Het motorpak-dieet van Ellen Tiben!

Help! Je motorpak past niet meer, of hij zit toch wel erg strak na de lockdown en coronamaatregelen van de afgelopen tijd! Hoogtijd om het motorpak-dieet toe te passen, zodat jij snel weer in je vertrouwde pakkie de weg op kan! Hormoon- en lifestyle coach Ellen Tiben (43) geeft jouw tips waarbij het zeker moet lukken. Ohja, ze  traint ook Bn’ers en topsporters, dus neem van ons aan dat je binnen no-time weer iets minder strak in je pak zit.

De belangrijkste vraag! Val je af als je motorrijdt? 

Jazeker, met 2 uur motor rijden verbrand je ongeveer 400 kcal. En uiteraard heeft het ook effect op je gelukshormonen. In ieder geval bij mij wel! Ik wordt er onwijs blij en ontspannen van. Hoeveel calorieën je precies verbrand hangt af van geslacht, leeftijd, spiermassa, lengte en andere genetische- en omgevingsfactoren. Maar dit is leuk om te weten toch?

Wat rij je zelf voor motor?

Op dit moment huur ik motoren als ik een dag wil rijden. Ik hou van wegracers, Fireblades, Triumph Street Triple R alles met veel PK. Ik kom uit een motorfamilie en reed al vanaf mijn 4elevensjaar op een crossmotortje. Mijn broer was een professioneel motorcoureur. Je kunt wel zeggen dat ik ben opgegroeid op de TT-baan in Assen waar ik ook 10 jaar lang op de baan stond als Pitspoes. Het motorrijden zit in mijn bloed.

Wat doet een hormooncoach zoals jij Ellen?

Zelf heb ik ooit de ziekte van Hashimoto gehad, dat is een schildklierziekte. Een hormooncoach helpt mannen en vrouwen met klachten die door hormoonproblemen ontstaan hun leven weer op de rit te krijgen. Want een op hol geslagen hormoonhuishouding? Daar wordt je niet blij van. Vermoeidheid, onverklaarbare gewichtstoename, mood swings, huidproblemen, schildklierproblemen en ga zo maar door. Een Hormooncoach kan jou helpen je gezondheid te verbeteren. En dat je in no-time weer fit, slank en energiek door het leven gaat.

10 tips: Motorpak-dieet

Laten we starten met het motorpak-dieet! Heb je voor ons 10 tips die het ons wat makkelijker gaat maken?

 

 • 1) Eet zo min mogelijk gluten, soja en lactose vrij, dit zorgt ervoor dat onze darmen ook gezonder worden en die zijn juist ook zo belangrijk in het hele proces afvallen.
Snicker IJsjes, gluten- en lactose vrij
 • 2) Leg de voorkeur op biologische, onbespoten en onbewerkte voeding.

 

 • 3) Eet om de 2 à 3 uur iets. Weinig eten zorgt er juist voor dat je je schildklier vertraagd en juist aan gaat komen.

 

 • 4) Drink zeker 2 liter Spa blauw (geen kraanwater) per dag. Hier kan je ook heerlijk voor de variatie en op warme zomerdagen schijfjes citroen, komkommer, sinaasappel en wat muntblaadjes in doen. Is heerlijk verfrissent!

 

 • 5) Zorg voor ontspanning. Ook van stress worden we dikker. Omdat het nu eenmaal onze hormonen uit balans brengt.

 • 6) Zoek ontspanning in bijvoorbeeld dingen die je leuk vindt om te doen; Motor rijden, Yoga of wandelen. Het draagt bij aan onze gelukshormonen en is goed voor je hele gestel.

 

 • 6) leuke tip: doe de weekmenu’s van Ellen Tiben @hormoonfactortrainer welke je kunt vinden in het Gezond NU traject op haar website. Als je echt goed je leefstijl aan wilt passen is een traject volgen het allerbeste wat je kunt doen.
Havermout Bowl met chiazaad, biologische appel-, aardbei- en pindakaas en chocolade glutenvrije granola met havermelk
 • 7) Denk ook aan hormoon verstorende stoffen in shampoos en beautyproducten. Deze kunnen ook effect hebben op een disbalans in hormonen en dus ook je gewicht. Ga over tot gezondere producten zonder PBA’s.

 

 • 8) Sport vooral met gewichten (Fitness) zodat je je hormonen boost. Die belangrijk zijn om slank te worden (groeihormoon en testosteron) en je verbranding omhoog gaat.

 

 • 9) Thuis workouts zijn ook fantastisch. Via Ellen’s Instagram @hormoonfactortrainer kun je leuke thuis workout voorbeelden aan de hand van leuke filmpjes vinden.

 

 • 10) Last and not least. Denk niet ‘Ik mag dit en dat niet’ maar kijk juist eens wat je allemaal wel mag en kunt eten! Er is zoveel dat je kunt vervangen en wat ook overheerlijk is om te eten en nog eens vaak gezonder ook! De weekmenu’s van Ellen Tiben zijn een ware leidraad hierin. En er is zoveel lekkers wat gezond en healthy is waar je nu wellicht nog geen weet van hebt.

Bedankt Ellen!

Meer weten over Ellen Tiben of  het afslanktraject  ga dan naar de website: ellentiben.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *