Grote motormerken aanwezig bij nieuwe motor experience beurs: MOTOMINDS – Kortrijk Xpo

Vanuit een steeds grotere vraag naar een echt motor ‘belevings’ event, organiseert Kortrijk Xpo op 13 en 14 mei 2023 de eerste editie van MOTOMINDS. Met MOTOMINDS brengt Kortrijk Xpo de hele motor community naar Kortrijk om te testen, ervaren en de passie voor motoren te delen. Verschillende topmerken zoals o.a. Indian, Honda, Harley, en Suzuki, Benelli en BMW hebben hun komst al bevestigd! En ook Motormeiden staat er met een Motormeidenplein!

MOTOMINDS is een organisatie van Kortrijk Xpo en opgezet voor en door motorrijders. Vertrekkende vanuit de jarenlange ervaring van Pieter Desmet als organisator van Velofollies (fietsbeurs) en gepassioneerd motorrijder en samen met collega;s Pieter Canniere en Jonas Naessens die eveneens gepassioneerde motorrijders zijn, waken zij voor de conceptuele uitrol van dit nieuwe experience-event voor motorrijders.

“We hebben met de top 10 van alle motormerken in België gesprekken gevoerd en iedereen is ontzettend enthousiast over het feit dat we een nieuw experience event op de kaart zetten. Er bestaat immers geen dergelijke manifestatie die zich exclusief naar motorrijders richt en waarbij testritten als centraal uitgangspunt gecombineerd wordt met een sfeervolle lifestyle-setting voor de motor-community.  Topmerken als BMW Motorrad, Harley Davidson, Suzuki, Benelli, Indian Motorcycle, KTM, Royal Enfield, Moto Morini, Mash en Honda bevestigden hun aanwezigheid voor de eerste editie in mei. ” aldus Pieter Canniere, Brand Manager Motominds.

Biker-experience

Het weekend van 13/14 mei staat dus echt in het teken van rij-ervaring oftewel ‘biker-experience’: een motor moet je immers kunnen voelen en beleven tijdens een rit op de weg. Daarom zullen de bezoekers de motoren kunnen vergelijken door georganiseerde testritten te doen in kleine groepen op een vooraf uitgestippeld parcours in de omgeving rond Kortrijk.

Testritten, motorgear en experience

MOTOMINDS wordt dus voor een groot deel een buitenactiviteit, doelbewust gekozen in het voorjaar om een optimale rijervaring mogelijk te maken. Alle testritten starten & eindigen vanzelfsprekend in Kortrijk Xpo, waar naast de verschillende motormerken  ook toeleveranciers met accessoires & motorgear aanwezig zullen zijn.

Spectaculaire stuntshows & Muziek

Verder kunnen de enthousiaste motorliefhebbers in- en outdoor genieten van spectaculaire FMX- & stuntshows,  muziek optredens of van de Motorcycle Barn waar custom bikes,  films & documentaires over inspirerende rijders zorgen voor een leuke plek om rond te hangen. Een geïntegreerde barber store & foodcourt zullen het plaatje compleet maken.

Motormeidenplein

Ook bij vrouwen zit motorrijden in de lift want het aantal vrouwelijke cursisten stijgt tot wel 41%! Om dat in de schijnwerpers te plaatsen zal er een ‘Motormeidenplein’ opgezet worden i.s.m. het grootste online motorplatform voor vrouwen Motormeiden.

Best geklede bezoeker?

Ook bezoekers kunnen bijdragen aan de beleving met ‘Dress your best’: een Vintage Motorcycle Style Contest waarbij de best geklede bezoekers in de prijzen vallen.

Kaartje Motominds ook geldig voor INK-town
Het succesvolle Ink-Town (120 internationale tattoo artiesten) vindt in hetzelfde weekend plaats, met 1 ticket zullen beide events kunnen bezocht worden. Dat is dus 2 events voor de prijs van 1 kaartje.

Praktische informatie & tickets

Zaterdag 13 mei 2023 van 10h00 – 21h00

Zondag 14 mei 2023 van 10h00 – 18h30

Kortrijk Xpo – www.motominds.be


Tickets

1 dag: € 15 (vvk) / € 20 (kassa) – inclusief  testritten
2 dagen: € 21 (vvk) / € 25 (kassa) – inclusief testritten

Gratis voor kinderen jonger dan twaalf jaar onder voorwaarde dat ze begeleid zijn door een volwassene.