AllesMotornieuws

Verslag: 5-jarig bestaan op MOTORbeurs Utrecht 2023

Bijna 100.000 bezoekers kwamen dit jaar af op de MOTORbeurs in Utrecht. Voor velen de aftrap van het nieuwe seizoen, voor de doorgewinterde motorrijder vooral een gezellig samenzijn. Lees hier het beursverslag van Motormeid Richelle die, samen met een hele hoop andere meiden, op de stand van Motormeiden stond om jullie allemaal een warm welkom te geven!

Redactie: Richelle van der Mijden

5 jaar Motormeiden

Motormeiden bestaat 5 jaar! Dit wordt groots aangepakt tijdens de MOTORbeurs in Utrecht. Letterlijk groots, want de stand bestaat uit meer dan 90 vierkante meter. Op de eerste motorbeurs van Motormeiden waren we aanwezig met slechts 1 rekje shirts en een enkele activiteit. In 2023 hangt er een uitgebreide collectie ontworpen voor en door vrouwen en op elke beursdag verschillende activiteiten. Er zijn gezellige lounge hoekjes gecreëerd met bartafels en zitjes om lekker rond te hangen en met elkaar te kletsen. 

De sfeer is energiek en vrolijk zoals je van Motormeiden gewend bent. Elke dag helpen een hele hoop Motormeiden vrijwillig mee. Want zoals jullie weten heeft Motormeiden GEEN lidmaatschap, maar wordt door jullie inzet met elkaar gemaakt.

Activiteiten met een knipoog

De windmachine wordt aangezet en dan begint het feest op de stand. Met de wind in je haren, schiet fotograaf Pien Meppelink de gaafste foto’s op de Benelli Leoncino 800. Van gezinnen tot vriendinnen, voor iedereen een blijvend aandenken aan de Motorbeurs. Maar er is meer! Een motorsticker op je nagels laten lakken kan bij Domenique. Het idee is ontstaan uit een geintje, maar zelfs mannen snappen de humor ervan en schuiven aan om hun nagels te pimpen. You nail it! 

Invloedrijke vrouwen in de motorwereld

Ook je motorjas of -helm kun je laten customizen bij Dutch on Wheels. Lisa is druk aan de slag met jullie jassen. Tijdens de Meet & Greet worden er vele vragen gesteld aan Dakar legende Mirjam Pol en vele andere invloedrijke powervrouwen. Op zondag wordt de motor onder de DScovers motorhoes onthuld. Met hulp van vrijwillige assistenten uit het publiek liften we stukje bij beetje de hoes op, tot uiteindelijk de Kawasaki Z650 tevoorschijn komt. De review van de nieuwe Z650 vind je op onze site.

Populariteit enorm gestegen

Op de stand wordt al meteen duidelijk dat we enorm zijn gegroeid in de twee jaar afwezigheid van de MOTORbeurs. We horen zoveel leuke en bijzondere verhalen en ook dat we jullie geïnspireerd hebben om de laatste stap te nemen naar het motorrijden. Wat voelt dat geweldig!
Zo hoor ik een van de meiden vertellen dat zij al 23 jaar rijdt en blij is dat het motorrijden voor vrouwen eindelijk meer geaccepteerd wordt. Ook het verhaal van een vrouw die, na een lastige periode, kracht haalt uit het halen van haar motorrijbewijs. Of een Motormeid die invalide raakte en na 4 jaar revalideren haar droom achterna ging en zich nog nooit zo vrij gevoeld heeft. We kunnen er bijna een boek over schrijven!

Motormeiden Magazine

Maar laten we het even hebben over het Motormeiden Magazine! Dit was een verrassing voor Tessa (oprichter Motormeiden), stiekem voor haar gemaakt door het redactieteam.

De Meet & Greet met invloedrijke vrouwen uit de motorwereld is nog in volle gang en Tessa bedankt iedereen. “Zonder alle hulp tijdens de activiteiten en ritten, de rittenteams, de fotografen en het enthousiasme van alle deelnemers kan Motormeiden niet bestaan” zegt Tessa. Maar wat ze hierbij even vergeet, is dat Tessa degene is met alle ideeën en drijvende kracht achter het platform. Ze is dan ook enigszins verbaasd wanneer ik even “inbreek” en de microfoon van haar overneem. Ik overhandig haar het eerste Motormeiden Magazine en de tranen houden we beiden niet meer in bedwang. Het magazine is een eenmalige editie om het 5-jarig bestaan van Motormeiden te vieren. Alhoewel, een éénmalige editie? Er wordt door jullie erg enthousiast gereageerd…dus wie weet dat het Motormeiden Magazine niet eenmalig blijft! 

Om een magazine uit te brengen, kunnen we alle hulp gebruiken! Ken of ben jij een sponsor of adverteerder? Mail ons op redactie@motormeiden.tv

Clubshirt 2023

Het clubshirt van 2023, ontworpen door Michelle Lieversen, was na 4 dagen op de beurs compleet uitverkocht! Op verzoek kun je nu gelukkig wel een PRE-order plaatsen. He Motormeiden clubshirt is, naast in het blauw, nu ook verkrijgbaar in het zwart! De levering van deze oplage vindt plaats in april/mei.

Motormeiden modeshow

Het startteken is gegeven en de Motormeiden die zich hebben opgegeven voor het lopen van de modeshow, bewegen zich met veel kabaal in een lang stoet richting het MotorNL podium. Wat een power en diversiteit aan vrouwen is er hier aanwezig. En ze rijden stuk voor stuk motor! Dat is precies wat Motormeiden wil laten zien: motorrijden is voor iedereen!

Erehaag

Terwijl de Benelli Leoncio op kop rijdt en de opvallend oranje zijspan van Ural Electric zich een weg baant door de enorme drukte, splitst het publiek zich links en rechts uiteen. We lopen ineens door een prachtige erehaag en er wordt hard geklapt en gejuicht. Kippenvel! En de modeshow is nog niet eens begonnen…

Van Who Run The World (Beyoncé) tot Born This Way (Lady gaga): het plezier straalt er vanaf! En bij het nummer ‘Who let the dogs out’ komt de verrassing van de show: Jonne heeft haar geleidehond mee en loopt naar voren om een act uit te voeren.

Mannen met een opdracht

Dat Motormeiden wordt gesteund door een hele hoop mannen wordt ook meteen duidelijk op de stand. “Mijn vrouw is gaan rijden door jullie. Ik ben zo blij dat ze jullie is gaan volgen!”. Bij de kassa komen we 2 vrienden tegen met beiden een T-shirt van Motormeid in hun handen. “Cadeautje?” vragen we. De mannen zijn met een duidelijke opdracht naar de beurs gestuurd door hun vriendinnen. Wij kunnen er wel om lachen! 

Motorbeurs MOTOMINDS Kortrijk
Op 13 en 14 mei staat Motormeiden in België op de nieuwe motorbeurs MOTOMINDS Kortrijk . Er zullen hier een hoop grote merken vertegenwoordigd zijn en je kunt er ook veel testen. Hopelijk zien we jullie daar ook weer!

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw MOTORbeurs verhalen! Deel ze op de socials en tag @motormeiden