AllesEvents

Hier begon het voor Dakar-legende Mirjam Pol

Het was de laatste dag van de MOTORbeurs Utrecht. Op deze 34este editie van het grootste motorevent van Nederland, was uiteraard genoeg te doen. Naast de gloednieuwe motormodellen stond de beurs ook vol met leuke motorkleding, helmen, accessoires, motorclubs, reizen je kan het zo gek niet bedenken. Wij spraken verschillende motormeiden op de beurs en vroegen wat zij kwamen doen.

Helmpje op helmpje af

Hier-begon-het-voor-Dakar-legende-Mirjam Pol

De retro glitterhelmen van het merk Karlsson Hjälmar hebben een aantrekkingskracht op zowel mannen als vrouwen. Wij worden er ook vrolijk van! De 28-jarige Joyce kwamen we al passend tegen, met een geweldig verhaal. ‘Tijdens het lessen werd ik niet alleen verliefd op het motorrijden maar ook op de instructeur, heb ik weer!’. Joyce rijdt een Kawasaki Vulcan S en vindt het heerlijk om de Duitse of Belgische wegen op te gaan. Met haar vriend (de instructeur), organiseren ze binnenkort ook een Awesome Motorcycle Tour door Nederland waar je je nog voor kan opgeven. ‘Op de beurs doen we ook nog wat inkopen voor de rijschool en lekker kijken natuurlijk’.

Waar begon het voor Dakar-legende Mirjam Pol?

Hier-begon-het-voor-Dakar-legende-Mirjam-Pol

Dakar-legende Mirjam Pol stond ook op de beurs. Met motor! Haar avontuur begon 13 jaar geleden ook op de MOTORbeurs Utrecht. ‘Samen met mijn moeder en zus gingen we hierheen. We vinden het leuk om naar evenementen en beurzen te gaan, dus het had ook net zo goed de huishoudbeurs kunnen zijn. Ik sprak iemand van de Dakar Rally en toen is het balletje gaan rollen’. Op 22-jarige leeftijd in 2006 reed Mirjam voor het eerst de aller zwaarste rally ter wereld. Drie jaar later werd ze eerste in het vrouwenklassement. ‘Als je dit wil doen moet je er 300% voor gaan’. In 2018 rijdt Mirjam ook weer mee met de Dakar Rally. Binnenkort een uitgebreid interview met Mirjam Pol op Motormeiden.tv.

Een goede raad is geldwaard

Hier-begon-het-voor-Dakar-legende-Mirjam-Pol

We spraken Ellen van het Nederlandse kledingmerk Lookwell. Ze opent binnenkort een nieuwe motorzaak in Veldhoven. De stand hangt vol mooie motorpakken. Ellen geeft raad: ‘een motorpak moet je eigenlijk niet op de beurs te kopen. Je moet echt de tijd nemen. In een beurshal is het vaak koud en het leer reageert anders. Het is niet een spijkerbroek die je zomaar even aanschaft’. Mocht je wel op de beurs een pak kopen dan adviseert Ellen om het een poosje aan te houden of er even mee te zitten, neem vooral de tijd!

Grote zoektocht

Hier-begon-het-voor-Dakar-legende-Mirjam-Pol

Caroline (27) en Liza (22) zijn helmen aan het passen bij Shoei. ‘We hebben heel veel pas-sessies en onderzoek gedaan naar een geschikte helm. Als tussenoplossing hadden we een heel goedkoop model, er zit wel heel veel verschil in’ aldus Liza en Caroline. De meiden rijden vaak met z’n tweeën. Caroline op een Suzuki Bandit en Liza een Yamaha Fazer. Liza’s ouders stonden niet bepaald te springen toen ze vertelde te dat ze wilde motor rijden, maar die zijn ondertussen wel weer bijgetrokken. Naast het passen van helmen kijken de meiden ook nog voor oordopjes op maat en ze gaan vooral de nieuwe motoren uittesten.

Wil je ook geïnterviewd worden door Motormeiden, laat het de redactie weten. Volg ons ook op Facebooken instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *