AllesMotornieuws

De Motorpodcast top-10: Chimène in het geel en nog veel meer Motormeiden!

Afgelopen woensdag (women’s day) kwam er hier een soort dienstbevel binnen van Tessa. Maak even een top-10 van de meest inspirerende motorvrouwen bij jullie in de Motorpodcast. Dat valt niet mee, want eigenlijk wil ik alle motorvrouwen op nummer 1 plaatsen en er schuiven er nog heel wat aan (hopelijk). Nog altijd rijden er in mijn beleving namelijk te weinig vrouwen op een motor.

Met dank aan: De Motorpodcast – Peter Kroon
Tip: heb jij een verhaal dat je graag wil vertellen op de Motorpodcast? Stuur ze een bericht!

Bij de motorclub, waar ik bij ben aangesloten, heeft 95% een piemel en neemt daar vooral de (motor)beslissingen mee. Haantjes gedrag dus. En zelfs ik word daar wel eens moe van. Soms zou ik willen dat ik een meisje was, dan zou ik zeker ook een motormeid zijn.

Motormeiden te gast bij De Motorpodcast

Chimene van Oosterhout

Bij De Motor Podcast, hebben we gelukkig steeds vaker vrouwen te gast, met mooie motorverhalen. Zo schoof Chimène Van Oosterhout aan onze desk aan. Ze kwam tegen het verkeer in, op een dikke Harley, richting de studio gescheurd. Ik stond er bij en ik keek er naar. Chimène neemt naar eigen zeggen nu eenmaal altijd de kortste weg en daar hou ik van.

Eenmaal binnen in de studio zag ze direct mijn A1 motorfiets staan. Eigenlijk mijn middelbare school brommer, die anno nu een motorkenteken heeft. Ze vroeg of ze daar een stukje op zou mogen rijden. Ik zei, okay, dat lukt nu even niet, want ik heb geen tweetakt benzine op dit moment,maar volgende week, geen probleem.

Gepaste kleding meenemen…

Je moet alleen wel gepast gekleed komen, zei ik nog, terwijl ik eigenlijk geen idee had wat ze dan zou moeten aantrekken, voor een ritje op deze klassieker. Een paar dagen later stond Chimène weer op de stoep in een knalgeel truitje en ze had ook haar nagels voor de gelegenheid geel gelakt. ‘Past goed bij dit voertuig’, zei ze.

Dan kom je toch wel hoog binnen in mijn Top 10 van meest inspirerende motorvrouwen.

Zeker luisteren op de Motorpodcast!

Maar er zijn nog veel meer motormeiden waar ik ontzag voor heb. Rachel en Agnes, die ons op de MOTORbeurs onvermoeibaar hebben geholpen. Myrte (@Motomyrt) en Jane (@bikesbyjane), hebben gave foto’s gemaakt van ons Glazenhuis op de MOTORbeurs, dank daar nog voor. En wie ook niet in mijn lijstje mag ontbreken is Tessa natuurlijk, want wat een waanzinnig platform heeft zij met haar Motormeiden van de grond gekregen.

Keep up the good work, meer meiden op de motor!

Vooruitblik:

Ik denk dat ik voor mijn lijstje op korte termijn ook KawaSaskia ga nomineren, want zij is binnenkort te gast in De Motor Podcast. En Ivanca schuift  aan om te vertellen over de motorpassie en haar liefde voor grote en nieuwe Indian motoren. De Motor Podcast en de hierboven genoemde motormeiden met hun inspirerende verhalen, hoor je in je favoriete podcast app.

Hier alvast een lekker luister lijstje:

Luister naar de Motorpodcast voor nog meer leuke verhalen! En wees niet bang om lekker aan te schuiven! Dennis en Peter eten je echt niet op 😉

Dennis & Peter