Rijtesten

5 leuke beginnersmotoren (tweedehands)

Op zoek naar een leuke beginnersmotor voor het A2 of A rijbewijs? Onze ambassadeur BK Motoren in Vlissingen heeft een paar super leuke motorfietsen op een rij gezet voor de beginnende motorrijder. De showroom verandert wekelijks, dus neem vooral een kijkje op hun socials voor de laatste updates. Sommige van onderstaande motoren zijn nog op zoek naar een motormeid.

Dealer: BK Motoren in Vlissingen
Op 20 mei organiseert Motormeiden de aardbeien-rit bij BK Motoren

BMW G 310 GS

De BMW G 310 GS is volgens ons een zeer leuke motorfiets. Met een fijne zithouding, voldoende vermogen voor het gewicht en ook nog eens de uitstraling van een Adventure bike. Vanaf het A2 rijbewijs mag je heerlijk rondrijden op dit instapmodel van de ‘’GS’’ Serie. De motor maakt een leuk geluid en draait erg soepel. Met zijn 34 pk niet de snelste, maar wel voldoende voor de 169,5 kilogram die deze motorfiets weegt.

Harley Davidson Street 750

De Harley Davidson Street 705: voor wie op zoek is naar het ‘’Harley-Davidson’’ gevoel, stapt met deze motorfiets heel leuk in! Voor deze Street 750 moet je wel in het bezit zijn van een A rijbewijs vanwege de 43kW die de motor levert.

Met het comfort zit het goed en zeker voor mensen die niet heel lang zijn erg prettig vanwege de zithoogte van 70,9cm. Veel mensen zullen schrikken van het 229kg drooggewicht, maar bij de Street 750 ligt het gewicht laag bij de grond waardoor je dit niet als zwaar ervaart tijdens het rijden of stilstaan bij het stoplicht.

Honda NC 750 SA

De Honda NC 750 SA is een stoere naked bike en zeker een allemansvriend om heerlijk mee te toeren. Deze Honda is ook makkelijk terug te zetten naar 35kW, waardoor je deze ook mag rijden met het A2 rijbewijs.

Voor de beginnende motorrijder met het A rijbewijs te berijden met de 55 pk (40.3kW) motor. Door de fijne rechte zit kan je hier uren op rondrijden zonder vermoeid te raken.

 

Yamaha Tenere 700

De Yamaha Tenere 700 is een heerlijke motor voor meiden die stiekem lonken naar een stukje offroad tijdens hun rit. Een hele speelse motorfiets die ook makkelijk te sturen is. De zitpositie is wat hoger gezien het offroad werk dat je hiermee kan uitvoeren. Een minimale lengte van 1.70 zouden wij toch wel adviseren, of je moet de motor verlagen. De Tenere levert een continu koppel onder de gashendel waardoor de T700 een hele hoge funfactor heeft. Lees daarom ook zeker deze review van de Yamaha Tenere 700.

Onlangs heeft BK motoren deze  motorfiets ook als ‘’A2 motor’’ mogen leveren aan een klant. Je kan hem dus terug zetten naar 35kW. Dus ook zeer zeker een leuke beginners motorfiets die je uiteraard later ook weer kan terug zetten naar de oorspronkelijke 54kW / 73Pk.

MV Agusta Brutale 800

De MV Agusta Brutale 800: een misschien wat exclusievere motorfiets maar toch ook zeker als beginner te berijden! Met zijn 110Pk / 81kW ook wel de snelste uit deze top 5. Een motorfiets voor de sportievere motorrijder en een unieke motorfiets voor de echte liefhebber.

Vaak wordt het merk MV Agusta, evenals Ducati, gezien als wat minder betrouwbaar. Maar wij denken daar het tegendeel van. Alles valt of staat met het onderhoud, maar dat is bij alle merken en motorfietsen het geval. Met een zithoogte van 83cm heeft deze motor voor de meeste onder ons een prima zithoogte en is hij met een gewicht van 175Kg ook een goed handelbare motorfiets. Lekker toeren of even op het gas, deze MV Agusta kan het allemaal. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de looks: wat een lijnen- en kleuren spel! Wij vinden dit persoonlijk dan ook veel leuker dan de mainstream motorfietsen.

Benieuwd naar nog meer leuke occasion-motoren? Het aanbod van BK Motoren verandert continu!