naar de rij-ervaring van de Kawasaki Eliminator? Boek eens een proefrit bij een dealer in de buurt.